Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6599
De la 07 Ianuarie 2003
122866666

Comentariu la comentarii (XXXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 February 2007, 23:00
Cu o privire de om ce pare a avea probleme de ordin psihic, ministrul Nicolăescu, cel ce face militărie cu bolnavii aşezaţi cu noaptea-n cap, la rând, pe la uşile farmaciilor, a dat o raită pe la Botoşani în chiar ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute. Declarativ, domnul ministru a susţinut că vizita sa a fost determinată de nevoia de a cunoaşte situaţia reală din unităţile spitaliceşti botoşănene. După faptele săvârşite, dumnealui pare să fi venit pentru instalarea deputatului liberal Liviu Câmpanu în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Botoşani. Să mai reiterăm informaţia că ministrul l-a lăudat pe deputat şi i-a prezis o carieră politică de excepţie. Ca un ecou la vizita de lucru a ministrului a apărut pe site-ul nostru ştirea intitulată „Câmpanu vrea să-şi lege destinul de cel al PNL Botoşani”. Cu aluzie la codul sub care deputatul, în perioada studenţiei, ar fi desfăşurat poliţie politică, „Sergiu” s-a exprimat categoric: „Destinul şi l-a pecetluit în perioada studenţiei. Să lase PNL în pace. I-a făcut destul rău. Din cea mai rămas, poate o mai fi cineva să-l salveze de la moarte, pt.că medicina domnului deputat în materie de politică lasă de dorit.” Au urmat şi alte comentarii, absolut defavorabile lui Câmpanu. Cred că interimarul preşedinte ar trebui să mediteze profund la viitorul carierei sale politice, pornind de la opinia botoşănenilor despre persoana sa şi nu de la cea a ministrului, care poate fi una de complezenţă. Nici că s-a instalat bine la interimatul funcţiei, că acelaşi deputat a declarat că „Liberalii vor să câştige încrederea a 30% din electorat”. Cam grandomană afirmaţia şi deloc susţinută cu argumente. „Care 30%? PSD-ului ce-i mai lăsaţi? Nu sunt ei aliaţii cei mai de preţ? S-au împreună vreţi să radeţi tot. Nici în zilele bune PNL nu a avut atât, ce să mai spunem acum când aţi rămas câţiva. Nu mai mizaţi pe prostia oamenilor! Ei văd şi aud tot!” – este mesajul transmis liberalilor de către un comentator. „Ueeu” le sugerează „Să spuneţi mulţumesc dacă mai prindeţi parlamentul” . Poate că liberalii, dacă mai au un crâmpei de luciditate, vor lua aminte.
Şi editorialul „Liberalii şi-au legat de gât piatra care-i va trage la fund” a fost atent analizat de către comentatori. „Serena” se exprimă echidistant: „Aveţi dreptate, dar şi la ei sunt orgolii şi lichele! Câmpanu nu-i cea mai bună alegere! Sunt membri PNL oneşti, cu bun simţ şi carismă, gen dr. Bontas sau Ţiganucă, nu credeţi?” Ce cred eu contează mai puţin, ce cred liberalii despre ei însuşi este foarte important. Şi „Nicu” se arată nemulţumit: „Dacă Nicolaescu afirmă că este un bun politician, înseamnă că P.N.L. cu astfel de conducători v-a fi un fel de P.N.Ţ. Liberalii au demonstrat că nu pot gestiona un partid serios, care să fie stăpân pe picioarele lui. Sunt buni să se constituie în aripi şi aripioare.” Cred că liberalii vor deveni mai receptivi la aceste critici venite din partea electoratului şi vor fi mai atenţi cu imaginea publică a partidului.
Am fost anunţaţi că „Municipalitatea pregăteşte acţiuni edilitare de amploare”, iar „DosareleChix” a lansat un avertisment: „Numa' să nu inscripţioneze locurile de joacă cu plăcuţe "teren de joacă realizat din iniţiativa lu' dom' primarele" ca-n Iaşi, că ar fi şi inutil şi de 2 bani (vechi).” Să ne aducem aminte că metoda plăcuţelor a introdus-o Băsescu, pe vremea când era ministrul Transporturilor şi ne avertiza unde s-au mai îngropat nişte bani publici. Poate că primarul Flutur va rămâne modest, cum s-a manifestat şi până acum, şi nu ne va pricopsi urbea cu astfel de mesaje indezirabile.
Multă trăire şi suflet au pus unii comentatori pe seama pamfletului „De ce vor să-l ducă pe Dumnezeu la şcoală?” Ar fi inutil să preiau mesajele pline de bigotism şi tributare dogmatismului exacerbat. Mă opresc la cel semnat de „Fără ură şi prejudecăţi”, un comentariu realist şi echilibrat: „Ne place, nu ne place unora sau altora, dacă e să judecăm drept, "Cârcotaşul" cam are dreptate. Şi încă multă! Pentru unii, dogmatismul e o a doua religie, înţeleasă greşit, din păcate, uneori, ca şi prima! Despre argumentele "Bătrânului", nu comentez. Sunt puerile! Trăim totuşi la început de veac XXI. P.S. Pentru cine vrea să ştie, specific: nu sunt nici "sectant", nici ateu. Sunt un simplu om cu frică de Dumnezeu.” Problema moralei creştine trebuie judecată cu lumina minţii şi înţelegerea existenţei divinităţii. Dacă vom judeca lucrurile separat, concluzia va fi una nedeterminată şi ne va indica o cale greşită. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profesorii pensionari continuă să fie activi la catedră
Ordin al ministrului Educaţiei pentru acordarea drepturilor salariale
Deţinuţii iniţiaţi în tainele religiei
Alte şapte şcoli vor să obţină titlul de Eco-şcoală
Prinşi încercând să treacă ilegal frontiera
Dorinţa de sex l-a condus pe drumul fără de întoarcere
Infractor prins şi predat penitenciarului
Transport rutier public fără licenţă
Minoră intoxicată cu filubin
Directorul Pavel arătă cu degetul spre consilierii de specialitate
„Voci de primăvară” pe scena Casei Sindicatelor
Ţărăniştii găsesc inutile listele de semnături pentru alegeri
CJ a obţinut amânarea procesului cu Instituţia Prefectului şi Primărie
Executivul CJ vrea să direcţioneze fondul de rulment spre sistemul sanitar
Tinerii liceeni învaţă riscurile consumului de alcool
CJ vrea să oblige municipiile să finanţeze Protecţia Copilului
Consilierul Guralic pune gând rău angajaţilor Serviciului de Urbanism
Guraliuc se opune finanţării unor proiecte pentru că ar fi şmechere
Concluzie logică
Un alt mod de a prepara ciorba de burtă
Giovani Boccacio
Horoscop
Jurnalişti pe baricade
Românul şi fluieratul a pagubă
Dihonia dintre cei doi Costici
Cârcotaşul
Lansare de carte la Coşula
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog