Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10659
De la 07 Ianuarie 2003
122896308

Comentariu la comentarii (XLVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 March 2007, 23:00
Când este vorba de gestionarea unor servicii de către managerii puşi de stat, haosul este componenta dominată a acestui management, bine garnisit cu cheltuieli din belşug şi fără strângerea de inimă dacă s-a cheltuit cu folos sau s-a făcut risipă. Am făcut o mică introducere la articolul „Apa Grup şi-a falsificat indicatorii financiari”, comentat cu asiduitate de către cei care sunt victime ale acestor servicii publice scumpe şi de proastă calitate. „Ce se întâmplă cu apa noastră cea de toate zilele? Cât a fost director la Apa Grup dl. Afrăsinei (un mare şi consecvent amic a lui Bachus) numai de manageriat nu se ocupa şi cu lucrătorii de la societate îşi întreţinea casa de pe bulevard (văruit, vopsit, săpat, curăţat vie, curăţat şi aruncat zăpada de pe casă pe trotuar etc.) A fost schimbat, se cunoaşte de către cine. Acum ce ne facem ca acest domn Nicolau, care a băgat societatea Apa Grup rău de tot în „ape tulburi”? Mai mult, reiese că pt. a duce în eroare opinia publică şi organul la care se subordonează, a falsificat indicatorii financiari-contabili Cred că este de datoria dv. dnilor. aleşi în fruntea judeţului, să luaţi masurile legale cu acest director şi cu cei din conducerea societăţii Apa Grup.” – este una dintre opiniile exprimate. Denaturarea indicatorilor financiari-contabili s-a făcut cu rost şi un scop bine definit. În raport de realizarea acestor indicatori şi-a luat salarul managerul Nicolau şi au primit premii restul angajaţilor. Să mai adăugăm şi felicitările primite pentru efortul depus.
Se pare că prefectul Roman numără zilele rămase până când „Şeful Poliţiei de Frontieră riscă să fie schimbat din funcţie”. Sâmbetele pe care prefectul i le poartă lui Cârcu, în mod justificat, sunt pe placul multor botoşăneni. ”Toader” crede că „Are probleme de sănătate Cârcu de când a început să îşi facă viloiul de pe Bucovina şi au fost văzuţi prin zona băieţii de la DNA.” Cu mult mai hâtru s-a arătat a fi comentatorul ce-a consemnat: „Vila şi-o face „numai din salariul de bugetar” domnilor, vă rog!” Probabil că prefectul Roman ştie mai multe decât a lăsat să se înţeleagă. Să aşteptăm deznodământul.
Controversatul Ciuştea a creat „Tensiuni între PNG şi PC”. Problema creată ne-o explică un „Ciuştiulică”, poate un pic şmecher: „Lasă că te spunem noi la toată lumea ce poamă eşti Dorinele! Până mai ieri îl pupai în c...şi-l lăudai pe Vadim, acum pe Becali. Când va pricepe lumea că te dai după cum bate vântul, te va debarca. Mai bine cu PRM-iştii decât cu traseistul de tine. Măcar Lozneanu merge cu PC-ul, indiferent de câte bobârnace ia de la toţi. Pare totuşi mai demnă femeia asta!” Cam aşa stau lucrurile. Ciuştea continuă să-şi clădească cariera politică pe inconsecvenţă, iar Lozneanu luptă să scoată PC-ul din anonimatul procentelor electorale.
Scris la numai o zi după 1 Martie, editorialul „Dezmăţul din învăţământ” a intrat în atenţia unui „Părinte” ce ne-a dezvăluit noi fapte din culisele cancelariilor şcolare: „Ieri a fost 1 martie...ştiţi ce zi este aceasta? Bineînţeles ziua mărţişorului...pe vremuri, bineînţeles "comuniste", simbolul primăverii era pus în pieptul profesorului cu drag de către elev şi primit cu emoţie de către dascăl... Dar, astăzi ,mărţişorul este o zi în care elevii trebuie să meargă cu fel de fel, la şcoală. Mărţişoarele trebuind să fie cât mai grele, cât mai scumpe,...unii se întrec pe ei însăşi. Pentru unii o adevărată corvoadă. Iar acestor profesori din ziua de azi...le curg "balele" când se gândesc la ce se află în punguliţele pline de pe catedră.... Dar, atenţie, ca să corespundă trebuie să fie scumpe şi de firmă, căci altfel....vax....şi asta se reflectă în notele următoare... Simplul şnuruleţ de mărţişor e o înjosire să fie atârnat acum în pieptul dascălului....” Eu m-am săturat să-i tot acuz pe cei de la catedră şi din conducerea şcolii de practici imorale. M-am convins că părinţii elevilor sunt cei care încurajează aceste practici, iar când cineva încearcă să le condamne, tot acei părinţi iau apărarea profesorilor. Nu suntem deloc consecvenţi cu noi înşine.
Un alt comentator ne reproşează că n-am scris despre anumite fapte reprobabile petrecute în Liceul „A.T. Laurian”: „Vă rog să vă amintiţi că v-am scris în câteva rânduri despre relaţiile dintre anumiţi profesori din Laurian şi eleve, despre ce se întâmpla la catedra de informatică de acolo pe vremea "domniei" nepotului lui Tatarcan, care are în "palmares" mai multe eleve, despre barul lui Onofrei (alt "fante" al Laurianului), despre dezmăţul din excursiile de la Vatra Dornei... nu prea am văzut publicat nimic din toate astea... Problema nu e că aţi refuzat să scrieţi despre aceste lucruri, ci că dorinţa dumneavoastră de a nu deranja "persoane importante" a condus la comportamente de genul celor descrise în ediţia de azi a Jurnalului... tăcerea a fost privită ca o acceptare de către unii. Se întâmplă multe în şcolile botoşănene... la Sportiv, la Seminar, la Pedagogic, la şcoala 6, la 7, ca să nu mai vorbim de inspectorat... contează oare?” Naţi-o bună că ţi-am dres-o, am ajuns să fim consideraţi ţapii ispăşitori ai dezmăţului de prin şcoli. Ce uşor este să acuzi, când o faci sub adăpostul anonimatului. Noi nu putem scrie fără dovezi şi putinţa de a proba cele afirmate, pentru că răspundem în faţa legii. Iar cei implicaţi refuză să colaboreze cu presa. Dvs., care ne acuzaţi, de ce nu vă asumaţi public, sub semnătură, aceste acuzaţii, dacă sunteţi atât de sigur că ele s-au derulat întocmai? Tot noi să scoatem castanele?! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se vrea majorarea taxei pe prostie
Ioan Rotundu
Primul număr al Euromesagerului
Elevi botoşăneni încununaţi cu lauri la Bacău
Eveniment teatral la Botoşani
Teatrul se deschide oricărui tip de manifestări
Cadou oferit botoşănencelor de 8 Martie
Gina Patraşcu – actriţa lunii martie
Se complică situaţia la Colegiul „A.T. Laurian”
Soluţii europene pentru reabilitarea infrastructurii
Partidele se încaieră pentru semnături la Europarlamentare
Conţac chibiţează pentru Liviu Câmpanu
Liberalii pregătesc alegerile din partid
Peste 77 mii euro pentru consilierea şomerilor
Sancţiuni drastice pentru localurile pline de fum de ţigară
Maşină furată din Italia, depistată la Botoşani
Elev dispărut de la şcoala specială
Şofer dispărut după provocarea accidentului
Intoxicaţie cu monoxid de carbon
Acid sulfuric înghiţit după o ceartă cu soţul
Experţi din Italia şi Grecia la APM Botoşani
Păsările sălbatice de pe raza judeţului sunt monitorizate
Copiii dorohoieni au oferit spectacol pentru 8 Martie
Japonia
Păcatul aducător de câştig
Alimente care accentuează stresul
Românul şi coditul
Horoscop
O publicaţie pentru preamărirea prefectului
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog