Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12856
De la 07 Ianuarie 2003
76763400

Comentariu la comentarii (XL)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 February 2007, 23:00
În loc să se stingă, conflictul dintre prefectul Roman şi preşedintele Conţac i-a proporţii. „Conţac iar i-arată prefectului Roman cartonaşul”, adică îi mai pregăteşte un proces. Modul în care preşedintele Conţac înţelege să se răfuiască cu prefectul nu este agreat de toată lumea. „Măi să fie ....nea Conţac mai pune de un proces. Fiind consilier ales prin vot dl. CIOBANU are tot dreptul să-i ceară lui Conţac să pună în faţa cons. judeţeni actele semnate de el în perioada de timp cât a fost incompatibil Trebuie insistat pe acest aspect şi nu vă lăsaţi intimidaţi, sfidaţi sau marginalizaţi dlor. cons. judeţeni, de acest ,,ŞEF'' cu funcţia cumpărată” – este părerea unui comentator, ca „Introspecţia” să ne arate şi o altă faţetă a problemei: „Mai grav este că dă bani (în calitatea de principal ordonator de credite al judeţului) cu destinaţie specială primarilor pentru a plăti lucrările pe care cele 5 firme ale sale le execută în judeţ. Este foarte frustrant pentru ceilalţi oameni de afaceri să vadă cum lupul e de atât de mult timp (încă de când era vicepreşedinte al CJ) paznic la oi. E atât de jenant pentru Roman să se mai numească prim reprezentant al guvernului dacă nu este capabil, dispunând de atâta cantitate uriaşă de incompabilitate, să facă nimic. Ruşine celor care ar putea pune capăt la acest jaf pe faţă al lui Conţac, şi care în ciuda sesizărilor presei şi a cetăţenilor preferă să nu-şi pună pielea la bătaie.” N-am nimic împotrivă în a i se arăta lui Conţac unde greşeşte. Însă trebuie să fim drepţi şi să nu-l acuzăm de fapte care nu-i aparţin. Afacerile firmelor lui Conţac nu sunt axate pe banii Consiliului Judeţean decât în mică măsură şi în condiţii perfect legale. La câţi duşmani are Conţac, dacă ar fi procedat altfel decât legal ar fi avut multe necazuri.
În paralel cu răfuielile faţă de prefect, preşedintele Conţac se mai răfuieşte şi cu omul de afaceri Constantin Cuciureanu. Pentru că „Scandalul dintre Conţac şi Cuciureanu degenerează”, un comentator a simţit nevoia să facă o aluzie: „Musiu Conţac afirmă că un alt musiu( Cuciureanu) a făcut mare jaf la Comaliment. Dar el cum a ajuns acţionarul principal la Transporturi? Înşelând şi fraierind lucrătorii de acolo. Am promis (şi mă voi ţine de cuvânt), că o să aduc la cunoştinţa cititorilor, MODUL REAL cum s-a făcut acea privatizare prin metoda MEBO. Apoi, nea Costică, în ultimele zile te-ai luat de primarul de la Roma, de prefect, de consilierul jud. Ciobanu, de notar Aniţei, de Cuciureanu.........cine mai urmează? Linişteşte-te odată, omule!” Din câte-l cunosc, preşedintele Conţac nu va renunţa la lupta cu prefectul şi cu Cuciureanu. A fost călcat pe bombeu, şi nu iartă!
Să trecem în revistă şi lucruri frumoase, nu numai certuri şi scandaluri. Noul director Traian Apetrei a înregistrat „Realizări peste aşteptări ale Teatrului „Mihai Eminescu”. Mircea Puşcaşu a ţinut să-l felicite în mod public: „Felicitări, domnule director, pentru activitatea dumneavoastră!” Atâta vreme cât directorul Apetrei va şti să stea departe de intrigile care se ţes prin culisele teatrului, totul va fi bine. Când se va alătura uneia sau alteia dintre tabere, scandalurile vor izbucni din nou iar activitatea instituţiei va intra în regres. Să sperăm că Apetrei ştie să se ferească de astfel de capcane şi nu va călca în străchinile în care a călcat fostul director, actorul Volin.
Între două scandaluri, preşedintele Conţac îşi găseşte timp să observe şi anumite nereguli ce se petrec prin unităţile spitaliceşti. „Preşedintele CJ vrea destituirea conducerilor din spitale” pentru că fac cheltuieli ineficiente şi banii nu mai ajung să le acopere. „Anonim” îi dă dreptate: „Adevărul este că Spitalul Judeţean este slab administrat .Nu s-a întâmplat nimic nici după vizita ministrului! Fondurile sunt puţine, dar lipseşte mâna unui gospodar. Există spitale şi mai sărace, dar mai curate.” Mai nou au apărut „Răfuieli între liderii de sindicat din învăţământ”. Între lidera Maria Ţiprigan şi Gheorghe Constantinescu au apărut disensiuni legate de prezenţa la catedră a cadrelor didactice pensionare. Cineva încearcă s-o liniştească pe Ţiprigan: „Solicitare de prelungire a făcut şi a obţinut şi vicepreşedinta FEN - Ana Corolea, aşa că s-o lase mai moale madam Ţiprigan.” În apărarea lui Ţiprigan sare „Un coleg” care-i etalează public meritele: „Dna Ţipirigan merită foarte multe laude .Ei îi datorăm multe .Să spunem merci să rămână cât mai mult .Nu fiţi nerecunoscători, stimaţi colegi!” Hulit pare să fie celălalt lider: „Gheorghe cel cu bube-n cap atacă cu argumente de doi bani. Ne-am plictisit de mahala de doi bani. Faptele vorbesc şi nu lozincile demagogice. Cei ce au ales-o lider pe Ţiprigan ştiu bine de ce. FAPTELE!” Recunoaştem în această dispută sindicală caracteristica noastră naţională de a dori moartea caprei vecinului. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Italia VII
Horoscop
Pericolele consumului de carne
Vrerea nevestei
Confecţionare şi montaj piatră naturală
Vouă care vă place?
Ecstazy descoperit la Penitenciarul Botoşani
Învăţătoarele din Târgu Neamţ interesate de cursurile organizate de CCD
Profesorii vor să înveţe cum să elaboreze proiecte
Cursuri de calificare pentru persoane cu studii reduse
Moartă, după ce a consumat alcool
Sobele încălzite exagerat provoacă incendii
Brăilean prins la furat în coteţul botoşănenilor
Comunicat de presă
Instrumente şi computer pentru filarmonişti
Conservatorii botoşăneni îl susţin pe Mircea Chelaru
Se mai speră în demararea lucrărilor la magistrala Botoşani - Hârlău
În privinţa Muzeului de Etnografie, Conţac are o soluţie
Preşedintele CJ vrea calmarea apelor la Apa Grup
Gaidur i-a uimit pe controlorii veniţi de la Bucureşti
Ciuştea vrea să concureze simpatia lui Becali
Societatea Eltrans trebuie rentabilizată pentru binele cetăţenilor
Primăvara, gospodarii oraşului şi legea
CLM atribuie contracte cu finanţare nerambursabilă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă