Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
46438
De la 07 Ianuarie 2003
87797548

Comentariu la comentarii (CXXXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 9 July 2007, 23:00
Se pare că mediul politic botoşănean a simţit cam cine va fi viitorul primar al Botoşanilor, în urma alegerilor din primăvara viitoare. „PLD şi PNG se bat pentru acelaşi candidat la Primăria Botoşanilor”, adică pentru Cătălin Flutur. Numai că, atenţie, nu toţi cei care-l susţin pe Flutur le este indiferent la ce partid va candida. „Ueeu” transmite un astfel de semnal: „Sper ca dl Flutur să dea dovadă de discernământ atunci când va candida , cu toate realizările eu voi vota şi funcţie de susţinătorii domniei sale.” Şi un mesaj pentru şeful PLD: „Mihai Ţâbuleac, acest Hrebenciuc al PLD (Botoşani), începe din nou să încerce să tragă sfori?” Cam asta-i treaba politicienilor: să tragă sfori. Treaba noastră-i ca atunci când vom merge la urna de vot să nu ne lăsăm încurcaţi în sforile lor.
La Flămânzi se petrec lucruri ciudate. Mai ales pe la fosta filatură unde avem „Muncitoare tratate de către şefi ca pe sclave”. Din solidaritate, „MY” recomandă celor tratate precum sclavii în evul mediu: „Dacă muncitoarele vor fi unite, o vor putea schimba pe dna şefă, încă nu ştiu ce putere pot avea unite. Nimeni nu e mai presus de lege. Aşa proaste cum sunt ele, dar trebuie luptat pt dreptate. Acum e momentul.” Găsind prilejul potrivit. „Corbu” ne mai oferă un exemplu de societate prin care şefii îşi fac de cap: „Bine că nu e un şef de secţie ca la Coted Dorohoi, care se cam dă la muncitoare, altfel le dă în concediu fără plată sau le trimite acasă dacă nu se culcă cu el. Nemernicul! Şi mai e un şef de băgare de seamă şi la magazinul de carne din Plevna, care se cam ia de angajate, că se crede mare cocos!! Poate îl face nevastă-sa ciorbă. Ha, ha! Asta e gândirea proştilor ajunşi şefi! HI, hi, hi!!!”
Nu-i de râs. Liderii de sindicat de ce acceptă acest tratament aplicat muncitorilor? Apoi, femeile hărţuite sexual de ce nu se adresează cu o plângere penală Parchetului? Legea sancţionează astfel de comportamente. Se mai ridică o problemă: cum stăm cu moralitatea patronilor? Eu n-au aflat ce se petrece în societatea lor? Acţionar majoritar la Conted Dorohoi este fostul senator PSD Nelu Pujină. Nu cred că poate fi indiferent la un astfel de tratament aplicat muncitoarelor. Sper că în urma acest semnale, cineva din conducerea Conted va lua şi măsuri cu acei poftitori la nevasta altora.
De când PD-ul a lansat teza că viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean ar putea fi democratul Cristian Achiţei, între acesta şi actualul preşedinte Conţac au apărut o serie de disensiuni. Achiţei i-a reproşat preşedintelui Conţac că n-are activitate, iar „Conţac îi aminteşte de drumurile prost executate”. Probabil cunoscător al unei anumite situaţii, „Un funcţionar” ne informează: „Tot datorită partidului, dl Achitei şi-a pus şi nevasta din ec. la Drumuri Naţionale, mare director la DIR. Agricolă, unde împreună cu alt PDist de frunte au distrus şi au discreditat în totalitate unitatea. Cam ăştia sunt PDiştii locali.” Cred că un alt democrat, dacă nu chiar cel vizat, l-a arătat cu degetul pe Conţac: „Domnilor, dar de ce nu amintiţi că în fiecare an Conţac repara DJ 208 C Botoşani -Vorona şi tot maşinile lui îl strică în totalitate, când cară de la balastieră, de la Liteni. Unde este calitatea la aceste lucrări şi este un drum judeţean asfaltat, unde Conţac încasează execuţia nu un amărât de drum pietruit unde nu ştiu cine încasează proiectarea. Treziţi-vă....!” Este de aşteptat ca lupta dintre cei doi „drumari” să ia şi alte forme. Totul se va lămuri când se va vota ca funcţia de preşedinte al CJ să fie ocupată în urma alegerilor prin vot uninominal. Să văd atunci pe cine îi va mai ţine brăcinarii să candideze.
Noi am avansat viceprimarului Ghioghiţă un set de întrebări vizând activitatea Eltrans. Faptul s-a consumat în urmă cu vreo două luni, dar ne-am ales cu „Întrebări la care viceprimarul Ghiorghiţă evită să răspundă”. Văzând că noi am făcut publice întrebările, viceprimarul a postat următorul mesaj: „D-le Rotundu, am primit mail-ul dumneavoastră o dată, când l-am şters din greşeală şi aţi promis că îl mai trimiteţi încă o dată, dar nu a mai ajuns la mine. Mă gândeam că trecând ceva timp, nu v-a mai interesat subiectul. Cu plăcere voi răspunde întrebărilor dumneavoastră, dar aş prefera să fie în formă scrisă şi nu mail, pentru a putea să-mi asum şi răspunderea celor declarate în caz de un viitor proces cu unii care se vor simţi lezaţi de cele ce voi spune. Aşadar, cer insistent setul de întrebări scris şi voi da răspuns tot scris, sub semnătură privată. Vă mulţumesc!” Domnule viceprimar, noi am mai trimis un mail cu întrebările, exact la aceeaşi adresă la care l-am trimis şi prima dată, dar n-am primit nici un semn de bunăvoinţă. Ştiu că sunteţi de nota zece la exploatarea capacităţii de lucru a unui calculator. Ce dovadă mai bună vreţi, când noi am făcut publice întrebările. Printaţi-le şi răspundeţi sub semnătură privată, dacă aceasta vă este plăcerea. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Secretul orgasmului la lumânarea aprinsă
Cugetări din operele scriitorilor americani
Anunţ important
E o casă de vânzare, pentru cine bani mulţi are
Bani pentru numărarea ţiganilor şi modernizarea poliţiei comunitare
Şefii judeţului au opinii diferite asupra organizării administrative
Poliţia Comunitară pusă la treabă pe timp de noapte
UE ne dă făină şi zahăr de pomană, dar n-avem unde le depozita
Serviciul de paşapoarte a primit două imprimante noi
Conţac dezaprobă ideea Termicii de a stopa debranşările
Prefectul Roman încă n-a aflat cauzele prăbuşirii de la Dealul Mare
Performanţele muncii prefectului Roman au ajuns exemplu naţional
ISU scoate 158 posturi la concurs
Garda de Mediu şi ISU controlează arderea miriştilor
Alte amenzi aplicate cetăţenilor necivilizaţi
Biserica unde slujeşte protopopul a fost călcată de hoţi
Reţinut pentru că a provocat scandal în public
O nouă modalitate de calcul a drepturilor salariale
Subofiţer de Jandarmi prins beat clampă la volan
Ciupercile lui Beju
Nu i-au ieşit pasienţele
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă