Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
83319
De la 07 Ianuarie 2003
77833310

Comentariu la comentarii (LXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 28 March 2007, 23:00
Deja faptul că deputatul „Câmpanu a câştigat şefia PNL” nu mai este de actualitate, evenimentul fiind interesant doar dacă-l privim prin prisma comentariilor. Un anume „Sergiu”, cu aluzie la codul sub care Câmpanu a activat pentru fosta Securitate, prevesteşte liberalilor zile negre: „Buna Vestire este pentru liberali prohodul din urmă. Secu a fost mai tare ca sturionul! Bravo băieţi! V-aţi lăsat amăgiţi de promisiuni, aţi fost duşi de nas pentru o gustare şi un rachiu! Mai aveţi timp să recuperaţi liberalismul!” Dacă cu adevărat este membru al PNL, „Un liberal” îşi plânge soarta: „Cine mai crede acum în noi. Unde sunt adevăraţii liberali? M-am convins că voi, noii liberali, doriţi un loc călduţ în parlament şi atât...uitam şi funcţii cât mai bine plătite. Cu noi oamenii obişnuiţi ce aţi făcut, de când cu voi, marii liberali, am sărăcit de tot. NU VA MAI VOTEZ NICIODATĂ!” Stimate comentator, nu eşti singurul care gândeşti aşa. Şi alţi dezamăgiţi nu vor mai vota cu PNL-ul. Doamne, şi nici n-avem altă variantă de vot!
Prin editorialul „Când va trece Mediul de la vorbe la fapte?” am dorit să atrag atenţia instituţiilor statului că adevăratele probleme de mediu nu constă în a-i vâna pe ţărani dacă îşi vând laptele sau miei cu respectarea normelor europene. „Mama mare” mă susţine: „Bună părere. Şi eu tot mă agit şi atrag atenţia prin diferite comentarii la activităţile pe care le fac cei de la APM, dar nu mă ia nimeni în serios. Păi de activităţi cu copiii, pliante şi concursuri de desene are nevoie judeţul nostru... când lucrurile astea le fac şcolile cu elevii şi le fac f.f. bine? Ei se bat cu pumnul în piept pentru nişte lucruri la care se trec singuri colaboratori, pe spinarea şcolilor dar concret, nu fac nimic pentru protecţia mediului. Şi ştiţi de ce? Pentru că nu ştiu cum să facă, nu au habar despre interacţiunile mediului cu societatea, de legăturile geosferelor între ele. Dacă în urma concursurilor pe care ei le organizează ar da vreo şansă celor care au studii speciale de ecologie sau de protecţia mediului, veţi vedea că lucrurile vor merge altfel. Nu am nimic cu nimeni din acea instituţie, doar că sunt oameni nepotriviţi în locuri foarte nepotrivite pentru ei şi nu vor să înţeleagă! Sau au studii dar sunt slab pregătiţi ptr. că i-a ajutat "mama" sau "tata" să intre la facultate.” La rândul său, acest comentator şi-a găsit un susţinător: „Felicitări pt. comentariu dar privim prea departe. Nu avem cu cine pentru că posturile sunt blocate politic de incompetenţi. Ar trebui să meargă măcar până la groapa de gunoi a oraşului, să vadă ce prăpăd este după ce a bătut vântul trei zile. Suedezii cred că au de povestit trei luni.”
Bine primit de către cititori a fost şi editorialul „Suedezii au încercat să ne trezească la realitate” semnat de Bianca Albu, ea fiind reporterul redacţiei acreditat să însoţească delegaţia celor din Malmo pe parcursul vizitei la Botoşani. „Este prea ...înţepenită în minţile noastre ideea că altcineva trebuie să ne dea, să ne facă, să ne aducă... Chiar ideea edililor (nu numai a celor din BT) de a ne înfrăţi cu un alt oraş are în ...subsolul ei ideea postdecembristă că ne vor da, ne vor aduce... Noi nu trebuie decât să aşteptăm, să ne milogim, lamentăm, văicărim. În restaurante, prin discoteci, sau pur si simplu pe stradă. Că n-am văzut nicăieri în Europa asta, în zi de muncă, mai mulţi oameni pe străzi ca în România” – este comentariul semnat de „Manivelul” şi care surprinde extraordinar de bine mentalitatea ce ne caracterizează.
Tot mai dese sunt ştirile despre succesele înregistrate de către elevii Liceului de Artă din Botoşani. Semn că în această unitatea liceală competenţa profesorilor şi talentul elevilor sunt la ele acasă. „Elevi premianţi la Concursul Naţional de Interpretare Muzicală” a fost o astfel de veste, iar „Monika” a apreciat cum se cuvine efortul câştigătorilor: „Felicitări elevilor, profesorilor îndrumători şi nu în ultimul rând conducerii Liceului de arta "Ştefan Luchian" care oferă tot sprijinul elevilor pentru a se pregăti cât mai bine şi de a obţine rezultate foarte bune la toate concursurile naţionale!” Sperăm ca într-un viitor apropiat să reuşim să înmănunchem într-un singur material talentele deosebite care s-au realizat în viaţă, pornind prin a-şi începe studiile de specialitate în acest liceu. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Români terorizaţi la Chişinău
Consilierul Mihai Ştefan cere schimbarea sistemului de iluminat
Taxatorii din tramvaie pot fi înlocuiţi de aparatele de autotaxare
Municipalitatea caută soluţii pentru extinderea parcului
Primarul Flutur vede cu ochi buni agitaţia cadrelor didactice
Vâzdoagă cere reorganizarea asociaţiilor de proprietari
Creştere semnificativă a abonamentelor la tramvai
Puncte de vedere împărţite asupra reabilitării termice a imobilelor
Bani pentru unităţile medico - sociale
Spitalul Judeţean este obligat să plătească o datorie… imposibilă de achitat
Agricultorii au început campania de primăvară cât se poate de prost
Dotările pentru UPU întârzie să apară
Profesorii de chimie întruniţi la Eco-Şcoala Cătămărăşti Deal
Directorul şcolii din Boscoteni aplică legea pumnului
femeie de serviciu bătută şi lăsată fără loc de muncă
Hoţ de mărunţişuri
Elev bătut la şcoală
Pastile înghiţite după o ceartă cu iubitul
Românul şi bătutul în cap
Horoscop
„La Remache” intri calm şi ieşi furios
(Cârcotaşul)
Mâncarea ciobanului – greceasca
Scurte dar vioaie, că-s cu poliţişti
Lumea latină III
Du-te la ea în paradis!
Pe banii noştri, totdeauna se vor găsi băieţi deştepţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă