Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2600
De la 07 Ianuarie 2003
90609869

Comentariu la comentarii (CXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 June 2007, 23:00
„Botoşanii au, de ieri, frate mai mare în Canada” am anunţat noi printr-o ştire de presă, evenimentul cu caracter unicat în istoria oraşului Botoşani. Privind cu atenţie fotografia cu care noi am ilustrat articolul „Anonim” a venit cu următoarea observaţie: „Dl. vice Eram, de ce nu ai venit în chiloţi la întâlnire, că tot aia era. Zero educaţie, canadianul la costum, frumos, el ca un căruţaş, halal vice...” Mi se pare normal ca la un astfel de eveniment, unic în viaţă şi pentru viceprimarul Eram, ţinuta să fi fost una solemnă şi nu de praşilă. Uneori, printr-un gest necontrolat, stricăm şi ce facem bun. Mai ales când vine vorba de a forma o impresie anume. „Oligarhul” vine cu o constatare şi mai trăsnită: „Lăsaţi poveşti din astea, cu bunătatea lui Vania Atudorei şi a lui Beldie. Din câte am auzit eu ăştia erau în concediu în perioada asta şi au fost interesaţi mai mult de vinurile de Cotnari şi de vodka Ştefan cel Mare, decât alte aspecte.” Omule, ai probleme de percepţie a unor evenimente publice. Ce gelozie îţi roade sufletul?
Noi ne-am cam săturat să scriem despre dezordinea care domină lucrările ce se efectuează prin Botoşani. În sfârşit, viceprimarul „Ghiorghiţă a constat ceea ce botoşănenii reclamă de mult timp”, adică dezordinea la care am făcut şi facem referire. „UE” face o comparaţie: „Şi în Bucureşti sunt multe lucrări începute şi nefinalizate ca şi în multe alte oraşe, dar la noi e alta problema. În acest oraş mic, cu trei străzi principale, mari şi late, Bulevardul, strada reprezentativă a târgului rămâne de izbelişte de atâta timp. Nu ştiu dacă ne durea atât de mult de trotuare cât ne durea de calitatea şoselei, care a fost mult timp într-o stare greu de descris.” Fiecare cu ce-l doare, pietonii cu trotuarele iar şoferii cu străzile. Un alt comentator pare împăcat cu situaţia de fapt: „Bulevardul trebuia făcut prima dată, aici aţi greşit d. Flutur, părerea mea, dar e bine şi aşa, ce să mai facem.”
Ca să impresioneze, „Câmpanu a prezentat un proiect de lege drept fapt împlinit”. Ce nu ştie deputatul liberal este că românul de rând s-a deşteptat şi nu mai poate fi prostit. Orice abonat de Internet poate accesa site-ul Camerei Deputaţilor şi vedea ce proiecte de legi au fost aprobate şi care urmează a intra pe ordinea de zi la dezbateri. „Mcm” a fost scurt: „Da, o gogoaşă liberală "a la Câmpanu". A rostit un adevăr incontestabil, ce merită a-i fi adus aminte deputatului la alegerile parlamentare de la anul, dacă va mai avea tupeul să candideze.
Publicarea de către un ziar local a fotografiei cu Liviu Manole în sicriu a stârnit protestele unor cititori, considerând gestul ca unul morbid şi total neinspirat. Comentariul respectivului cititor m-a determinat să scriu editorialul „Morbidul din presa botoşăneană”. Comentatorii au dorit să-şi exprime propriul punct de vedere. „Ue”, autorul comentariului ce m-a inspirat asupra editorialului, mi-a mulţumit: „Domnule Rotundu, nu mă pot abţine nici de data aceasta să vă mulţumesc pt că aţi luat în considerare observaţia mea şi aţi exploatat-o într-un articol de nota 10. La început am considerat tardiv să iau această iniţiativă, dar am fost pur şi simplu revoltat de gestionarea acestui eveniment de către o parte a presei botoşănene. Aţi demonstrat a mia oară că puneţi profesionalismul pe primul plan. Felicitări!” Un alt cititor, nostalgic după presa comunistă, şi-a exprimat următoarea opinie: „Cu regret, dar de la dispariţia Gazetei de Botoşani a dispărut gazetăria profesionistă şi nu este Jurnalul cel în măsura să judece calitatea ziaristicii botoşănene. Chiar de loc.” Am şi eu o nedumerire: dacă acea publicaţie era realizată la o cotă înaltă de profesionalism, de ce a dispărut de pe piaţa jurnalisticii botoşănene? Nu aştept un răspuns. Mi l-au dat cititorii care au renunţat să mai citească maculatură scrisă de jurnalişti ce-au slujit fidel „iepoca de aur”, măsluind adevărul.
Preşedintele PSD, sau a Consiliului Judeţean, cum vreţi să-l percepeţi „Conţac deplânge banii risipiţi de guvern pe botoşăneni” Supărat pe un astfel de punct de vedere „Johny” a reacţionat vehement: „Un cretinoid ce trebuie împăiat cu atenţie, mai avem nevoie de el. Nu-l interesează soarta acestui judeţ, zilnic este prins în dispute specifice mahalalelor şi face spume pe toate părţile, silabisind discursuri într-o limbă de lemn. Poate îl lămureşte cineva că e "Costel păgubosu" şi a început să piardă în cascadă...” În perioada cât judeţul s-a aflat sun controlul total al PSD, iar Guvernul Năstase făcea jocurile politice şi economice, fondurile guvernamentale n-au ajuns şi pe la Botoşani. Acum, că se aduc bani în judeţ, nu-i bine. Vulpea când nu ajunge la struguri zice că-s acri. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Curs susţinut de un lector universitar la CCD Botoşani
Casa de Cultură a Sindicatelor are doi directori
Spor de mediu nociv pentru profesorii din laboratoare
Dosar penal pentru tulburarea liniştii publice
Permise de conducere suspendate pentru beţie la volan
Zilele Eminescu se vor sărbători printre gunoaie
Controale tematice derulate de Garda de Mediu
Controverse privind standardele Pieţei Centrale
Oprea crede că-i poate convinge pe ţigani să-şi facă acte
Buhăianu n-are stare din grijă pentru cei care l-au votat
Conţac se răfuieşte cu „neica nimeni”
Pune căpăstru parlamentarilor social-democraţi
Se laudă cu realizări de care n-a auzit nimeni până acuma
Flash Lihting se plânge de vandalizarea sistemului de iluminat
Marea campioană Elisabeta Lipa se luptă cu drogurile
La Complexul Lebăda, Fediuc este pus pe fapte mari
Citate din creaţiile scriitorilor spanioli
Horoscop
Cei 322 de parlamentari
Cel mai fierbinte loc din România s-ar putea să vă lase rece
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă