Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6479
De la 07 Ianuarie 2003
122866546

Comentariu la comentarii (CXLIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 13 July 2007, 23:00
Societatea Termica, o navă cu bordul supraîncărcat de personal angajat şi în prag de scufundare, vrea să se salveze prin blocarea debranşărilor. Adică să ne oblige cu forţa să fim susţinătorii săi financiari, plătind servicii la preţuri exorbitante. Acest aspect a fost sesizat şi de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Concluzia: „Conţac dezaprobă ideea Termicii de a stopa debranşările”, iar „KK” îl susţine cu „Bravo, domnule Conţac, în sfârşit o minte luminată. Ce vroiau cei de la Termica, sună a discriminare.”
Nu la fel a gândit „All known”, ce este de părere că preşedintele „Conţac e ca de obicei pe dinafară legii. Legea 325/2006 stipulează obligativitatea consiliilor locale de stabilire a zonelor unitare de încălzire pentru protejarea investiţiilor pe care aceştia le fac. Oricine îşi poate monta ctg, dar numai în zona oraşului în care sunt exclusiv ctg. Termica are zone în care poate asigura căldura şi apa caldă în condiţii de calitate şi mai ieftin decât prin ctg , iar acele zone trebuie protejate.” Nu ştiu unde a localizat acest comentator zone ale Botoşanilor în care energia termică furnizată de Termica este mai ieftină decât la centralele termice pe gaz, dar ştiu că mesajul său a indignat pe un alt botoşănean, ce s-a exprimat cam în genul „Du-te la domnul DRACU cu legea ta cu tot, sugi de pe la Termica mârlane, eu am dreptul să mă încălzesc cum vreau după buzunar. După 89 o grămadă de lipitori, în frunte cu Egner, sug banii statului prin Termica. Ar trebui să terminaţi odată, nesimţiţilor.” Să nu ne grăbim. Încă n-au ieşit la iveală toate manevrele care se fac pe seama banilor Termicii. Se apropie alegerile locale, iar consilierii municipali, în dorinţa de a-şi reînnoi mandatul, se vor spurca reciproc, dând la iveală multe aranjamente financiare din interiorul acestei societăţi.
La investigaţia noastră intitulată „Cum a adunat DNA-ul acuzaţiile împotriva lui Conţac” cineva a lansat îndemnul „Turnaţi-vă, fraţilor, unul pe altul! Poate vă reuniţi toţi unde vă este locul!” Mai curios „Passpartout” vrea să afle „Cum rămâne cu independenţa Justiţiei atât de mult trâmbiţată de preşedintele Băsescu şi fosta ministrul Macovei?” Punct disputei iscate îl pune „Conţaca”, ce constată: „Conţac este exact ce merită botoşănenii, că doar ei l-au votat .PSD e fruntea la BT, aşa că nu vă mai plângeţi atât, aveţi soarta pe care o meritaţi. Dacă vreţi altceva, căscaţi ochii când puneţi ştampila.”
Rămânem în preajma preşedintelui Conţac. În disputa cu deputatul migrator Buhăianu, „Conţac nu neagă că l-a făcut cârtiţă” Motiv pentru „Manivelu” să mediteze: „Judecându-i în raport de cum se exprimă şi/sau cum se manifestă ca cetăţeni sau oameni politici (?), marea lor majoritate - indiferent de judeţ sau culoare politică, ar trebui să meargă fie la psihiatru, fie la grădiniţă, fie la ...tarabă.” Cu siguranţă că, din deputat, amicul nostru Buhăianu va avea de ales una din variantele indicate de către comentator.
Conferinţele de presă sunt mijloacele prin care politicienii, sau cei care pretind că ar avea un astfel de statut, îşi fac imagine publică. Aspect care m-a determinat să fac o serie de dezvăluiri din culisele acestor evenimente de presă. „Şmecheria conferinţelor de presă” mi-a intitulat eu editorialul. „Ueeu” a speculat: „În afară de declaraţii politice superflue şi aruncat cu bani la ,,bobor", când se apropie alegerile, nimic interesant la aşa zişii ,,oameni politici" din ţara asta. Aveţi dreptate! De ce le-am acorda atâta importanţă, încât să-i votam?”
Să mai trecem în revistă că „Pomana UE se va împărţi la peste 85 mii de botoşăneni” Când o astfel de pomană, europeană de această dată, se suprapune cu interesul electoral, nu mai contează rostul unui astfel de gest social. De fiecare dată se vor găsi politicieni care să profite de astfel de facilităţi, lărgind cât mai mult sfera de cuprindere. Acelaşi „Ueeu” susţine că „Singura deosebire între a arunca hrana peste un gard, într-un ghetou, este faptul că cineva le împarte. Dacă mă uit şi la numărul foarte mare de beneficiari, mai că mi-ar fi ruşine să spun că sunt prefectul acestui judeţ, sau, mă rog, orice altă persoană cu funcţii de conducere în acest judeţ sau în oricare altul în aceeaşi situaţie.” Apare în dispută şi o constatare neaoşă: „Încă o ocazie de a se îmbogăţi unii care împart ajutoare, că doar romani suntem.” No coment! Pe luni poate ne revedem, cu voinţa lui Dumnezeu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi căruţa
Horoscop
Viol necondamnat de judecător
Program TELE’M
Cugetări şi maxime din operele scriitorilor ucraineni
Dotarea serviciilor voluntare locale lasă de dorit
Peste 4 miliarde sancţiuni aplicate de Garda de Mediu
Proiect între Muzeul Judeţean şi raionul Făleşti
Materia elevilor e prea încărcată
A învins Bidaşcă
Lansare de carte la Penitenciarul Botoşani
Sloganul nu prinde şi la şoferii botoşăneni
Programului Samtid stă să eşueze
Noi standarde de eficienţă la serviciul de înmatriculări
Cea de a treia ediţie a Regatei Botoşanilor
Ştefan susţine că fără Comariţa, Eltransul s-ar prăbuşi
Instituţia Prefectului pune stavilă revărsării râurilor
Codreanu o dă la pace cu deputatul Baban
Deşi Câmpanu i-a săpat groapa, directorul Pavel nu vrea să cadă
Cupa „Traian Bălăucă” începe azi
Câmpanu şi Oprişanu au tăbărât bătăios pe Ciuştea
Ofertă de tâmălărie gealan la preţ scăzut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog