Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4835
De la 07 Ianuarie 2003
76517634

Comentariu la comentarii (LXXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 20 April 2007, 23:00
Aşadar, „Poliţia rutieră îşi cam bagă nasul unde nu-i fierbe oala”. Poliţiştii rutieri nu sunt singurii care mai ciupesc câte ceva pe seama celor care efectuează transport de persoane fără a fi autorizaţi. Poliţiştii de frontieră se mişcă cu acelaşi zel. Dacă, zilnic, scot de-o cărămidă la vilă, tot este ceva. „Manivelu” pare a fi un bun cunoscător al acestor manevre poliţieneşti: „Există în acele comune transport organizat pentru ca oamenii să se poată deplasa? NU. Ce face poliţia rurală, sub ochii căreia se fac "îmbarcările"? Să răspund tot eu, că ştiu răspunsul...?” Categoric s-a exprimat şi „Eire”, cu aprecierea că „Nu are treabă poliţia cu ce face, cine urcă în maşină!” N-are, dar îşi face de lucru, că numai din supravegherea circulaţiei nu se poate mânca cozonac.
Editorialul „Privilegii de consilier” a fost comentat de un cititor ce şi-a ales un pseudonim foarte ciudat. „Vornic-i” este al său pseudonim, iar comentariul este următorul: „Partidele ar trebui să propună pe liste oameni precum Manuela Zarug şi nu sforari. Unii trag sforile, alţii sforăie şi aşa ne întrebăm de ce anumite treburi locale merg prost. Manuela Zarug asigură existenţa multor familii prin locurile de muncă gestionate, are şi ea cu ce trăi şi, deci, demnitate ca ales local. Dar ce te faci când vezi consilieri cu pantofii roşi si nevăcsuiţi de luni de zile. Acesta-i sforarul. La viitoarele alegeri poate le va veni mintea în cap partidelor.” Nu-ţi fă iluzii comentatorule. Şi la viitoarele alegeri vom întâlni pe liste aceleaşi persoane care sunt consilieri locali de mai multe mandate. În interiorul partidelor s-au creat un fel de feude politice greu de desfăcut . Singura soluţie ar fi să nu votăm deloc acele partide care vin în faţa alegătorilor cu aceleaşi persoane, compromise politic şi necredibile prin fapte.
Primarul a anunţat că „15 familii de tineri au primit mult râvnitul pământ”. Este vorba de acea facilitate prevăzută prin lege, în baza căreia tinerii pot primit lot de casă. Pe „Matei MIHAI” l-ar interesa: „Poate dacă se făcea publică şi lista cu cei care au primit acele parcele, nu ar fi fost dubii. Cred că avem şi noi dreptul să ştim ai cui sunt copii?” Lista poate fă văzută la afişierul primăriei.
„Prefectul Roman se luptă cu... tăierea arborilor”, el intenţionând ca prim măsurile dispuse să prevină aceste tăieri abuzive. „Cetăţean” îi sugerează: „Domnule prefect, du-te la Direcţia Silvică şi vezi jaful. Sau acolo nu te duci, că domnul Axinte este al Alianţei?” Ai cam rămas în urmă cu ştirile, comentatorule. Prefectul nu mai este demult omul Alianţei DA, grupare politică care a răposat prin alungarea PD-ului în opoziţie. Cât priveşte jaful de la Direcţia Silvică, acuzaţia este prea generală. Poate că ceva mai concret va trezi interesul, inclusiv al nostru, de a investiga situaţia.
Citind că „Ciuştea şi Becali pleacă să cucerească Israelul”, fostul botoşănean „Sorinel”, acum cetăţean israelian, a postat următorul text: „Cu toată stima şi dragostea acordată oraşului natal Botoşani, ştiu că toate locaşurile sfinte au fost distruse. Din zeci de sinagogi n-a rămas urmă. Ce s-ar putea vizita? Centrul vechi dărăpănat? Poate grădina publică în dispariţie? Sau cimitirul/junglă acoperit da bălării? Căutaţi alte soluţii pentru atragerea turismului.” Nu ştiu când ai plecat din Botoşani, „Sorinel”, dar cam eşti în urmă cu realităţile. În primul rând, o sinagogă şi o baie evreiască stau semeţe chiar în buricul târgului. Alte sinagogi stau să se prăvale, pentru că cei de la Comunitatea evreiască Botoşani le privesc indiferenţi. Cimitire în bălării avem, dar tot evreieşti, precum cel din Botoşani, Mihăileni, Suliţa etc. Singurul cimitir evreiesc bine întreţinut este cel din Săveni. Avem în atenţie să prezentăm un reportaj despre comunitatea evreiască rămasă în Botoşani, însă mai avem ceva de lucru.
„În afară de un scandal inutil, apărătorii câinilor şi-au dat în petic” şi nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. „Ueeu” îşi păstrează poziţia radicală: „Pe cetăţean îl interesează să meargă în siguranţă pe strada, mergeţi după ora 22 , pe Bd. Eminescu de la un capăt la altul, pe Marchian, deci cam prin centrul oraşului şi o să vedeţi câţi câini vagabonzi întâlniţi. Sper să aveţi noroc să nu fie şi agitaţi.”
Acelaşi comentator „Ueeu” a ţinut să-şi exprime şi un punct de vedere la editorialul „Cabinetele parlamentare – un moft politic inutil”. Aprecierea sa este că „E foarte bun articolul şi nu văd într-adevăr rostul acestor cabinete, decât dacă sunt plătite (cheltuielile) din banii partidului sau ai parlamentarului şi mă doare dacă sunt plătite tot din bani publici, ca atâtea şi atâtea mofturi (cum bine le caracterizaţi)”.
S-auzim de bine şi săptămâna viitoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Micul Paris” şi-a redobândit prestigiul
Concerte extraordinare Volver & L'amour Botosani
Horoscop
Bancuri cu scoţieni
Citate, maxime şi cugetări engleze dar şi martineze
Bursa locurilor de muncă a avut succes
Comisii de control privind respectarea „Lunii curăţeniei”
Ildo Dorohoi s-a ales cu o amendă babană
Proiect pentru reabilitarea spaţiilor verzi câştigat de Şcoala 14
Concurs de şah între deţinuţi şi nevazători
Programul Zilelor Botoşanilor
Lovit cu toporul
Băgat în spital de bătaia cumnatului
Ioan Grigore expune la Botoşani
Peremiştii se preocupă de soarta pădurilor
Semaforizarea îi dă bătăi de cap consilierului Mihai Ştefan
PNŢ Botoşani l-acuză pe preşedintele Băsescu de blasfemie
Furtună acuză primăria că face afaceri cu arborii tăiaţi abuziv
Andrei Maxim aspiră la titlul de „Mare Vedetă”
Ştefan suspectează alocarea fondurilor pentru activităţi sportive
Drăguş îi va cere lui Băsescu să nu-şi ţină promisiunea
Informaţii utile, chiar dacă n-aveţi bani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă