Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25566
De la 07 Ianuarie 2003
95505110

Comentariu la comentarii (CXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 June 2007, 23:00
Atras de mirajul celebrităţii, fie ea şi numai la nivelul municipiului Botoşani, consilierul Val Guraliuc vrea să fie prezent zilnic în media locală . Aşa că o ţine dintr-o declaraţie de presă în alta. „Guraliuc are alergie la terasele zgomotoase” este o astfel de declaraţie. În ce priveşte disciplinarea patronilor de terase, care dau muzica la maxim, „Bica” crede că totul nu-s decât „Vise, taică, vise! Care amenzi?! Ce poliţaii nu-s români? Sunt nemţi? Poţi să suni la poliţie şi, dacă nu este o oră mai mare de 23:30, nu se obosesc. Dacă o fac, este pentru ca să nu-i reclami, ba, te mai cheamă, pe tine, să "discuţi" cu patronul, sa te pună în faţa lui, ca să te muştruluiască şi el! eh! politia!...” Un alt terorizat al muzicii de pe terasă ne explică drama sa: „Locuiesc în apropierea terasei VERSUS pe bdul. M. Eminescu. Între orele 18 şi 24 nu se poate sta în casă din cauza zgomotului infernal a muzicii date la maxim. N-am sesizat ca org. abilitate să-şi facă datoria, unitatea funcţionează fără nici un fel de restricţie, iar locuitorii din zonă suportă seară de seară acest CALVAR. Până când dnilor?” Până va veni sezonul rece, când terasele se vor închide de la sine.
Dosarul prin care fostul director al Teatrului „Eminescu” Ion Bordeianu fusese reclamat că a achiziţionat un autocar fără respectarea legislaţiei privind achiziţiile din domeniul public a fost clasat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, pe motiv că acesta n-a comis nici o infracţiune. Numai că, Primăria şi actuala conducere a teatrului au contestat soluţia dată de procurori, iar prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cristian Popovici, a admis această contestaţie. Aşa s-a ajuns că „Bordeianu a scăpat de-o belea românească, pentru a da peste una nemţească”, deoarece, prin redeschiderea cercetărilor, o comisie specială se va deplasa în Germania, pentru a verifica împrejurările în care a fost achiziţionat autocarul. „Cunoscătorul” zice că „De pe urma acestui autocar s-a înfruptat consilierul local Mihai Ştefan şi fostul primar Florin Egner. Ei nu răspund?” Nu răspund, nici măcar moral, că n-au mâncat usturoi şi gura nu le miroase.
S-au achiziţionat „100 de pistoale şi muniţie reală pentru poliţiştii comunitari”. Cineva îi sugerează şefului poliţiei comunitare, Vasile Răileanu, să ia în obiectiv o persoană anume: „Toată stima pentru munca dinainte de rezervă. Acum v-aş ruga să aveţi în obiectiv un necunoscut înalt de un metru, circulă cu un bemveu culoare închisă, flegmatic, ordinar în comportament, cu legături de clan. O să-mi daţi dreptate, iar când vă întâlnesc o să vă spun mai mult.” Să aveţi dialog constructiv la întâlnire.
Având probleme de comunicare cu şefii de la Bucureşti „Câmpanu predică-n pustiu, şefii de la Centru nu-l iau în seamă”. În susţinerea deputatului liberal a sărit „Manivelu”, ce se declară „De acord cu Dl. Câmpanu când spune (indirect) că pentru cei ce conduc de la Bucureşti destinele ţării, noi nu însemnăm nimic. Conduc, dar prin prisma intereselor proprii. Dacă întâmplător, sau de gura Europei, mai iese ceva şi pentru noi, ăştia mulţi, bine, bine. Dacă nu, opoziţia este de vină. De acord şi cu afirmaţia potrivit căreia principalul scop al şefilor instituţiilor este acela al atingerii obiectivelor personale (o casă, un teren, un client pentru firma sa sau un cui în talpa firmei concurentului...) Afirmaţiile sunt şi au fost valabile indiferent de numele partidului care guvernează sau al ministrului, prefectului sau directorului care conduce (?) vremelnic o structură.” O altă opinie pare să aibă „Nina”, ce percepe altfel activitatea PNL Botoşani: „Oarecum aveţi dreptate, domnule deputat, dar ce echipă aveţi doar aici la Botoşani? Poate vă bazaţi pe Popescu, care nu ştie să deschidă gura decât să vorbească prostii şi minciuni? Nu aveţi oameni nici la Bucureşti şi nici pe plan local, aşa că nu mai vrb în gol. Probabil cei din dinastia Brătianu se răscolesc în mormânt, când aud de Tăriceanu sau văd unul ca Popescu, în rândul membrilor de partid liberal. Prin ce vă caracterizaţi liberalismul vostru? Oameni de nimic.”
Obiectivă apreciere şi dreaptă judecată. Din păcate, PNL Botoşani are în mijlocul său unele persoane care i-au adus numai deservicii politice. Epuizat de luptele interne, PNL Botoşani n-a reuşit niciodată să obţină rezultate spectaculoase în alegerile de până acum. Nici nu sunt semne că pe viitor va fi altfel. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiect pilot pentru siturile poluate
Minori dispăruţi, căutaţi de poliţişti
Persoane dispărute
Botoşănenii se abţin să mai aibă mulţi copii
Dan Pavel, avangardă a lui Becali la Botoşani
Tom şi Jerry ai CJ ne oferă încă un spectacol
Conţac vrea de la Flutur ceea ce lui Egner nici prin cap nu i-a trecut să facă
Pe lângă supărări, Conţac are şi mulţumiri sufleteşti
Şeful le ţine partea!
Cinematografele sunt pe cale de dispariţie
Drăguş vrea de la Orban ce n-a îndrăznit să ceară de la Berceanu
De la praznic la spital
Oseminte umane la sediul noiii Primării Rădăuţi Prut
Toată lume a fost premiată cu câte ceva
Garda de Mediu ne aleargă… spre reciclare
La moartea unui prieten
(Ioan Rotundu)
Dumnezeu să-l ierte pe Liviu Manole!
Cum îşi poate găsi beţivul casa
Horoscop
Citate din literatura spaniolă
Ocazie unică... poate
Mănăstirea Zosin pusă în pericol de minţi nepricepute
Românul şi răsuflarea
Renunţ la pâine, vreau numai circ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă