„Gura aurită a Alianţei nu se potriveşte cu realitatea” n-a fost un material pe placul lui
„Maybetoday”. Cititorul a remarcat că noi
„Cam l-aţi pupat pe Ţâbuleac zilele astea cu articole de genul "Ţâbuleac munceşte şi-n concediu"! Să înţeleg că astfel vreţi să vă rezolvaţi controlul de la finanţe sau numai îl adormiţi puţin după care trimiteţi ciocanul?” Nici nu-l flatarisim, nici nu potcovim. Pur şi simplu am publicat ştirile care au fost generate de către declaraţiile sale politice. Chiar dacă ne aflăm cu el într-o dispută publică, nu înseamnă că trebuie să denaturăm sensul afirmaţiilor sale. Şi
„Cătălin” are un dinte faţă de senator:
„Dacă tot e atât de silitor domnul Ţâbuleac, poate binevoieşte să-şi actualizeze şi declaraţia de avere. Deja a cam încălcat legea "uitând" să se ocupe niţeluş şi de aceasta OBLIGAŢIE pe care o are în calitate de ales al neamului...” Probabil că antrenat prea mult în activităţi care să ne uşureze viaţa, senatorul Ţâbuleac n-a mai avut timp şi pentru actualizarea declaraţiei de avere. Ce să-i facem, să mai iertăm şi noi greşelile altora, că la rândul nostru nu suntem cheie de biserică. Extinderea Colegiului „A.T. Laurian”, începută cu vreo zece ani în urmă, continuă să stea mărturie a neputinţei guvernelor care s-au succedat la putere, dar şi a indiferenţei parlamentarilor locali care n-au mişcat nici un deget ca imensa clădire să fie finalizată. Unde nu se simte mirosul comisionului, nu există nici preocupări.
„Colegiul Laurian va fi scos din moloz” a fost vestea cea bună transmisă de noi, iar un fost elev sintetizează că amărăciune:
„Cu acest liceu mulţi politicieni şi-au făcut campanie. Eram elev când deja era terminată construcţia de ridicat. Am terminat o facultate, muncesc, oare trebuie să ajung bunic?” Un cititor mai optimist rememorează:
„Îmi amintesc foarte bine, căci eram de faţă, cât s-a umilit dl. director Tatarcan faţă de madam ministru Andronache, aflată în prima ei vizita de ministru, aşa, de luare a pulsului prin Botoşani, doar-doar o îndupleca-o să dea ceva fonduri pentru continuarea Laurianului. Un COLEGIU NATIONAL de mare prestigiu, aflat chiar în fieful PSD-ului care i-a dat un minister pe mână. Sufletu. Las că fătuca aceea de Raluca Tatarcan, fata dlui Tatarcan, fără să fie acum mare ministru, fără să fie nici măcar parlamentar de Botoşani (este la PNL Sibiu) trimite acuma banii (via Guvern) şi pentru liceul Botoşanilor. Ruşine să le fie lui Manolache, Conţac, Marcu & compania, ca şi celorlalţi 4 (patru) deputaţi + 2 (doi) senatori PSD, care au luat salarii timp 4 ani, chipurile ca să ne reprezinte pe noi, botoşănenii! La ce, la făcut drepţi în faţa Mătuşii Tamara? Sau genuflexiuni şi saru-...mâna în spatele Marelui Corupt Bombo? Te apucă sila de astfel de oameni. Să ne trăieşti, Raluca!” Ţiganii, nici în ruptul capului, n-au demonstrat chef de muncă.
„Rromii dau cu piciorul locurilor de muncă oferite de AJOFM” este ştirea care confirmă teza.
„Imhotep” tot pe seama ţiganilor filozofează:
„"Cum nu-i cuc ca să clocească/ Nici ţigan ca să muncească"...sună versurile unui recent cântec, interpretat de un...romm(!).Lipsa de educaţie şcolară şi promiscuitatea vieţii în cele mai multe familii de romi nu fac decât să perpetueze această spinoasă problemă, iar autorităţile dau neputincioase din umeri! Obligativitatea de a-şi trimite copii la şcoală şi asigurarea unui minim de condiţii din partea comunităţii, poate că ar constitui un prim pas!” Din nou cu
„Ţâbuleac a muncit şi în vacanţă” şi din nou comentatorii.
„Gânditorul” se întreabă:
„Şi care este rezultatul acestei munci? Are vreun câştig electoratul?” Un câştig ar fi şi pentru noi, electoratul: experienţa vieţii. Bucuros că am revenit asupra unui subiect mai vechi, referitor la taxele mascate ce le aplică conducerea şcolii părinţilor elevilor,
„Un părinte” a consemnat pe seama proaspetei anchete intitulată
„Poprirea pe puşculiţa părinţilor”, următoarea părere:
„Mă bucur că n-aţi uitat această problemă a colectării banilor de la părinţi şi a-ţi adus-o din nou în actualitate. Efectiv suntem jumuliţi din toate părţile, începând de la învăţător, profesor, diriginte şi până la conducerea şcolii. Veniţi şi prin şcolile din Dorohoi şi o să aflaţi ce bani grei se strâng de la părinţii elevilor, fără a se cunoaşte vreodată cum sunt cheltuiţi. Dacă nu dai, copilul îţi este admonestat în faţa clasei, primeşte note mici sau este umilit prin a fi trimis după ţigări, pus să spele pe jos sau să măture pe în clasă şi pe hol.” Directorul adjunct de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, medicul Viorel Gasan, a intrat în vizorul prefectului.
„Speriat de atacurile prefectului, Gasan se vrea pensionat” a fost un material intens comentat. Ne oprim asupra comentariului semnat de
„O cititoare”, ce pare a fi reprezentativ:
„Alianţa nu cosmetizează cu nimic imaginea reformei cu această mişcare tardivă. Este trist că Direcţia de Sănătate Publică şi-a pierdut "direcţia" şi uită că este reprezentantul legal al Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Bâlbâielile recente, ezitările, lipsa de opinie şi de poziţie în faţa unor fapte grave de corupţie, demonstrează că şi-a pierdut prestigiul. Nu vede, nu aude, nu înţelege, nu ia nici o măsură! Aşteptăm altceva de la Alianţă!” Conflictul dintre primarul liberal Flutur şi preşedintele CJ, social-democratul Conţac pare a se adânci.
„Primăria are obligaţia de a asigura furnizarea gazului metan” este ultima dispută dintre cei doi văzută de
„Anonim” în stil propriu:
„Păi, daca primăria răspunde de alimentarea cu gaz a oraşului, CJ răspunde pentru alimentarea cu gaz a judeţului! Deci, preşedintele, acuzator, al CJ, să-l ia de mână pe Primar şi să rezolve problema! Dacă poate, fiindcă ştim cu toţii, inclusiv C. despre capătul de conductă, de la Botoşani, etc, etc. Totul e ca pe vremea când C se mai juca cu prietenii pe toloacă şi-i arăta cu degetul: ba, tu! ba, tu! ba, tu eşti prost!” Când doi se creată, câştigă un al treilea. Dacă PNL se contrează cu PSD, voturile se mută la PRM, conform principiului general al lui Lomonosov: nimic nu se pierde, totul se transferă. Pe curând!
(Ioan Rotundu)