Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14236
De la 07 Ianuarie 2003
85230198

Comentariul comentariilor (CC)

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 September 2008, 23:00
Ancheta noastră intitulată „Drepturi intelectuale de 800 milioane lei pe-o amărâtă de monografie” pare să fi atins coarda sensibilă a unora dintre autorii aşa numitei monografii a comunei Ibăneşti. Redau doar comentariul semnat de „Monografia”, care a şi fost vizualizat: „Ce este important este faptul că a apărut o carte care va reflecta în viitor istoria unei localităţi. Am citit acesta carte şi este bine documentată. Păcat că jurnalişti nu se informează mai bine şi scriu după ureche, s-au după comenzi politice. Aş vrea să citesc şi punctul de vedere al autorilor zece s-au doi. Unde este comentariul Domnului Derscanu? Cred că el este persoana care să facă lumină şi care să spună dacă D-l Vitcu are s-au nu are dreptate. Asta dacă nu îi este frică de primar sau de soţia lui care este directoare la şcoala la care predă!”
În primul rând, acest comentator să confrunte textul de mai sus cu cel pe care l-a postat, pentru a vedea diferenţele de exprimare rezultate în urma corecturii. Apoi, bag seamă că nu prea ştie ce-i aia o monografie, importanţa ei, cum se realizează o astfel de lucrare şi cam în câţi ani. Monografia la care facem referire este o însăilare neinspirată de texte scrise după cum a crezut de cuviinţă fiecare autor, semn că cel care şi-a asumat munca de coordonare n-a ştiut ce să le ceară. Se mai remarcă faptul că lucrarea ridică ruşinoase osanale primarului Magopeţ, dovadă că autorii n-au scăpat de mentalitatea comunistă guvernată de telegrame de felicitare şi cuvântări elogioase la adresa şefilor comunişti. Despre această carte, intitulată total nefiresc monografie, voi scrie un comentariu separat.
La Rădăuţi Prut „Sinistraţii au început să fie pretenţioşi şi aroganţi”, iar banii primiţi de la guvern pentru refacerea caselor afectate de inundaţie îi lasă pe la barurile din localitate. „Titi” a fost scurt în exprimare: „Nemulţumitului i se ia darul. Parcă aşa era o vorba...Ce mai vor să le facă, să le legene copii?” Comportamentul unor sinistraţi din Răduţi Prut îmi aminteşte de o scenă televizată acum vreo doi ani, tot într-o localitate afectată de inundaţii. Jandarmii şi voluntarii munceau la îndepărtarea nămolului şi recuperarea materialelor din casele prăbuşite, iar sinistraţii stăteau la băut bere în bufetul satului. Ce să-i facem, ăştia suntem noi!
Publicarea articolului „Dovada concretă a faptului că băncile fură din salariile romanilor” l-a bucurat pe „Valentin”, care ne-a felicitat: „Felicitări pentru abordarea acestui subiect. Eu am fost ţepuit de Banckpost, BCR si BRD. Este normal ca la Bankpost dacă extragi de pe un card de credit 10 lei să te coste comisionul de extragere 5 lei? Băncile în România sunt cele mai feroce forme de escrocherie şi cămătărie. Trăim într-o ţară de căcat, cu nişte conducători de mare căcat pe care culmea, noi ni i-am ales.”
Botoşăneanul nostru Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care candidează la Camera Deputaţilor pe un colegiu din Botoşani, ar trebui să ia iniţiativa şi să stopeze aceste jafuri pe care băncile le practică asupra clienţilor săi, fără teama că vor răspunde pentru faptele lor. Iată, pentru el, un prilej de a câştiga simpatia electoratului!
Şi la editorialul „Ne oferă PSD-ul o surpriză?” au fost postate multe comentarii. „Observator” crede că: „Dacă se va adeveri informaţia cu candidatura lui Sergiu Andone la Botoşani, atunci PSD-ul trebuie felicitat. Andone este un politician de mare anvergură şi nu este pătat. Îl vom vota cu reală plăcere.” Un alt comentator gândeşte cam în aceeaşi manieră politică: „Decât să-l votăm pe Oprişanu sau Humelnicu, mai bine îl votăm pe Andone. Omul ăsta tot a făcut ceva în Senat, ceilalţi doi sunt nişte pârlaci profitori.” Informaţii de ultimă oră anunţau ieri că Sergiu Andone ar fi refuzat Botoşanii. Nu ştiu din ce motive.
Culmea neobrăzării, „Ambasadorul maghiar vrea separarea judeţelor Harghita şi Covasna” şi şi-a exprimat acest deziderat iredentist fără nici o jenă diplomatică, şi fără ca gestul său să fie sancţionat de autorităţile române. Hotărât lucru, am ajuns ţara nimănui, pentru că preşedintele, premierul au cu totul alte preocupări decât soarta viitorului României. „Gigel” a preferat să ia totul în zeflemea: „După cum arată ungurul ăsta, e beat sigur. Sub influenţa alcoolului nu se ia în consideraţie asemenea afirmaţie. Mai bine propune exportarea ungurilor în Ungaria lor şi gata. Rămânem cu românii noştri. Ce ziceţi?”
Tare mi-e teamă că se poate repeta un nou Diktat de la Viena, soldat cu noi morţi pe la Treznea, cum s-a întâmplat în 1941. Să urmărim cu atenţie referendumul ce va avea loc în 30 noiembrie, cu scopul de a se obţine autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Ungurii abia aşteaptă acest prim pas, pus la cale tot de ei. Urmând exemplul Kosovei, a celor două Osetii, a Transnistriei chiar, România riscă să se confrunte cu grave probleme de unitate naţională. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate, dar deja mi se pare că este prea târziu să oprim tăvălugul iredentist maghiar. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Merge pe urmele supravieţuitorilor de la orfelinatul din Cighid
Apel pentru revocarea din funcţia publică a lui Petre Roman
Băsescu surclasează orice alt candidat dacă mâine ar fi alegeri
Primul român care investeşte în China
Basarabia încotro ?
Castellon: 10.000 de euro pentru integrarea românilor
Horoscop
Vocea din şifonier
Dacă vă consideraţi stilat, ea vă oferă companie!
Program Tele'M Botoşani vineri, 26 septembrie
IŞJ a ridicat-o pe Mihaela Huncă din nou pe creasta valului
Românul şi “vorba vine”
Infracţiunea de denunţ calomnios
Cine-i prostul: noi sau tu?
Ioan Rotundu
Directoarea Azoicăi are alergie la democraţie şi ameninţă cu penalul
inspectorul Lăcătuşu rămâne pe poziţie controversată
PSD şi-a finalizat lista candidaţilor şi a bătut-o în cuie
Acum, că are vilă la Alfa Land, vrea să ne fie şi primar
Ciubotaru n-a uitat nimic şi nu a învăţat nimic
Botoşaniul este faultat în spatele uşilor închise
Au stagnat lucrările la Magistrala de gaz Hârlău – Botoşani
Ţâbuleac pare a fi urmărit de ghinion
Nemulţumirile la Vorona tind să se transforme în convulsii sociale
„Apus de soare” la Săveni şi Dorohoi
Prefectul Sorescu se recunoaşte învins de sistem
Au jucat ţonţoroiul pe morminte!
Sinistraţii îşi primesc azi caloriferele
Niţu se luptă pentru pensii de boală decente
Ţurcanu ţine secret numele pensiunii unde nuntaşii puteau ajunge la spital
A căzut victimă propriei minciuni
De luni încep controalele la chioşcurile din, şi de lângă, şcoli
Amenzi care sporesc suferinţele copiilor de grădiniţă
Amenzi care sporesc suferinţele copiilor de grădiniţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă