Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20769
De la 07 Ianuarie 2003
95600861

Comentariu la comentarii (XCI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 9 May 2007, 23:00
Rămaşi pe post „Directorii democraţi jură să înfăptuiască politica liberală”. Iată dovada oportunismului politic. De vreme ce PD-ul s-a retras de la guvernare pe motiv că nu se mai regăseşte în politica promovată, rămânerea membrilor săi, din structurile locale, pentru a duce la îndeplinire politica liberală este o contradicţie flagrantă. Dealtfel „Tremedes” a sesizat duplicitatea politică: „Fraţilor, politica asta e o nouă formă de sectarism. Fracţiuni peste fracţiuni, incapabile să-şi găsească întregul ideologic, lupte fratricide împotriva şi defavoarea marii majorităţi de oameni care suferă în tăcere, muţi de nesimţirea politicienilor. PĂNĂ CÂND O SĂ-I MAI RĂBDĂM?”
Concurenţa este motorul economiei de piaţă. Iar acest motor n-a dat rateuri nici pe piaţa televiziunii din cablu. „Televiziunea prin cablu ameninţată de antenele satelit”, principalul ei concurent. „Julia” vine cu o sugestie: „Mai bine ar fi să ieftinească abonamentele, că de asta pleacă lumea de la cablişti, nu degeaba! Abonamentul la Somax e dublu faţă de cel al anteniştilor sau al celorlalţi cablişti? Pe ce considerent? Când mi-am pus cablu Somax în contract scria că abonamentul e 4 dolari. Cred că cei de la Somax ar trebui să meargă la clasele mici, în gimnaziu, să vadă matematic cât înseamnă 4 dolari.” Nu vă luaţi după clauzele prevăzute în contractul de prestări servicii. Sunt atât de abil formulate, că tot operatorul de cablu va ieşi deasupra. Poate că exemplul lui „Exact” ar fi demn de urmat: „Eu am renunţat la cablu exact din acest motiv. 4$ de la mine până la casieria celor de la cablu creşteau ca valoare de mă lua ameţeala. Acum, stau cu ligheanul înfipt sub geam, dar am programe multe şi diverse, la un preţ accesibil.” Oricum ce-ar face cabliştii, viitorul aparţine televiziunii digitale. Dar să nu-i plângem. Vor găsi ei soluţii să se reprofileze şi să se adapteze din mers noilor cerinţe ale pieţei.
Înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe s-au declarat public de partea preşedintelui suspendat Băsescu, implicându-se pe faţă în politică. În editorialul pe care l-am semnat, m-am întrebat „De ce este amestecat Dumnezeu în mocirla lui Băsescu?” Cineva „Hârtie” încearcă să găsească Bisericii o scuză: „Şi oamenii care slujesc Biserica Ortodoxă pot greşi. După ce vom vota, o să vedem cine a greşit.” Votul este un mijloc politic de exprimare a unei decizii personale, prin „da” sau „nu”. Biserica este păstorul nostru spiritual, ea trebuie să stea departe de patimile luptei politice, să rămână neutră. Din acest punct de vedere nu există nici un fel de scuză pentru Biserică. Ce va ieşi din urne, în urma referendumului din 19 mai, nu este treaba Bisericii, este decizia unei naţiuni luată în cadrul unui exerciţiu de democraţie. „Păcătosul” vede în toată poveste un şantaj politic: „Dosarele securităţii sunt mana cerească a lui Băsescu. Cu ajutorul lui Dinescu, pe care l-a recuperat la şpriţ, are toate informaţii necesare despre slujitorii bisericii. Îi şantajează cum vrea. Băsescu, ca fost ofiţer de securitate, s-a sprijinit şi se sprijină pe servicii de informaţii, Parchet, Justiţie, CNSAS, strigând cât poate de tare hoţul, pentru a abate atenţia de la hoţiile sale. A rămas un marinar depravat, care confundă România cu o tavernă de port. Să votăm "DA", să scăpăm de o aşa pramatie.” Votul din 19 mai va decide, iar noi va trebui să ne supunem, de-i fi bine sau de-i fi rău.
Satul Cerbu din comuna Copălău este unul dominat de sărăcie, ca multe alte asemenea localităţi din judeţ. Cu toate acestea, cine-i va păşi pragul va putea admira „O imensă casă praznicală în mijlocul sărăciei”. Mai puţin familiarizat cu rosul unor astfel de case, „Manivelu” a consemnat: „Casă la care (destul de probabil) preotul este acţionar. Se plăteşte chirie pentru utilizare, etc... Din banii cui s-o fi făcut?” Casa s-a ridicat din banii poporanilor. Cât priveşte rostul preotului în funcţionalitatea casei, răspunsul l-a dat un alt comentator: „Scumpule , eşti cam în afara subiectului. Trebuie să ştii că orice casă praznicară sau (socială) mai corect spus e o casă a parohiei. Fără acţionari, ci doar cu donatori şi sponsori. E o casă pentru trebuinţele comunităţii. Restul, visaţi la acţionari. Cine să plătească chirie în sărăcia aceea? Poate tu?” Cine umblă pe o arie geografică mai largă din judeţ, va putea constata cu uşurinţă existenţa caselor praznicare în mai toate parohiile, fie ele bogate sau sărace. Sunt clădiri imense, ce depăşesc nevoile reale ale comunităţii: Dar moda rămâne modă, Biserica neputând evita capcanele sale. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


SIP face mofturi la o adresă remisă de şcolile din judeţ
Dioxigaz, victimă a unei chichiţe patrimoniale
Elevii Şcolii nr. 11 s-au întors din Italia, doldora de premii
Recidivă îneverşunată
Ioan Rotundu
Încă o dată
Anunţ important
Horoscop
Citate şi cugetări din România
Japonezii se bat pe mititeii şi vinul din România
Vor o casă cu banii pe loc, chiar şi grevată de datorii!
Coşula deschide drumuri pentru alte comunităţi locale
Prefectul a găsi bani pentru finalizarea clădirii „A.T. Laurian”
Terenurile armatei trec, în sfârşit, la municipalitate
Prefectul se teme de bâta şi cuţitul lui Conţac
Computerul tomograf a fost reintrodus pe lista priorităţilor
Romii caută soluţii locale ghidaţi de proiecte
Liberalul Câmpanu îl zgândări pe Băsescu
Secrieru nu vrea să fie viţelul lui Conţac
S-a declanşat dizolvarea societăţilor care n-au capitalul legal constituit
Elevii dorohoieni au impresionat juriul prin virtuozitate
Maşini ciocnite, conduse de poliţişti de frontieră
Dosare penale pentru transport ilegal de persoane
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă