Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16592
De la 07 Ianuarie 2003
122902241

Comentariu la comentarii (LXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 April 2007, 23:00
Începând cu ianuarie anul acesta, localurile de alimentaţie publică trebuie să respecte normele europene în domeniu. Multe unităţi au fost închise, tocmai că nu întruneau condiţiile de funcţionare în raport cu noile norme. Dar, ca şi în energie, şi în domeniul alimentaţiei publice întâlnim aceeaşi băieţi deştepţi. Mai degrabă descurcăreţi. Cârcotaşul a fost să ia masa la unul din localurile din zona pieţei. Constatarea s-a finală a fost că „La Remache” intri calm şi ieşi furios”. Localul nu este compartimentat pentru fumători şi nefumători, una din mese este aşezată chiar lângă uşa WC-ului, personalul n-are ţinută igienică, pardoseala este din mozaic turnat, adică depozit ideal pentru praful pe care-l întinde cu o cârpă umedă un angajat. Să mai adăugăm faptul că localul este amplasat în spatele pieţei, într-o zonă ascunsă, necirculată, loc unde trecătorii îşi mai uşurează din când în când beşica udului, nesimţindu-se jenaţi de prezenţa celor ce iau masa în restaurant. „Anonim” a considerat pamfletul Cârcotaşului ca fiind „Convingător....foarte convingător. Sincer, domnule cârcotaş, nici nu m-aş aventura într-un astfel de restaurant plasat în zona ceea”. Pentru că a luat masa într-un astfel de local, „Noroc” l-a criticat aspru pe Cârcotaş: „Dughenile astea din jurul Pieţei Mari sunt făcute pentru "sfrijiţii" de la sate, nu pentru cei de la oraş. Mata puteai mânca acasă, cu mâncare făcută de soţie eventual.” Adevărat, dar Europa nu împarte clienţii localului între urbani şi rurali. Îi tratează pe toţi la fel. Cum la fel ar fi trebuit să-i trateze pe patronii de restaurante şi cei de la OJPC, care au dovedit încă o dată că pentru uni-s mumă şi pentru alţii ciumă. Un alt comentator a fost de părere că „Dacă nu v-a plăcut, trebuia să mergeţi în altă parte! Părerea dumneavoastră este subiectivă, nu este un articol!” A primit şi un răspuns pe măsură, tot de la un cititor „Ultimul care a postat trebuie să fie patronul sau vreun angajat ofensat! Ce oameni! Pe lângă faptul că nu oferă servicii de calitate, mai şi reped clienţii, trimiţându-i la alt restaurant!”
O delegaţie de la Termica va pleca în Austria. „Plecaţi în Austria, în pragul Paştelui” s-a intitulat ştirea noastră. Uimitor dar adevărat, din delegaţie va face parte şi consilierul municipal Mihai Ştefan. Ce treabă are el cu problemele de natură tehnică ale societăţii Termica, pentru noi, alegătorii de rând şi muritori, rămâne ă enigmă. „Mimi” n-a răbdat o astfel de obrăznicie şi a sancţionat-o prompt: „Într-adevăr, Mihai Ştefan se pricepe grozav la termoficare, ce să zic! Ţineţi-o tot aşa cu promovarea nulităţilor.” Se pare că din delegaţie mai fac parte şi alţi neaveniţi. Iată ce afirmă un alt comentator: „Minte dl Diaconu. În Austria, adică la Viena ajung ei: un ing. horticol Nechita Cristi, o proiectantă slabă profesional dar în graţiile conducerii de la ISOPLUS Oradea şi Diaconu. Diaconu a mai primit şi maşina Audi, ca mulţumire la colaborare şi bani pentru vila ce-o are. Ruşine lor! Nu sunt bani de salarii şi pe ei i-a prins dor de-a vedea ţeava din Austria?”
Pentru că Botoşanii suferă de o criză a locurilor de înmormântare „Egner vrea cimitire private”. Ideea nu este rea. Numai că, fiind o investiţie pe termen lung, roadele se vor lăsa aşteptate, ceea ce nu prea este pe placul multor investitori. Comentatorii care au abordat problema s-au exprimat confuz şi pe lângă subiect, motiv pentru care le lăsăm pe site, fără a le mai populariza.
Cu curaj „Directorul Termica îşi face public salariul”. Din păcate, gestul său n-a fost corect apreciat. „Bică” l-a luat peste picior: „Păi, bine că a infirmat că salariul ar ajunge la 70-80 milioane, pentru că, făcând socoteala, 2500x3,35 = 8 375 RON, adică numai 83.750.000 ROL. Ei, de la 8.375 RON, la 80.000.000 ROL, mai e mult, tare!” Dorind să se facă dreptate, „Contra” a completat: „Bică, vorbeşti prostii. Eu îl cunosc pe Robert şi este un om cinstit şi onest. Dacă toţi de la Termica ar fi ca el, am ajunge departe...”
Prin editorialul „Locul unde legea este făcută de pensionari” am dorit să ofer o altă modalitate de abordare a problemelor din asociaţiile de proprietari. „Moş Teacă” confirmă teza: „La asociaţia de care aparţin sunt numai pensionari. Când îi cauţi nu-i găseşti. Ba-s bolnavi, ba-s plecaţi la tratament, b-as pe teren nu se ştie unde. M-am săturat de babalâci. Este bine venită propunerea să micşorăm asociaţia şi să punem tineri care să facă treabă.” Ciudată este şi situaţia prezentată de un alt cititor: „La o asociaţie de care aparţine mama mea s-a strecurat o greşeală ...uluitoare cel puţin. Toate apartamentele de deasupra şi dedesubtul mamei aveau luat în calcul, ca suprafaţă utilă 60 mp, numai la mama s-au luat în calcul 71! Iar mama stă la etajul ..trei! Cum explicaţi dumneavoastră această ciudăţenie? Că alea de la asociaţie au dat o explicaţie, cel puţin idiotă: aşa au preluat de la fosta contabilă! Ca şi cum apartamentul mamei ar ieşi din cadrul blocului, ca o căsuţă din copaci!” Comentatorii au adus noi argumente ca pensionarii să fie înlocuiţi din asociaţiile de proprietari cu tineri ce au putere de muncă şi înţelegere corectă a problemelor care se ivesc. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă
Câmpanu se declară nemulţumit de activitatea ITM
Democraţii botoşăneni s-au resemnat cu intrarea în opoziţie
Conţac se bucură că a scăpat de „embrionul răului”
Reabilitarea şcolilor afectate de inundaţii este tărăgănată
Conţac se laudă cu are maşină mai deşteaptă ca a prefectului
Deputatul Baban lucrează la un cod al salarizării
Conţac trage semnale de alarmă cu privire la fumatul în şcoli
Sorohan răspunde atacurilor asupra Termicii cu demisia
Lazăr trimis în judecată pentru crima de la Hăneşti
Plai nemulţumit de serviciul de investigare a fraudelor
Concursul „Petru Poni” se va desfăşura la Botoşani
Rezultate bune la faza zonală a concursului Chim Expert
Indemnizaţii încasate ilegal
Diriginţii profesori trebuie să urmeze cursuri de consiliere şi orientare
O tonă de coceni arse de un copil
Să-nceapă dansul…!
Ioan Rotundu
Scurte dar vioaie… că-s cu avocaţi
Cotlet de porc Charcutiere
Cugetări şi maxime latine IV
Încercaţi-vă norocul!
Horoscop
Românul şi colacul de salv(gard)are
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog