Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
708
De la 07 Ianuarie 2003
123144703
pnl

Comentariu la comentarii (CXLVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 18 July 2007, 23:00
Răfuielile politice fac parte din peisajul nostru cotidian, dau culoare şi savoare publică de cele mai multe ori, prin scandalurile iscate. Iată şi o mostră ce a generat un început de nou scandal: „Deşi Câmpanu i-a săpat groapa, directorul Pavel nu vrea să cadă” Este vorba de Pavel, directorul Direcţiei Agricole, acel personaj contestat zadarnic de unii angajaţi ai instituţiei şi persoane mai mult sau mai puţin incomodate de prezenţa sa pe această funcţie. „Apolitic” zice că nu-i pasionat de astfel de evenimente, dar nici nu l-a răbdat inima să stea deoparte: „Nu mă interesează politica, dar în ce calitate se bagă Câmpanu în activitatea unor instituţii, fie ea şi suspicioasă. Politic? În cazul ăsta tot politic şi Pavel a făcut bine ce a făcut. Câmpanu e liberal? Nu cred că e suficient să fii liberal şi să-ţi dai prea mare importanţă, mai ales că nici el nu este mai breaz. Dacă Pavel ar fi fost liberal, mai era el pârât ministrului Remeş?” Poate că liberalul Câmpanu a uitat de zicala că cine sapă groapa altuia, riscă să cadă în ea. Din câte-l cunosc pe directorul Pavel, nici măcar în cot nu-l doare de frământările lui Câmpanu de a-l schimba din funcţie. Au încercat şi alţii, mai cu moţ în ierarhia puterii, dar a ieşit tot pe-a lui Pavel.
O altă răfuială politică ce-l are ca principal artizan tot pe şeful liberalilor a fost explicată cititorilor prin „Câmpanu şi Oprişanu au tăbărât bătăios pe Ciuştea”. Desigur, şi Câmpanu are oarece dreptate când face referiri nu tocmai elegante la persoana Ciuştea. Este ştiu faptul că vicepreşedintele CJ are la Spitalul judeţean anumite interese financiare vizavi de firma Simcos, de care este legat prin mai multe cordoane financiare. Tot acest scandal nu face decât să mărească dezgustul botoşănenilor faţă de aceste persoane nu tocmai oneste . Iată un comentariu sugestiv în acest sens: „Şi eu gândesc la fel şi mulţi ca noi...citesc, văd declaraţiile celor de sus şi mă întreb cum de un Oprişan este lăsat să facă şi dreagă în sistemul sanitar?.... Rău am mai ajuns, dl Rotundu. Când oare se vor pune lucrurile pe un drum bun? Un lucru însă este clar: nu se poate face nici o comparaţie între Oprisan şi conducerea spitalului, îi jignim pe cei din conducere. Ăsta ştie medicină de ne omoară pe toţi....Doamne fereşte!” No coment.
În disputa dintre locatarii celor două blocuri ridicate în inima platformei industriale şi viitoarea staţie de betoane ridicată de familia Bidaşcă, dispută prin care muncitorii, instigaţi de concurenţa în domeniul betoanelor, cereau sistarea lucrărilor pe motive de poluare, au câştigat Bidăşcenii. Agenţia de Mediu le-a dat acordul pentru a continua lucrările, nepunându-se problema poluării în vreun fel. „A învins Bidaşcă”, am anunţat noi scurt. Iar cineva a ţinut să constate: „Să nu vă aşteptaţi să se ieftinească betonul!!!” Preţul betonului îl dictează piaţa şi nu staţia lui Bidaşcă.
Din seria examenelor pe care le-au susţinut elevii în această perioadă s-a desprins o concluzie nu tocmai îmbucurătoare: „Materia elevilor e prea încărcată”. Familiarizat cu anumite probleme ale învăţământului „Ion” ne-a explicat: „În minister sunt doamne cu vechime care modifică în fiecare an câte ceva, astfel încât atunci când ceva începe să funcţioneze, vin cu o nouă prostie şi distrug ceea ce este bun. Se fac experimente pe pielea elevilor şi profesorilor de la catedră. Cu ceva timp în urmă se ştia cu ce începi şi unde vrei să ajungi, acum începi într-un fel dar nu ştii cum o să termini, că schimbăm în fiecare an ceva după direcţia stolului de păsărele care zboară pe la MEC. Când nu mai sunt subiecte de presă, mai schimbăm ceva la educaţie.”
Reportajul „Borolea – satul scos la lumină după 575 de ani” a fost extrem de bine primit de către cititori, sătuli să tot fie agresaţi cu ştiri şi articole de presă despre evenimente violente. „DosareleChix”, care se prezintă drept zgârcit în laude, a considerat ca de această dată să facă o excepţie: „În sfârşit, un articol în care nu trebuie să extragem senzaţionalul din crime, violuri, cine ştie ce alte lucruri oribile. În sfârşit, o ştire de presă adevărată. Se întâmplă destule lucruri bune în judeţul nostru şi merită scrise şi aduse la cunoştinţă. Deşi-s sărac în laude de felul meu, ţin să vă felicit pentru acest articol.” Se pare că mi-am mai atras un simpatizant. „De felicitat” a remarcat că „Se pare că este singura publicaţie din târgul nostru în care poţi citi aşa ceva. Are bube dl Rotundu, dar când se scutură odată....” Cine dintre noi n-are bube. De vreme ce perfecţiunea este exclusivitatea lui Dumnezeu, nouă nu ne rămâne decât imperfecţiunea, care diferă de la un individ la altul. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Le-au făcut viaţa un iad!
Supravieţuirea bolnavilor cronici în vreme caniculară şi teoria conspiraţiei
Lumea Internetului cucereşte comuna usturoiului
La Băluşeni, canciocul şi mistria au luat locul elevilor
Horoscop
Program TELE’M, joi, 19 iulie
Recrutare de personal
Citate şi cugetări din Ungaria
Cursuri de lucrători sociali
Fascinaţi de complexitatea operei eminesciene
Urban Serv va asigura salubrizarea municipiului
Primarul Flutur se gândeşte la închiderea Parcului Eminescu
Căminele Condacia vor fi mansardate
Penegişti ies la atac
Ciuştea vrea şefia CJ, dar nu prin vot uninominal
Cod portocaliu pentru Botoşani
Au refuzat să încheie convenţii pentru copiii instituţionalizaţi
Comunicat către cetăţenii municipiului Botoşani
Înecat în iazul de la Mănăstireni
Reţinut pentru viol
Necunoscut în comă la clinica din Iaşi
IŞJ va recorecta 10% din lucrările de la BAC
AJOFM a primit suplimentare de buget pentru ocuparea temporară
Profesorii nu vor posturi departe de casă
Profesorii vor neapărat să meargă la mare
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog