Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1707
De la 07 Ianuarie 2003
68856638

Comentariu la comentarii (CXXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 13 June 2007, 23:00
Pentru că municipiul Botoşani a ajuns bătaia de joc a constructorilor care fac şi refac străzi, trotuare, sapă şanţuri şi le astupă, după care sapă din nou etc. noi am încercat să surprindem aceste neajunsuri create botoşănenilor prin reportajul „În locul declaraţiilor din birou, ar fi binevenite faptele în teren”. Ne-am referit la faptul că viceprimarul Ghiorghiţă tot face declaraţii din biroul său răcoros, fără a lua cunoştinţă de realităţile din teren. „Un dezamăgit” lansează invitaţia ca „Domnul Gheorghiţă să vină să vadă şi pe Aleea Amurgului (lângă Liceul Economic) ce dezastru există de 11 luni de zile. Nu putem ieşi din bloc, cât despre maşini, acestea sunt blocate fiindcă s-a săpat un şanţ în stradă şi nu mai avem ieşire. Suntem disperaţi noi, locatarii. Unde putem reclama această stare de fapt? Cine ne poate ajuta? Faptul că mi-a distrus nervii mie şi familiei mele aproape un an de zile, suntem hotărâţi să nu-i votam pe actualii conducători ai municipiului.” După această invitaţie, viceprimarul a mai primit una: „Să vină dl Gheorghiţă să vadă şi pe Aleea Nucului - în apropierea nr. 18, unde este şi un teren de joacă pentru copii - să vadă ce au lăsat în urmă cei de la Termica, dacă plouă trebuie să îţi iei cizme de cauciuc, că altfel nu se poate.” Supărat pe edili este şi „Don Quijote”, care ne indică „O situaţie similară este şi pe Bulevard, în faţa Spitalului de Copii. Efectiv se circulă pe partea carosabilă. Văd zilnic mame care plimbă landouri pe stradă şi mă întreb: cine va răspunde dacă, Doamne fereşte, se va întâmpla un accident. Domnilor aleşi, nu întreceţi măsura că vă bate Dumnezeu!” Problema unui accident mi-am pus-o şi eu, adică cine va răspunde de consecinţe. Iar cum la noi birocraţia a îngropat de fiecare dată adevărul şi a ascuns bine numele vinovaţilor, tot accidentatul sau mortul va fi făcut răspunzător. C-aşa-i la noi!
Cu ajutorul lui Florin Egner, în perioada cât acesta a fost primarul Botoşanilor, consilierul PSD şi colegul său de partid Teodor Clocotici a ajuns proprietar pe ternul unde se mai află, încă, ştrandul oraşului. La ştirea noastră că „Clocotici va fi stăpânul ştrandului, ajutat din plin de Egner”, comentatoarea „Adina” a concluzionat: „Halal oraş, ferice edililor!” Nedumerit se arată a fi şi „Eire”, ce se întreabă: „Cum adică să-i retrocedeze ştrandu'? L-a făcut cumva bunica lui?!!! Ce să-i faci, era cum era pe vremea PSD, acu Popey, de când l-am ales şi reales nu vrea decât anticipate şi nimic de fapt! Guvernul nu e lăsat să-şi facă treaba, iar pe ăştia mici cin' să-i tragă la răspundere? Poate fac rost de niscai teren şi-mi trag parcul Eminescu? Frumos ar fi să-l revendice vreun urmaş d-al lui! Aşa, după nume!” Despre afacerea Egner – Clocotici noi am scris şi în perioada când aceasta s-a pus la cale, dar Egner fiind primarul cel mai iubit al Botoşanilor, nimeni nu ne-a băgat în seamă. Acum este prea târziu. Suntem în faţa faptului împlinit, iar Clocotici este proprietar peste ştrand.
Editorialul „Legea lustraţiei – un moft politic inutil” a fost citit cu multă atenţie, însă primit de unii cu circumspecţie. Probabil că ei mai cred în preşedintele Băsescu, adică în sinceritatea vorbelor sale. În aceste zile Băsescu şi-a dat arama pe faţă. Promovând în grad un fost general de securitate, cel mai bogat om al judeţului Sălaj, un oligarh drag lui pentru că-i din tabăra sa, preşedintele Băsescu a confirmat, deşi nu mai era nevoie, că minte cu o seninătate greu de imaginat. Culmea este că are şi adepţi care-l cred, şi nu puţini. Tot „Eire” l-a dibuit cel mai bine: „Corect dom'le! Vrea legea lustraţiei tot atât de mult ca şi alegerile uninominale!”
Reprezentanta ţiganilor botoşăneni „Semiramida îşi trimite etnia la liceu şi facultate”. Cineva m-a întrebat: „Ţiganii sunt supuşi în România discriminării pozitive. Ptr nota 6 trebuie să "muncească" mai mulţi elevi ţigani. Trec clasa deoarece profesorilor le este frică să-i lase repetenţi. Vor avea aceleaşi diplome ca cei inteligenţi, ca cei ce învaţă. Neromânii au în ţara asta mai multe şanse decât românii .Domnule patron Rotundu, contraziceţi-mă!” În primul rând că nu sunt patron. În al doilea rând avem aşa de mulţi români cu diplome universitare, iar ei sunt tufă de inculţi, că nu trebuie să ne punem problema ţiganilor. Zilele trecut a fost invitat pe TVR regizorul de film Lucian Pintilie. El a afirmat că de când a plecat din ţară, nimeni nu i-a cerut diploma de universitar. Mai întâi l-au întrebat ce ştie să facă, apoi l-au pus la probe, după care l-au angajat să facă treabă, fără să-i vadă diploma. Câţi români dintre cei cu diplome ştiu să şi-o onoreze prin muncă? Ţiganii, cu sau fără diplomă, nu vor ocupa niciodată locurile de muncă ale românilor. Alte munci le sunt lor pe plac. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Mediul de afaceri botoşănean sensibilizat asupra implementării Directivelor UE
Primarul Flutur a prins gustul înfrăţirilor
Prefectul se crede strâns la mână
Dreptatea este de partea prefectului Roman
Spitalele botoşănene au planuri de buget nerealiste
Program de permanenţă pentru grădiniţe
Canadianului Vania Atudorei i-a plăcut la Penitenciarul Botoşani
Ofiţeri de poliţie din patru judeţe reuniţi la Botoşani
Ziua donatorului de sânge marcată la Botoşani
Accident produs de un şofer beat
Consilii locale în pragul colapsului financiar
La Dorohoi, prefectul a ţinut audienţe în casă nouă
Ţărăniştii îl laudă pe Ţâbuleac pentru o iniţiativă aparent populistă
Ciuştea la mălai visează, iar spitalele la belşug
Saramură de biban
Horoscop
Prima dată… după care tăcere totală
Citate din creaţiile autorilor spanioli
Diverse oferte, pentru diverse nevoi
Directorul BCR a dat lovitura vieţii sale
Răutatea din noi uneori este de nestăvilit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă