Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4857
De la 07 Ianuarie 2003
83634702

Comentariu la comentarii (CXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 June 2007, 23:00
Cu tupeu, după ce şi-a trimis birocraţii în Germania, la nişte târguri unde n-aveau ce căuta, conducerea societăţii „Apa Grup vrea să plătim apa pierdută în reţea.” Tupeul este cu atât mai mare, cu cât în preţul actual al apei sunt cuprinse şi costurile cu pierderile de apă din reţeaua de distribuţie. „Cetăţeanul onorabil” a ajuns la aceeaşi concluzie cu noi: „De ce să plătesc eu pierderile lor de apă din reţea? Aceste pierderi nu au fost incluse o dată în preţul de cost? Le plătim de două ori? Cât timp o să mai fim jumuliţi pe faţă?” Un alt comentator a ţinut să ne reamintească constatări ale sale mai vechi: „Când am spus că o grămadă de cucoane chiţcăiesc în birouri, transpirate, o schemă umflată, un CA compus din tovarăşi bine trimişi să-şi ridice indemnizaţiile fără să le meargă mintea, ziceaţi că nu am dreptate. S-A IMPUTAT CUMVA EXCURSIA pe banii oropsiţilor de pensionari? Spuneţi cine este omul cu propunerea? Poate îl clonează domnul Conţac, preşedintele CJ, pe acest ins.” Nici „Je suis” nu s-a exprimat prea plăcut pentru conducerea societăţii şi preşedintele CJ: „De ce se substituie musiu Conţac într-un cetăţean care este (sau va fi) victimă a abuzurilor celor de la APA? Nu el este OBLIGAT prin FUNCŢIA care o deţine, să pună ordine în această societate care îi este direct subordonată? Ce interes ai d-le şi la această societate!!! Mai bine lasă conducerea judeţului, du-te, du-te....împreună cu musiu Geoană, pt. că sunteţi o apă şi un pământ.” În interiorul societăţii Apa Grup sunt multe lucruri putrede, iar preşedintele Conţac şi consilierii judeţeni care-l susţin, sunt părtaşi la toate aceste netrebnicii. Din păcate pentru noi, n-avem nici un mijloc prin care să putem contracara această mafie care controlează societatea şi care-şi sporesc averea pe seama preţului apei, pe care noi îl plătim fără să crâcnim.
Sătul să tot suporte jignirile unor inculţi şi parveniţi, „Prefectul Roman trece la ofensivă cu un drept la replică”. Este vorba de un drept la replică trimis spre publicare acelei publicaţii locale care a declanşat un atac mizerabil la adresa prefectului, pentru că n-a acceptat să fie mituit de un patron în construcţii, ce voia cu orice preţ să câştige o anume licitaţie. După ce s-au deprofesionalizat, publicând informaţii neconforme cu realitatea, cei din conducerea publicaţiei au preferat tăcerea. O tăcere extrem de suspectă. „Bodu” vine cu un sfat: „Domnule Prefect, unei asemenea lichele, profitor şi om de nimic, cum este nemernicul de MIHALACHE, nici nu ar trebui să îl luaţi în seamă.” Multă dreptate are „John”, care îi cere prefectului să acţioneze cu fermitate: „Dacă prefectul nu-i dă în judecată, atât pe ziarişti cât şi pe patron, înseamnă că ce s-a scris este adevărat. Cum este posibil ca omul cu cea mai înaltă funcţie din judeţ să fie terfelit în asemenea hal? Este un şantaj vizibil şi astfel de oligarhi locali trebuie luaţi de gât şi aduşi în faţa judecătorului să răspundă pentru faptele lor. Nu suntem la cheremul unor ziarişti, care se cred stăpânii noştri. Mâine, poimâine oricare dintre noi poate fi tratat la fel.” Din câte cunosc, prefectul a depus o cerere de chemare în judecată atât a reporterilor care au semnat articolele în cauză, cât şi a patronului societăţii editoare, pe de o parte, iar pe de altă parte a fost chemat în judecată, penal, şi Victor Mihalachi, pentru a proba toate afirmaţiile făcute la adresa prefectului. „Cristy” dezavuează modul în care s-a procedat: „Cum e turcul şi pistolul. Cum e patronul aşa şi slugoii. Dacă patronul e supărat pe cineva, slugile, ca să-i facă pe plac, îi dau la cap fără să gândească. Cât despre turc, bani are, iar minte ce-i mai trebuie.” Cititoarea „Tina” dă crezare unui anume zvon: „În mare parte subscriu comentariilor de mai sus, însă am înţeles că este adevărat că prefectul s-a împrumutat cu o mare sumă de bani de la omul de afaceri; în aceste condiţii stau şi eu şi mă întreb ca proasta: de ce nu s-o fi dus la o bancă, domnule, că la salariul lui îl împrumuta orice bancă cu acea sumă!” Faţă de acest comentariu sunt de făcut câteva precizări. Prefectul a negat că ar fi împrumutat bani de la Mihalachi, iar Mihalachi a afirmat că l-a împrumutat înainte ca Roman să devină prefect. Perioada când Mihalachi susţine că l-ar fi împrumutat pe Roman, coincide cu perioada când prefectul, fiind încă om de afaceri şi angajat la Termica, a împrumutat de la bancă suma de 900 milioane lei vechi. Va proba acest lucru cu actele de bancă, în procesul intentat celor pe care-i consideră vinovaţi de insultă, calomnie şi defăimare a funcţiei ce-o deţine. Oricum, va fi interesant de urmărit deznodământul acestui proces, dacă nu cumva, între timp, părţile se vor împăca. Sunt nişte zvonuri şi în această direcţie. Pe săptămâna viitoare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Poet, patriot şi mare român
Hram la Capela Penitenciarului
Constantinescu susţine că profesorii trăiesc mai bine datorită lui
Liceenii cer confidenţialitate şi promit că se lasă de fumat
Simpozion „Noi şi Natura”
Minor căruia i-a spart faţa unchiul unui coleg de şcoală
Accidentate pe trecerea de pietoni
Anunţ
Horoscop
Bunul simţ, vinul prost şi imaginea de ţară
Bacuri cu adolescente
Citate şi maxime din Cervantes şi alţii
Un teren de vilă, o ingineră textilistă...
3000 lei pentru câştigătorul premiului Naţional „Nicolae Iorga”
În cursele ilegale de maşini Poliţia este depăşită
Guraliuc vrea să copie modele sucevene
Câmpanu ţine lecţii de moralitate directorilor democraţi
Câmpanu predică-n pustiu, şefii de la Centru nu-l iau în seamă
Liberalii vor demisia lui Negrescu şi Biolan
Gheorghe Flutur zice că a fost tradus de către cei din PD
Gheorghe Flutur ne promite lecţii de guvernare PLD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă