Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7776 lei
1 USD = 4.3172 lei


Număr accesări
Astăzi:
9514
De la 07 Ianuarie 2003
72188551

Comentariu la comentarii (LXXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 April 2007, 23:00
Apropiatele zile ale municipiului Botoşani, când îl vom sărbători şi pe patronul oraşului, Sf. Gheorghe, dă prilejul edililor să-şi prezinte realizările. Primarul „Flutur îşi etalează paleta realizărilor”, tot cu acest prilej. „Un alegător”, luând cunoştinţă de realizările pe care primarul şi l-ea trecut în cont, a adăugat felicitările sale: „Bravo, şi multă sănătate domnule primar, nu aţi înşelat încrederea botoşănenilor care v-au votat! Vă vom vota şi la localele din 2008; dar ce ne facem cu alegătorii de vârsta a-3-a, care au rămas nostalgici după Pinnochio si PSD? Da, se vor convinge cât de curând!! Surpriza va fi pe măsura!” Succesul a generat întotdeauna şi invidie. Nici Flutur nu este scutit de aşa ceva. Cineva a făcut referire la comentariul de mai sus prin a consemna: „Cred că anterior a postat un politrucian.” Să mai trecem în contul primarului şi un compliment venit din partea „Mariei”, care a ajuns la următoarea concluzie: „Domnule primar eşti un tip deştept!” Cred că citind acest compliment, invidioşii nu s-au simţit tocmai în largul lor.
În celălalt municipiu al judeţului, „Primarul din Dorohoi riscă să se aleagă cu un proces”. Nu ştiu cum face omul Lungu, dar, fie ca cetăţean, fie ca primar, stârneşte vii repulsii. Probabil că are anumite deficienţe la capitolul comunicare, deşi, ca fost profesor, n-ar trebui să sufere de un asemenea handicap public. „Coco” îi reproşează: „După fuga din PSD nu ne puteam aştepta la ceva bun din partea lui LUNGU. Acest om a demonstrat că nu se gândeşte decât la acapararea de terenuri şi apartamente pentru el şi gaşca lui, în frunte cu familia FLOREA.” Prin trecerea de la PSD la PD, Lungu şi-a făcut-o cu mânuţa lui. PD-ul trecând în opoziţie, n-a luat primarul pe mere ce va da de acum înainte pe pere. Dovadă că nici pe departe n-are veleităţi de politician, iar de primar n-a dovedit c-ar fi ceva de capul său. Cel puţin aşa rezultă din comentariile ce i-au fost adresate pe site-ul nostru, ori de câte ori cititorii au avut acest prilej. „Gherasim” expune alte inadvertenţe ce caracterizează stilul de lucru al primarului: „Primarele de Dorohoi se implică fără drept în activitatea tuturor instituţiilor din Dorohoi. Mai nou vrea conducerea deplină a ordinii publice şi poliţiei rutiere din oraş, ameninţând că de la şef în jos, în cel mai scurt timp îi va da afară pe toţi şi îi va băga în puşcărie odată cu trecerea acestor structuri la primărie şi îşi va face poliţia lui, care să îl apere de infractori. Deseori imixtionează în activitatea poliţiei, dictând pe cine şi când să fie amendat din diferite motive.” Să avem de-a face cu manifestările unui dictator aflat în feşele naşterii? În ziua de astăzi este posibil orice, că doar este „democraţie”.
Prin editorialul „Boc, mielul destinat jertfei de după… Paşti” mi-am exprimat o opinie cu privire la omul politic, dar şi primarul profesor universitar care este Emil. Boc. Pertinent şi cu argumente bine construite, „Călin” şi-a expus o altă opinie: „Îmi place finalul: "Parerea mea!" şi zic asta din câteva motive: am fost student al profesorului Boc - predă bine şi înţelegeam materia uşor. Acum, şi-a păstrat stilul, nimic nu s-a schimbat şi m-am bucurat să văd că nu a adus prezentul politic (decât f. rar) în exemplele date. Clujenii, în general, îl iubesc pt că a făcut mai multe decât Funar: a schimbat canalizarea a jumătate din oraş, a asfaltat şi iluminat, plus marile investiţii care se anunţă: Nokia şi parcul Tetrarom (dacă nu-i greşesc denumirea). Scandalul Gazeta în CJ nu a avut mare ecou. Ca politician, da!, e văzut ca o marionetă a lui Băsescu, dar ca primar şi profesor, respectul celor cu demnitate şi bun-simţ încă îl posedă.” Modul în care „Călin” şi-a exprimat opinia contrarie ar trebui să devină un model şi pentru alţi cititori, care în locul argumentelor de bun simţ folosesc invectivele şi injuriile.
Din administraţia locală a Botoşanilor mai reţinem că „Executivul primăriei este mulţumit de reabilitarea străzilor”. Concitadinul „Matei Mihai” întreabă: „Nu ştiu dacă executivul primăriei ştie ce lasă în urmă cei care îngroapă ţevile de la Termica, parcă este după război, nu contează dacă scot din pământ un gard viu sau un pom, totul este să lase distrugere în urmă. Cine repară după ei?” Cum cine repară? Primăria, dar pe banii noştri. Pe mâine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Gunoiul cetăţenilor de la case creează probleme Urban Serv-ului
Sărbătoarea atestării documentare a Dorohoiului este în dificultate
Drăguş vrea să învingă liberalii cu armele lor
Cu 100 lei de fântână, conservatorii susţin că vor salva vieţi umane
200 lei amendă pentru că nu şi-au măturat ograda
Cântec, joc şi voie bună vreme de cinci zile
Cugetări şi maxime cu Oscar Wilde şi alţii
Patru bancuri cu vino-încoace
Horoscop
Ei vă oferă, dar numai dvs. decideţi!
Cum crede Mălaimare că va scoate băieţii deştepţi în economie
Case de schimb valutar prinse cu şmecherii
AJOFM începe în forţă Caravana Ocupării
Noi reguli pentru Serviciu Judeţean de Ambulanţă
Strivit de tren în staţia CFR Truşeşti
Găsit mort după dispariţia de la domiciliu
Casă mistuită de flăcări la Suharău
Cele trei graţii şi… amintirile din copilăria bătrânului Iordache
(Cârcotaşul)
La Apa Grup domină dispreţul la concurenţă cu inconştienţa
Ioan Rotundu
Românul şi suicidul
Hrana lui Pasteur… la un banchet
Primarul Flutur va interveni în mai multe zone ale Botoşanilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă