Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12964
De la 07 Ianuarie 2003
80767564

Comentariu la comentarii (LXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 29 March 2007, 23:00
Prezent la conferinţa judeţeană a PNL, senatorul Mihai Ţâbuleac a transmis foştilor colegi un mesaj politic, conform uzanţelor practicate în astfel de împrejurări. Printre cele afirmate, s-a putut înţelege că „Ţâbuleac invită liberalii la pace”. Doar „Eu” a considerat să acorde atenţie invitaţiei, consemnând lapidar: „Lăudabil gestul!” Personal nu văd nimic lăudabil. Părăsirea PNL-ului de către Ţâbuleac s-a făcut, în opinia mea, din oportunism politic şi nu din nevoia de a aduce servicii reale botoşănenilor.
Mai acidă a fost declaraţia lui Gheorghe Ciubotaru, care a declarat de la aceeaşi tribună a conferinţei că „Liberalii excluşi sunt aşteptaţi cu diazepam şi rudotel”. Cum era de aşteptat, comentatorii l-au luat în tăbârcă. „Frişcă” vede în „Gelu Ciubotaru, acest 12 clase de Botoşani, este un mare TRADATOR şi la alegeri a luat-o în partea dorsală, unde de obicei pupă, de şi-a ridicat toţi consumatorii în cap.” Cam alambicat comentariu şi chiar confuz. „Sergiu”, iar aluzie la codul lui Câmpanu ca informator al fostei Securităţii, crede altceva: „Gelule, mai ai puţin de trăit în fruntea consumatorilor. Sergiu va avea grijă să scape de sturioni şi prăjituri, asta este ce ştie să facă cel mai bine. Va merge cu informatul acolo sus, aşa cum a făcut de ai renunţat la preşedinţia PNL!” Aşadar, ne putem aştepta la o încăierare între liberalii rămaşi. Există posibilitatea ca de diazepam şi rudotel să aibă nevoie chiar cel care s-a oferit să-l împartă celor plecaţi.
Fără vreo aluzie la semnificaţia zilei în cauză, autorităţile au anunţat o majorare a preţului la energia electrică, dar şi liberalizarea pieţei la acest produs. „Energia electrică între păcăleală de 1 aprilie şi liberalizare” am zis noi, iar „Amalia Dreţcanu” ne informează că „M-am săturat de experimente, de lipsa profesionalismului, de interpuşi care se îmbogăţesc în mod fraudulos. Întreb cum este posibil ca producătorul de energie electrică sa contracteze energie la societăţi fantomă, care nu dispun de infrastructura necesară pentru transportul energiei electrice. Oare aici nu este vorba de complicitate, de asociere în vederea obţinerii de foloase necuvenite, de hoţie la drumul mare. Un oropsit la soartei dacă face o greşeală, o abatere minoră de la normele sociale, este pedepsit în mod exemplar, dar cei care fură milioane de dolari nu li se poate întâmpla nimic. Unde sunt procurorii care se autosesizează din oficiu. Cine apără poporul roman de tagma jefuitorilor?” Când vine vorba de furat de la stat sau din buzunarul poporului, toate partidele aflate la putere, indiferent de culoarea politică şi declaraţiile de complezenţă, se înţeleg de minune. Şi în cazul escrocheriilor cu energia electrică, hoţii PSD-ului au cedat o felie noilor veniţi: PNL şi PD. S-au înţeles şi continuă să fure. Pe seama noastră, bineînţeles. L-aţi mai auzit pe preşedintele Băsescu să mai pomenească ceva de „băieţii deştepţi” din energie? Nu, că printre aceştia sunt şi pediştii săi.
Iată că modul de lucru planificat practicat în regimul comunist revine ca modă şi în economia capitalistă. „Angajaţii de la Mediu au plan la colectarea deşeurilor electrice şi electronice”, fiind şi ameninţaţi că dacă nu-l vor realiza, vor suporta consecinţele de rigoare. „Mama mare” le recomandă: „Măi fraţilor, de ce nu vă duceţi şi în sate, să vedeţi că acolo la fiecare casă este cel puţin un tv şi un aragaz electic, numai bun ptr. voi... sau nu vreţi să vă mâzgăliţi cu noroi cizmuliţele roşii?” Nevoia îi va determina să calce şi prin noroaiele satului.
Încăpăţinarea cu care premierul Tăriceanu ţine la taxa de primă înmatriculare, cu consecinţe total neplăcute pentru cei care n-au bani pentru un autoturism nou, m-a inspirat să scriu editorialul „Moartea PNL-ului vine pe ţeava de eşapament”. Bineînţeles că opinia mea a fost împărtăşită şi de către alţi cititori. „Păgubit” deja s-a hotărât: „Eu si familia votam cu cine scoate TAXA”. Subscrie tezei că liberalii, prin menţinerea taxei, vor pierde multe voturi şi „Nelu”, cu afirmaţia că „Aveţi perfectă dreptate. Datorită acestei taxe de primă înmatriculare liberalii vor pierde foarte multe voturi, sau chiar pe toate.” Nu numai această taxă, dar şi alte decizii politice atrag ura asupra liberalilor. Dacă vor rămâne singuri la guvernare, imaginea publică a PNL-ului va continua să se degradeze, Tăriceanu şi ai săi fiind nevoiţi să adopte o serie de măsuri total nepopulare. Adăugând şi contribuţia, la erodarea imaginii, a partidelor din opoziţie, pe liberali îi aşteaptă numai zile negre. N-au decât să-şi ducă singuri crucea care şi-au ales-o! Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul Roman pune gând rău produselor second hand
Şase abatoare de sacrificare a mieilor la nivel de judeţ
Egner vrea cimitire private
Incompatibilitate ce poate deveni compatibilă prin inversiune
Cearta dintre Băsescu şi Tăriceanu a paralizat activitatea judeţului
Nu toţi botoşănenii vor avea apă caldă în vară
Directorul Termica îşi face public salariul
Plecaţi în Austria, în pragul Paştelui
Romii, între scuze şi acuze
Directorii de şcoli nu se grăbesc să-şi ridice buletinele de expertiză
„Paştele la români”- expoziţie a micuţilor elevi
Produsele specifice de Paşte vor fi luate la verificat
Platformă de compostare de deşeurilor
Cadrele didactice pot obţine distincţiile „Gheorghe Lazăr”
Primăria Coţuşca spartă de patru tineri
Elevul de la Şcoala nr.11 a fost bătut de un elev de liceu
Locul unde legea este făcută de pensionari
Ioan Rotundu
Cadoul poliţiştilor către şef
Românul şi mielul
Ciorbă de post cu ştevie
Cugetări şi maxime latine
Oportunităţi să petreceţi un Paşte fericit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă