Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10121
De la 07 Ianuarie 2003
85258439

Comentariu la comentarii (CXXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 July 2006, 23:00
Activitatea Poliţiei comunitare este total nesatisfăcătoare. Pentru a se constata acest lucru nu-i nevoie de sondaje complicate sau de analize în nu ştiu ce şedinţă a consiliului Local Municipal Botoşani. A fost suficient să scriu un editorial pe această temă, intitulat „O povară numită poliţia comunitară”, ca cetăţenii să-şi exprime în cor totala nemulţumire la adresa activităţii şi comportamentului poliţiştilor comunitari. „Este un subiect care "doare" buzunarul botoşănenilor. Poliţia comunitară este o structură care trage bani de la buget şi nu face nimic în schimbul lor. Holca primeşte o pensie de 30 de milioane, ca fost şef al IPJ, iar acum încasează alte 25/30 de milioane ca şef al Poliţiei Comunitare, doar că acum doarme liniştit şi nimeni nu-l deranjează” – este de părere unul dintre cititori. Un altul se rezumă la a constata că „Poliţiştii comunitari nu fac altceva decât să urmărească biciclişti. Mă mir cum de la etapa Turului Ciclist al României nu i-au oprit pe concurenţi să le dea amendă că circulă cu viteză cu bicicletele. Aceşti oameni, care înainte au fost gardieni, nu-şi merită banii. Nu fac absolut nimic. Ar fi bine ca Primăria, Consiliul Local, mass-media să abordeze direct acest subiect şi să-l rezolve.” Înscris în dezbaterea lansată, „Bambake” are formată opinia sa: „De banii publici nu-i pasă nimănui! Nimeni nu ştie cum ne petrecem nopţile, în preajma cârciumilor de lângă Şcoala de cooperaţie. O gaşcă de tipi, abia trecuţi, poate, în rândul majorilor, ne chinuie nopţile, de oameni ce merg la slujbă cu urlete, înjurături, motoare ambalate, etc. Am sunat la Poliţie. Au venit 2 poliţişti comunitari, au dat mâna cu golanii, s-au întreţinut, ca prieteni, vreo 2 minute şi au plecat.. Gaşca a rămas să-şi continue activitatea. În timpul ăsta, şefii lor dorm liniştiţi. Asta-i!” Şi o apreciere: „Mare adevăr în articolul de mai sus!!!” Da, dar un adevăr dureros şi costisitor tot pentru noi.
Nici primarul de Dorohoi nu se bucură de o imagine mai bună printre alegători. Deciziile sale, de cele mai multe ori controversate, sunt privite cu multă suspiciune. „Primarul dorohoian practică şantajul politic” a fost concluzia unor nemulţumiţi, iar „Cornel” le-a întărit convingerea: „Lungu ăsta începe să calce strâmb, un profesoraş care a pupat mâna la PSD şi acum altceva lui Drăguş”. Mai în detaliu se exprimă un alt cititor: „Lungu nu a urmărit niciodată altceva decât propriul interes, condus de obsesiile sale dictatoriale. Dacă ţinea la dorohoieni şi la maşinile lor, nu asfalta străzile oraşului pur şi simplu în băşcălie, cu o firmă dubioasă, cu nişte scule de pe vremea lui Ceaşcă, lăsând în urmă gropi decapate şi neastupate, trăgând de timp vreo lună de zile. Dorohoienii au avut alternative în oameni de bun simţ, dar demagogia exersată a lui Lungu a învins.” N-au lipsit nici susţinătorii primarului. Iată o părere de apreciere: „Nu mai aduceţi prin comentariile voastre omagii domnului Gherasim, puneţi osul la treabă şi ridicaţi acest oraş din rahatul în care se află. Bravo, domnule primar Sergiu Lungu! NU CEDATI....” Şi „Dorohoianul de Spania” îl susţine pe primar: „Consider că primarul are dreptate. Legal, poate stabili anumite străzi pe unde nu pot circula camioanele. Tot corect este să informeze electoratul cu privire la tâmpeniile ce le fac consilierii, care nu vor să aprobe propunerea primarului, deoarece nu au aceeaşi culoare politică. Nu cred că acesta e şantaj politic. Şantaj e ce fac consilierii, chiar şi mai rău, e nesimţire curată. Să ştie alegatorii ce "lucrătură" le fac reprezentanţii lor. Aşa că aprob atitudinea primarului şi-i urez succes!” Îmi păstrez îndoielile ce le am asupra sincerităţii cu care lucrează primarul Sergiu Lungu. Cunosc unele aspecte din activitatea sa care nu-l prea onorează. Însă cel mai bine este să lăsăm timpul să lucreze.
„S-a făcut frate cu dracul, dar a trecut puntea” mi-am intitulat eu editorialul închinat preşedintelui Băsescu. Închinat e un fel de-a zice, pentru că nu l-am lăudat, ci am apreciat ca justificate anumite decizii ale sale. „Părerea mea” este un comentator cu rezerve: „Nu cred că preşedintele Băsescu are capacitatea şi dorinţa reală de a "reface imaginea României". Şi, în primul rând, domnia sa, ar trebui "să lucreze" serios la propria imagine de preşedinte de ţară, sifonată rău de suficienţa cu care crede că poate deveni charismatic în ochii alegătorilor autohtoni, ca şi a cancelariilor străine. În ciuda rezultatelor sondajelor de opinii, eu cred că, din păcate, este o incompatibilitate între persoana Băsescu şi preşedintele cu acelaşi nume.” Este o opinie ce nu-i lipsită de adevăr, dar persoana lui Băsescu poate fi privită şi analizată din atâtea unghiuri, că poate fi considerată inepuizabilă din acest punct de vedere.
Anecdota „Judecata dascălului” a fost bine tâlcuită de către acelaşi „Dorohoian de Spania”, dovadă a unui spirit deosebit: „Bancuri...bancuri, însă toate au un sâmbure de adevăr. Mi-amintesc, că la Babiceni-Durnesti, slujea un popă ce avea numele de familie asemănător cu al unui metal preţios, care trecând cu mortul prin faţa crâşmei, dădea o fugă - între două prohoduri - şi trăgea o votculiţă de la nea' Aurel, căruia i-a interzis primarul să-i mai dea de băut popii. Şi câte altele... O fi păcat să râdem de ei, de preoţi, însă aşa ne mai descreţim frunţile, mai uităm de cele lumeşti, că de...oameni suntem”. Dorohoianule, l-am cunoscut pe acel popă. În crâşma lui nea Aurel, bineînţeles. Susţinea că se află în căutarea adevărului, dar, din câte pahare băuse până la întâlnirea noastră, nu-l aflase. Aşa că… şi-a continuat căutările. Poate că l-a aflat, acolo în ceruri, unde s-a dus pentru a nu se mai întoarce. Pe mâine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Porcul astronom şi cuptorul doctor
Săvinenii se află în plină refacere a infrastructurii rutiere
Primarul Flutur va lua contact cu Jonathan Scheele
Furtună solicită Curţii de Conturi să se aplece asupra DGASPC
Bătălie între firmele ce vor să se înfrupte din programul „Laptele şi Cornul”
Se caută râvnitori la şefia Poliţiei Comunitare
Executivul primăriei felicitat pentru lucrările demarate
În octombrie, cetăţenii din Săveni vor avea pietonal
A început recoltarea grâului
Vrei să fii voluntar de Mediu?
Frontieră trecută ilegal cu o barcă pneumatică
Angajaţii DSV s-au pregătit pentru a da piept cu pesta porcină
Prin prezentarea la examen, unii profesori au de pierdut
SIP îi învaţă pe profesori şmecherii
De la spital la poliţie
Accidentată uşor
Cartierul ANL Bucovina II începe curând
Răbdarea crapă în timp
Noi locuri de muncă pentru românii din Spania
Vor fi eliminate permisele de transport între România şi Bulgaria
Panourile de securitate sau de sănătate la locul de muncă
Noul statut al CNAS
Tinerii cu idei de afaceri vor fi premiaţi
Administraţia Prezidenţială - stat ineficient
Din septembrie, microîntreprinderile vor plăti impozitele trimestrial
Hora Unirii de la Slatina a intrat oficial în Cartea Recordurilor
Masă călugărească
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă