Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21511
De la 07 Ianuarie 2003
77866549

Comentariu la comentarii (CXLVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 19 July 2007, 23:00
Intrând în rând cu moda politică de desemnare a candidaţilor la viitoarele alegeri „Liberalii vor să-şi aleagă candidatul la Primărie”. Desigur, trecerea lui Cătălin Flutur la PLD a fost pentru liberalii conduşi de Câmpanu o lovitură grea. Dar să nu uităm că liberalii şi-au făcut-o cu mâna lor. Imediat după alegeri, Gheorghe Ciubotaru, în calitatea sa de lider liberal, s-a asociat cu Florin Egner în demersul acestuia de a fi ales viceprimar. Ori, Flutur, care vreme de patru ani s-a lovit de incompetenţa profesională şi apetenţa lui Egner pentru răzbunare, tocmai acest lucru nu voia să i se întâmple. Cu greu a reuşit Flutur să dejuge demersul Ciubotaru – Egner. Normal, când i s-a ivit prilejul, a plecat împuşcat din PNL
Este cunoscut pentru mulţi botoşăneni că sub mandatul său de până acum, Flutur a schimbat în bine faţa urbei. Cu toate acestea, resentimentele unor cetăţeni, mai ales înregimentaţi politic, nu lipsesc. „Eire” muşcă răzbunător: „Măi liberalilor, rugaţi-l pe Flutur să rămână! Căci oricine ar ieşi primar, nu ştiu cum va reuşi să achite cele 2 credite pe zece ani! Sunt curios ce a făcut cu banii!?!” Banii nu i-a dus Flutur acasă, se regăsesc în lucrările publice de care ne împiedicăm aproape la fiecare pas. Curtea de Conturi l-a descărcat de gestiune , consemnând că nu s-au comis nereguli financiare. Un apărător al lui Flutur a răspuns comentatorului răutăcios: „Măi Eire, creditele nu le dă nici o bancă dacă depăşesc capacitatea de achitare a bugetului local. Dacă nici atâta lucru nu ştii, tu să fii sănătos. E ca şi cum ţi-ai lua tu apartament cu credit la bancă .... ce îţi dă banca 100.000 daca tu ai venituri de 300 euro pe lună. La mintea cocoşului, dar cocoşelul ăsta pare PSD-ist” Cred că acest ultim comentator are simţul invizibil al culorilor politice.
Păstrând atmosfera politică de desemnare a candidaţilor, aflăm că „Macaleţi îşi ia în serios rolul de viitor primar al Botoşanilor”. Scurt în apreciere „Anonim” a decis: „Şanse nule.” Mai deschis dialogului „Botoşănean” îşi fundamentează decizia: „După ce a fost complice la golăniile lui Egner din perioada 2001 – 2002 (vezi achiziţiile inutile de la Termica+frigul îndurat de botoşăneni în ian-mart.2002), mai doreşte onorabilul să candideze? Eventual de la sectorul orbi sau handicapaţi mintal să mai stoarcă voturi, crede dumnealui ca botoşănenii au uitat perioada 2001-2004? RUŞINE!” Stimate cititorule, în politică ruşinea nu are şi nu va avea rang de virtute. Politica promovează neruşinarea, tupeul şi idioţenia gândirii. Cu cât eşti mai sărac cu duhul şi mai persuasiv cu tupeul, cu atât urci mai sus în ierarhia puterii. „Ciufulici” îmi susţine teza: „Dar ei oare nu gândesc? Cine îi mai alege? Dar totuşi e bine că se îmbată cu apă chioară şi că au tupeu; că de ruşine şi de bun simţ nu au auzit.” Cu memoria sprintenă şi cu realism „DosareleChix” îşi aminteşte şi ne aminteşte de un eveniment ce aparţine trecutului, dar care poate deveni oricând de actualitate: „"Implicarea" lui nenea Macaleţi în problema nitriţilor din perioada în care a fost prefect îl descalifică, în opinia mea, de la orice dorinţă de-a lui de a accede la o funcţie publică. Citez cu aproximaţie o remarcă a d-lui la ieşirea unei "delegaţii" a ONG-ului, care desfăşura pe atunci programul de testare a fântânilor şi conştientizare a comunităţilor în zona rurală cu care tocmai avuse o întâlnire: "Şi ce naiba tot se k*k* ăştia pe ei cu nitraţii lor?" Asta în contextul în care a ajuns la prefectură după ce a fost director la Mediu. Cu aşa o implicare a instituţiilor statului, de pe atunci, nu ştiu de ce ne miră amplificarea problemei nitraţilor/nitriţilor.”
De observat că nici un comentator n-a considerat să-l descrie pe Macaleţi şi în alte culori, decât sumbre. Când mai mulţi îţi spune că eşti beat, te duci acasă şi te culci. Macaleţi are reflexe inverse: vrea să ne fie primar. Câţi n-au vrut ca el şi câţi au ajuns să-şi vadă dorinţa împlinită?!
Eliberat de stresul de a fi acuzat că-şi derulează afacerile personale pe banii Consiliului Judeţean, preşedintele Conţac trece acum la atac. „Conţac trage semnale de alarmă asupra calităţii drumurilor”, drumuri care au ajuns să fie reabilitate de firme venite din afara judeţului, firme care au ajuns pe meleagurile botoşănene graţie politicii PNL şi a unor liberali din administraţia publică. Cineva s-arată dezorientat: „Chiar nu mai înţeleg nimic. S-a deşteptat şi Conţac. Numai că el crede că ceilalţi trebuie să facă totul, iar el nimic. C-aşa-i la partid . La PCR. La autobază. La coloana auto. SĂ-I FIE RUŞINE! E culmea absurdului ca el să nu-şi asume nici o responsabilitate.” De vreme ce lucrările la care a făcut referire nu sunt sub controlul CJ-ului, Conţac nu are asupra lor nici o responsabilitate. Doar să arate cu degetul, aşa cum facem şi noi, iar cei care sunt cu musca pe căciulă, care au desemnat câştigătorii licitaţiilor respective, să aibă bunul simţ de a cere favorizaţilor lor să facă lucrări de calitate. Se poate fura şi în condiţii de calitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Părinţii din Frumuşica au acceptat albastrul salopetelor
Ateistul Rael propovăduieşte o altă origine umană
Oraşul Flămânzi înfruntă canicula cu apă rece şi alte cele
Maestrul Fediuc va pregăti micul ansamblu de dansuri din Frumuşica
Penitenciarul are medici
LSI şi-a asigurat toţi membrii de sindicat
Minor dispărut după ce a plecat cu vacile la păscut
Furturi comise de acelaşi minor
Se încearcă reducerea cu 20% pierderilor din reţeaua de apă
Vor sărbători Ziua Gospodarului la Lacul lui Eminescu
Sindicaliştii din învăţământ cer demisia Preotesei
Primarul Flutur ia apărarea agenţilor comunitari
Consilierii nu mai vor să dea bani unui şef pus politic
Penegiştii botoşăneni lăudaţi la nivel Central
Listă subţire de investiţii la CJ
Promovând interesul spitalelor, Ciuştea îl sapă pe Conţac
Ţărăniştii nu vor agrement în umbra cimitirului
Verdictul inspectorului şef Ciobanu este accident tehnic
Municipalitatea vrea să sperie hoţii cu camere video
Licitaţii scandaloase… şi-atât
Ioan Rotundu
Program TELE'M Botoşani, vineri, 20 iulie
Horoscop
Citate şi cugetări din Venezuela
Trotuar tare
Omul vinde inteligenţă artificială. Cumpără cineva?
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă