Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17553
De la 07 Ianuarie 2003
122903202

Comentariu la comentarii (LXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 April 2007, 23:00
De ani buni Botoşanii poartă povara unor jocuri politice de împărţire a puterii. Tot de ani buni numele unor politicieni par a fi legate pentru eternitate de anumite funcţii prin Consiliile de administraţie sau AGA unor societăţi subordonate consiliilor locale. Chiar şi atunci când funcţiile sunt deţinute prin încălcarea legii, situaţia rămâne neschimbată. „Incompatibilitate ce poate deveni compatibilă prin inversiune” este o ştire care face referire la astfel de situaţii. „Ueeu” simte o anume revoltă: „Mi se pare deplasată propunerea, de parcă numai Negru, Ghiorghiu, Modan şi Pitorac ar fi în stare să ocupe un loc în CA de la aceste instituţii, unde la şedinţe probabil mănâncă alune şi stau cu degetul în nas. Simplu, demisia dacă eşti incompatibil, lucru de bun simţ, nu după atâta vreme, ci în momentul când a intrat în vigoare legea.”
Anunţul că „Prefectul Roman pune gând rău produselor second hand” a cam nemulţumit multă lume. „Manolea Simona” este de părere că „Produsele second hand nu sunt cumpărate numai de către săraci. Eu cel puţin cumpăr numai din aceste magazine, pentru că sunt de calitate faţă de cele turceşti şi de cele chinezeşti, care deşi sunt noi sunt de proastă calitate, sunt vopsite cu tot felul de culori care după prima spălare se şterg, sunt croite fără standarde, sunt cusute cu aţă de slabă calitate. După părerea mea şi aici ar trebui să meargă garda financiară şi protecţia consumatorului că sunt produse de unică folosinţă şi sunt foarte scumpe în comparaţie cu calitatea.” La rândul său, „Popescu” vede în preocupările prefectului „Mare porcărie! Chiar s-au terminat problemele în judeţul ăsta şi au mai rămas de controlat magazinele second hand. Am o întreagă colecţie de bluze de la second de o calitate excepţională. Am cumpărat o jachetă pentru soţul meu de la un magazin de pe pietonalul Transilvaniei de la celebrul Capo(di)opera, care după două îmbrăcări a făcut piling (ciuciuleţi, scame) şi a costat 120 lei (1.200.000).” Mă asociez cu cititorii care văd în magazinele second hand o sursă ieftină de cumpărături de calitate. Nu de puţine ori am fost clientul unor astfel de magazine, întâlnindu-mă cu avocaţi şi notari cu renume, cu profesori şi funcţionari publici. În statele europene sunt astfel de magazine specializate, vânzarea făcându-se la preţuri extrem de reduse. Lor nu le este ruşine, nouă de ce ne-ar fi?! Sau poate altele sunt motivele pentru care aceste magazine deranjează.
Problema izolării termice a blocurilor a fost readusă în atenţia publică printr-o declaraţie a primarului Flutur. Soluţia oferită de primar nu pare a fi şi cea mai convenabilă locatarilor mai săraci. Aşa a apărut o a doua declaraţie, a viceprimarului. „Ghiorghiţă are o soluţie mai puţin costisitoare decât a primarului”, numai că soluţia sa a fost aspru criticată, fiind privită cu multă suspiciune că la mijloc ar fi niscaiva aranjamente pe bază de comision. „Geo” ştie ceva: „Arhitectul şef al primăriei "manifestă scepticism" pt că-şi vrea şi el partea, ce Ghiorghiţă-i mai şmecher?” Şi „Anonim” are nedumerirea sa: „Cum să plătească fiecare familie 60 milioane pentru amveloparea apartamentului, când orice firmă din Botoşani a făcut anul trecut acest lucru cu 20 de milioane? Asta miroase a escrocherie de la o poştă!!! Şi unde mai puneţi că aceşti 60 de mil. ar trebui să reprezinte doar 30% din costul iniţial, restul fiind plătit de stat (adică tot de noi!). Măi ce de "băieţi isteţi" avem în Botoşani!! Ce zici Dom' Cătălin Alexa?”
Mai aflăm că „Termica Botoşani este în topul debranşărilor masive”. Un verdict îl dă şi „Dudu”, cu al său comentariu: „Termica este terminată. Asta se ştie, dar cât timp mai hrăneşte o gaşcă de directori, se pare că va mai exista. Părerea mea este că sunt băgaţi bani de aiurea în ceva ce nu mai foloseşte la majoritate. Nu se justifică.” Între timp, la Termica lucrurile au evoluat într-un mod precipitat, iar directorul general Sorohan şi-a dat demisia. Cu privire la demisia sunt multe de comentat.
Deocamdată ne oprim la articolul „Guraliuc s-a dat cu Termica, uitând că este alesul botoşănenilor”. Duplicitatea consilierului Guraliuc tinde să devină proverbială, motiv pentru care „Coana Nicoleta” îi dă un sfat: „Nu-ţi fă griji, nu te stresa să nu faci diabet zaharat. Ştii că insulina se dă pe pile. Are balta peşte să plătească gogomanii.” Pentru că Guraliuc vrea ca cei debrabşaţi de la Termica să plătească pentru ţevile care le străpung apartamentul „Matei Mihai” se simte jignit: „Nu vreau, şi nu am nici un motiv, să plătesc ceva la Termica, să-şi mute ţevile pe unde ştiu ei, dacă nu le convine.” Sau Termica să plătească celor care sunt incomodaţi de trecerea ţevilor prin apartamentul lor. Nu credeţi că ar fi echitabil? La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rictusul lui Stolojan
Ioan Rotundu
Horoscop
Primarul Lungu bagă zâzanie între cele două sindicate din învăţământ
Banii au sporit numărul căsătoriilor
Arestat pentru viol
Bebeluş de patru luni decedat
Accident grav ce putea fi evitat
Activitate de combatere a comerţului ilicit
Marea Britanie II
Scurte dar vioaie, că-s cu poliţişti
Drob de miel
Oferta iepuraşului
Fermierii trebuie doar să depună cererea
AJOFM s-a întrecut la încadrarea şomerilor
Prefectul trage semnale de alarmă asupra îndatorării autorităţilor
Roman crede că unii directori democraţi merită să rămână pe funcţii
Prefectul vrea trecerea acumulării Stânca Costeşti în rândul surselor de risc
ISU Botoşani va simula o inundaţie pe cursul Prutului
Casa Asigurărilor de Sănătate suspectată de corupţie
Flacăra Flămânzi, îmbrăcată de Miluţ
Furtună cere o pregnanţă mai mare a Poliţiei Rutiere în trafic
Dreţcanu încearcă să sprijine o tânără în primii paşi pe scenă
Joia patimilor
Românul şi binele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog