Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Important
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9741
De la 07 Ianuarie 2003
104542347

Comentariul comentariilor C

  • (Ioan Rotundu)
  • 17 June 2009, 23:00
Incredibil dar adevărat. Avem „Caz grav de inconştienţă managerială la Spitalul judeţean”, în sensul că unele dintre mesele de operaţie au fost reparate prin lipire cu loctiti, putând astfel oricând să se dezmembreze cu pacientul aflat în operaţie. Iar cel considerat vinovat de existenţa acestor grave deficienţe este directorul în funcţie, Doru Munteanu. Interesant, „Pacient” are o părere contrară faptelor evidente: „Munteanu este singurul care a făcut ceva bun în spital . Acest atac mârlănesc nu arată decât incapacitatea actualilor şefi de a face ceva concret pentru sănătate .Păcat!” Apoi a urmat un alt comentariu, formulat în genul: „Când nu eşti în stare să faci nimic, nu-ţi rămâne decât să critici şi să arunci cu noroi în ceea ce au realizat alţii Ruşine!”
Dacă „Ando” a considerat „Articol de nota zece. Informaţii corecte.” ceea ce am publicat noi, „Emy” şi-a exprimat convingerea fermă: „Cred că Munteanu a scris cele de mai sus. Ruşine! Oare şi-ar interna mama la secţia oncologie, dacă totul e aşa de bine?” Întra-adevăr, comentatorul „Emy” a intuit bine. Primele două comentarii sunt postate de către una şi aceeaşi persoană. Nu cred că de directorul Munteanu, ci de o slugă preaplecată a sa.
Să-i dăm dreptate şi lui „Topor”, pentru că i se cuvine: „Încă o manevră politică care ne v-a aduce o nouă conducere, care va face praf banii noştri şi tot noi vom plăti dorinţa lor de a fi şefi pe criterii politice şi de gaşcă. La toate aceste înlocuiri de şefi, rar se întâmplă să fie luată în calcul competenţa şi dorinţa de a face bine pentru noi cei care dăm bani la asigurări şi mai mult se recompensează talentul de a cheltui banii pentru partid.” O spun cu mâna pe inimă: toţi cei numiţi şefi de către Alianţa PSD – PDL au contribuit financiar la partid. După numire, ei caută căi şi mijloace pentru a recupera sumele cu care au finanţat partidul, la care vor adăuga şi fondul personal de acumulare.
Ada Macovei, noul inspector general al IŞJ, anunţă „Sancţiuni severe pentru profesorii care vor favoriza candidaţii la bac”. Nu cred că aceste avertismente îşi vor atinge scopul. Boala din fire n-are lecuire. Aranjamente la bac s-au făcut şi în perioada comunistă, se fac şi de atunci încoace. „Un profesor” atrage atenţia că „Poate că în acest an chiar se va face ce se spune, că de spus s-a mai spus. Când vom ajunge cu picioarele pe pământ vom vedea că cei ce nu au încredere în învăţământul românesc au dreptate! Multora nu le convine, dar nici nu putem persista în minciună la infinit: părinţii ce copii deştepţi au iar profesorii ce valoroşi sunt. Sunt şi părinţi cu copii deştepţi şi profesori valoroşi dar mi se pare că mai mulţi sunt din cealaltă categorie. Aşa că... succes în ceea ce v-aţi propus domnilor ce diriguiţi învăţământul!”
Un alt comentator ne anunţă că banii strânşi de la absolvenţii de liceu pentru a-i îmbuna pe profesorii corectori de la bac sunt cu mult mai mulţi decât în anii anteriori, semn că pretenţiile corectorilor au crescut. „Dacă mă gândesc la sumele cu care au cotizat şi anul ăsta viitorii absolvenţi (500 de lei, mai mult ca în ultimii 5 ani) sigur nu vor fi probleme cu corectura. Botoşaniul va fi iar pe primul loc la note de 10. Cinste supraveghetorilor şi şefilor de comisii. La fel minţeau toţi pe vremea lui Ceauşescu. Toţi spuneau cu glas tare că e foarte bine . Oare aşa este neamul românesc? Neam de lingăi, hoţi şi mincinoşi?” Da, avem şi aceste trăsături de caracter. Atât timp cât am stat în interiorul graniţelor, aceste trăsături negative erau cunoscute numai nouă. Acum le constată şi străinii. De unde tot mai mult dispreţ la adresa românilor.
Editorialul „Şarlatanii în numele legii” s-a bucurat de o mare atenţie din partea cititorilor. De comentat, numai trei dintre ei au considerat să-şi exprime un punct de vedere „Sasu” este de părere că „Toate deciziile antinaţionale pe care le-aţi menţionat vor continua, pentru că acestor conducători nu le pasă ,decât de profitul lor. Mâine se v-a da ordonanţa prin care terenurile Agenţiei Domeniilor Statului se dau la primării şi avem destule exemple cu prăpădul făcut de aceste instituţii în aplicarea legilor fondului funciar. Vom avea alte subiecte de presă, vom descoperi alte interese satisfăcute de acest guvern.” Nu mi se pare ceva anormal să fie aşa. Din 1990 încoace toate guvernele s-au înfruptat din împărţirea pământului ţării. Actualilor guvernanţi nu le-a mai rămas decât împărţirea domeniului public. Îl vor hăcui şi pe acesta, trăgându-şi partea.
Desenatorul şi caricaturistul profesionist bucureştean Mihai Matei, cu care redacţia are relaţii de colaborare, este extrem de prompt în a sancţiona greşelile clasei politice. Afirmaţia preşedintelui Băsescu că România n-are nevoie de filozofi, ci de tinichigii a ilustrat-o caricaturistic. Noi am publicat caricatura primită, iar „Un cetăţean” a comentat: „Dacă şcoala nu se va plia pe nevoile societăţii, chiar vom scoate pe porţile şcolii filozofi, oameni care ştiu cum se face dar nu ştiu să facă. La ce să cerem tinerilor să se îndoape cu tot felul de informaţii care nu-i vor folosi vreodată şi să nu-l învăţăm să găsească aceste informaţii dacă îi vor fi necesare. Şcoala românească este prea încărcată şi foarte teoretică. Decât să faci foarte multe lucruri prost, mai degrabă foarte puţine bine! Asta e treaba cu filozofii!”
Un popor fără oameni învăţaţi este un popor fără identitate. Grecia, Italia, Franţa, Germania sunt respectate pentru cultura lor, pentru filozofii care i-au dat lumii. România are o tradiţie în domeniul filozofiei, pornind de la Dimitrie Cantemir, chiar dacă filozofii noştri s-au format în universităţile din Franţa şi Germania. Nu putem să renunţăm la continuitatea acestei frumoase tradiţii. În ce priveşte programa supraîncărcată şi teoretizată a învăţământului românesc, subscriu. Copiii trebuie învăţaţi să gândească, nu să repete papagaliceşte texte din manual, fără să le înţeleagă sensul. Toţi avem exemple din viaţă când, tocilarii clasei, în liceu sau facultate au clacat psihic pentru că au asimilat totul mecanic şi nu după o schemă logică. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bătăuşii din PNL ies din nou la la atac
Expoziţie de manuale dedicată Zilei Învăţătorului
Oarbă de-un ochi de la o piatră aruncată de-o babă
Liberalii se epurează reciproc
Coadă la Dacia Sandero „portocalie”
Se mănâncă bine la Puşcărie!
Horoscop
Schimb de amablităţi între Bulă şi învăţătoare
Vacanţă spontană la Viena!
Portofelul pierdut al unui cetăţean finlandez a fost recuperat întreg
Marius, eroul din L'Aquila
Diaconu îşi apără titlul mondial la Centre Bell din Montreal
15 metode prin care clanul comunist al lui Voronin a fraudat alegerile
Ipocrizia celui de-al Patrulea Reich
Cine-i la rând?
Ioan Rotundu
Va fi utilizat Iurie Roşca pe post de bâtă a lui Voronin ?
Clasamentul final al Concursului „Elevul anului”, iunie 2009
Mica publicitate
Spectacol la Vasilache
A leşinat la auzul D.N.A.
Campionat de Snooker
Criza loveşte şi în plata concediilor medicale
Controale pentru spitalele cu datorii
Foarte multe medii peste nota 9,00 la nivelul clasei a VIII-a
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă