Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12386
De la 07 Ianuarie 2003
122872453

Comentariu la comentarii (LXX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 April 2007, 23:00
Ştirea că „Ţâbuleac obţine poziţia dorită în PLD” este un eveniment ce nu mai aparţine actualităţii. L-am reluat la comentat dintr-un singur motiv. Sunt mulţi cei care introduc comentarii favorabile, lor sau soţiilor lor, ori colegilor de serviciu, crezând că ne fraieresc. Acceptăm să fim părtaşii acestui joc din motive de protejare a surselor şi de păstrare a anonimatului comentatorilor. Dar nu acceptăm să fim şi batjocoriţi. La această ştire s-a introdus următorul comentariu: „Cred că ar trebui remarcat că domnul senator şi-a asumat riscul de a părăsi PNL pentru că nu a fost de acord cu ceea ce se întâmpla, nu a plecat de pe o poziţie de simplu membru, a plecat din fruntea unei organizaţii judeţene. Şi dacă priveşti pe scena politică, această alianţă PNL-PSD, domnul senator a avut dreptate. Să vedem la alegeri ce va face PNL!” Pentru că adresa de unde s-a introdus comentariul poartă numele senatorului, autor putând fi el sau soţia sa, comentariul n-a fost validat, zicând noi că bunul simţ trebuie să primeze. La nici un sfert de oră de la introducerea comentariului, am primit următorul mesaj „De ce nu daţi toate comentariile? De ce le daţi numai pe cele nefavorabile subiectului?” Atunci s-a luat decizia să le validăm ambele mesaje, pentru a le putea comenta ulterior, noi şi cei care ne citesc.
„Codreanu zice că poliţiştii din Bucecea s-au dat cu hoţii” şi are mare dreptate. În ultimul timp, la Bucecea, poliţiştii sunt mânaţi de alte interese decât cele pentru care sunt plătiţi. Hoţii fac legea, iar ei transpiră în a găsi noi căi de mai stoarce ceva de la cineva. „Sfântul Gheorghe” confirmă: „Codreanu are dreptate! Dacă reclami ceva la poliţie, trebuie să le duci autorul... Atunci pentru ce sunt plătiţi poliţiştii? Iar la Bucecea şeful poliţiei nu este un profesionist (să spună câţi infractori a prins la viaţa lui)” . Cred că noul comisar şef, Gheorghi Plai, are de acum suficientă vechime ca să lase timiditatea deoparte şi să prindă frâiele mai ferm în mână. Cel puţin la Bucecea se impune aşa ceva.
Văzând alaiul de pe stradă, ceea ce am simţit am transpus în editorialul „Sărbătoarea Floriilor răcnită în magaoaie”. A fost opinia mea, cum opinia lui „Părerea mea” este alta: „”Rămân la convingerea că în dorinţa de înavuţire, de a deveni o putere financiară, de a impresiona prin opulenţă, de a controla şi manipula conştiinţele, Biserica Ortodoxă îşi aduce mari deservicii". O fi magaoaia unealta diavolului, ca şi ziarul. Inchiziţia nu reprezenta Ortodoxia, cum nici obiectele de cult din pangarele bisericeşti nu reprezintă dorinţa de înavuţire a Bisericii. Dacă dai matale bani de curent, gaz şi taxe, nu mai vinde nimeni nimic.” În România, Biserica are exclusivitate în a confecţiona şi vine obiectele de cult. În Europa este altfel. Chiar şi la Ierusalim. În Grecia, la Meteora, icoanele şi alte obiecte de credinţă ortodoxă sunt vândute de negustori particulari, la poarta mănăstirilor. În mănăstiri vând călugării. Cumperi de unde doreşti şi crezi că preţul este acceptabil. S-a găsit şi „Părerea lui” să comenteze: „Matale ai o problemă cu credinţa ortodoxă. Europenii îşi renegă rădăcinile creştine ale culturii lor şi or să ajungă sub dominaţie musulmană în numele democraţiei. Matale o să tai frunze la ăia pe care îi tot guduri cu atâta măiestrie şi o să rămâi departe de Biserica şi de pelerinaje. Cu ăia care bat pe la uşi, doi câte doi, promiţând mântuirea prin ziare, n-ai nimic?” Avându-l pe Dumnezeu deasupra, pe Pământ eu am fost şi sunt propriul meu stăpân. Cei care bat pe la uşă se bucură de aceleaşi drepturi, libertăţi de expresie şi credinţă ca fiecare dintre noi. Putem accepta sau respinge ideile promovate de ei. Dar, ştiind că ambele comentarii au acelaşi autor, le-am răspuns: „"Părerea mea" şi "Părerea lui" care, de fapt, sunteţi una şi aceeaşi persoană, nu cred că ai citit biblia. Bigotismul afişat este caracteristic multor pretinşi credincioşi. Nu ai adus argumente împotriva opiniei mele, ai recurs doar la insulte. Eu nu-mi strig credinţa în stradă sau la colţ de bloc. O fac acolo unde se cuvine şi unde a fost orânduit de Dumnezeu. Mulţi preoţi adevăraţi îmi stau mărturie la cât i-a ajutat familia mea, financiar, cu podoabe şi veşminte preoţeşti. Nu încurajez preoţii mânaţi de dorinţa de înavuţire peste noapte.”
La „Băieţii deştepţi de la Termica” cineva, cu numele de „Termicus” ne-a oferit un sfat înţelept: „De ce nu închideţi vana (robinetul) de pe conducta de tur din subsolul blocului? Nu mai intră agentul termic, iar gigacalorimetrul general de pe casa scării nu mai înregistrează! Credeţi că vine Termica să vă efectueze aceasta operaţiune?” Termica n-are interes s-o facă. Noi da! Cu bine.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Căjvăneanu iniţiază elevii în tainele protecţiei consumatorului
Cabliştii ne fură pe faţă, iar OJP nu poate face nimic
Munca la negru pedepsită de ITM
17 deţinuţi vor petrece sărbătorile în familie
Muncitor căzut de la opt metri înălţime
Bebeluşul de patru luni a murit asfixiat
Incendiu provocat din joacă
Bărbatul e tot bărbat
Încăierarea jurstiţiarilor
Ioan Rotundu
Marea Britanie III
Cauţi o casă? Poate o găseşti aici.
Felicitare Prefectura Botoşani
Elevii cu rezultate notabile pot ajunge pe litoral
Crucea Roşie a sprijinit nevoiaşi din şapte localităţi
Furtună vrea ca maxi-taxiurile să circule mai repede
Semnăturile pentru europarlamentare, bătute de campania lui Ghiorghiţă
Un consilier din Unţeni riscă să ajungă în instanţă
Medicul Marius Bogdan acuză autorităţile de sabotaj
Medicii de familie se mută la Fisc
Normele Uniunii Europene dau o palmă tradiţiei de Paşti
Horoscop
Felicitare CLM şi Primăria Botoşani
Felicitare Grup firme Xandor
Felicitare Direcţia Judeţeană de Tineret
Vinerea Mare
Legenda ouălor roşii
Drob de miel II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog