Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7798 lei
1 USD = 4.3348 lei


Număr accesări
Astăzi:
3377
De la 07 Ianuarie 2003
73376121

Comentariul comentariilor (CCII)

  • 29 September 2008, 23:00
Medicul şi deputatul liberal, Liviu Câmpanu, întâi stătătorul PNL Botoşani „Acum, că are vilă la Alfa Land, vrea să ne fie şi primar” Vila l-a costat cam o sută de mii de euro şi, zice politicianul, a cumpărat-o cu credit din bancă. Credit, credit dar banii trebuie restituiţi. De unde, aceasta-i întrebarea prea cinstite candidat şi pentru un al doilea mandat de deputat? Un răspuns ar fi: din afaceri oneroase, principala preocupare a parlamentarilor. Dar de la afaceri oneroase de pungaş politic la a ne fi primar, îi mare distanţa, infinit de mare, adică de neatins. Botoşanii au o tradiţie respectabilă în materie de primari, oameni cu o personalitate remarcabilă. S-au mai strecurat printre ei şi pungaşi, şmecheri de doi lei, că nu se poate pădure fără uscături. Însă din greşeli am mai învăţat şi noi câte ceva. De exemplu, cum să ferim oraşul de a mai încăpea pe mâna unor astfel de pungaşi şi pezevenghi cărora încă le mai miros picioarele de la obiele.
„Dan” exprimă o părere nu tocmai măgulitoare: „Credeţi că ne mai interesează care v-a fi următorul primar? Să-i mai aleagă tătuca din mormânt, suntem prea păcăliţi ca să mai avem încredere în cineva.” Nici aşa nu putem gândi. Trebuie să avem atitudine civică şi să blocăm ascensiunea lichelelor politice în posturi înalte.
Mai grav este că „Au stagnat lucrările la Magistrala de gaz Hârlău – Botoşani”, o investiţie extrem de importantă pentru judeţul nostru. „Gigi” n-a uitat şi nu iartă: „Nu mai înţeleg nimic.... Ataci o investiţie de o asemenea importanţă şi în acelaşi timp valoare fără să ai clarificată situaţia juridică a terenului? În general, constructorii ştiu că acest lucru este imposibil aşa că, probabil, au o clauză în contract prin care beneficiarul se obligă să rezolve aceasta problema. Asta mă duce la concluzia că începerea investiţiei s-a făcut la presiuni politice. Ce zice domnu` prefect (actualul) despre aceasta situaţie? Îmi amintesc că nu i se uscase bine cerneala semnăturii de numire în funcţie (prima numire!), când a şi făcut o declaraţie privind faptul că a rezolvat problema magistralei!”
Ori actualul preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac este urmărit de ghinion, ori cei însărcinaţi cu rezolvarea juridică a terenului pe unde trece conducta s-au plictisit să mai umble pe coclauri, pentru a negocia cu proprietarii. Pe la noi există meteahna de la ne cuprinde repede lehamitea de a duce la bun sfârşit lucrurile începute. N-aveţi„sânge în instalaţie”, ar spune Berceanu, pe bună dreptate.
La Dorohoi „Directoarea Azoicăi are alergie la democraţie şi ameninţă cu penalul” pentru că nu recunoaşte liderul de sindicat existent în unitatea de învăţământ pe care o conduce. De la Botoşani, Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, s-a răţoit la directoare şi i-a expedia o depeşă concepută în termeni nu tocmai protocolari. Citind depeşa, directoarea s-a înverzit, s-a albăstrit şi a văzut negru în faţa ochilor. După ce şi-a revenit, a ameninţat-o pe Ţiprigan că dă cu penalul peste ea. „Diogene” a cugetat şi comentat în spiritul logicii lui Aristotel: „Întărâtă-le, Doamne, că se merită una pe alta! În cazul ăsta, totuşi, dreptatea e de partea doamnei director. Prea vrea doamna Ţiprigan să fie si lider de sindicat, şi director, şi inspector general, şi ministru!”
După ce preşedintele Constantin Conţac ne-a dat asigurări că „PSD şi-a finalizat lista candidaţilor şi a bătut-o în cuie”, noi am publicat-o. „Americanu'” s-a arătat nedumerit: „D-le Rotundu, dacă am înţeles bine, D-na Afrăsinei nu mai e pe liste?” De vreme ce preşedintele Conţac n-a inclus-o pe listă, înseamnă că n-a primit aprobare de la PSD Bucureşti să candideze. Numai că, sâmbătă, pe scena din Sala Expo Bucureşti, locaţie în care PSD şi-a anunţat candidaţii la parlamentare, printre cei zece botoşăneni s-a aflat şi Afrăsânei, deşi Miron Mitrea nu i-a rostit numele. Încurcate-s căile Domnului, dar ale politicienilor şi mai şi!
Un schimb de replici a avut loc între alţi doi politicieni. Mircea Dănuţă a declarat presei că „Ciubotaru n-a uitat nimic şi nu a învăţat nimic”. Este vorba de Gheorghe Ciubotaru, candidatul PNL la Camera Deputaţilor în Colegiul Botoşani Vest. Replica a venit imediat, pentru că Ciubotaru, chiar dacă nu s-a aflat în ţară, ne-a citit pe Internet: „Sincer îmi este milă de matale, care m-ai lansat, m-ai lăudat, mi-ai făcut campanie, ţi-ai cheltuit banii cu mine şi acum mă critici. Eu ştiu care este miza pentru matale, este vorba de crucea care ţi-ai făcut-o şi pe care ai scris "parlamentar între anii_______". Eu îţi doresc viaţă lungă şi las-o dracu’ de ambiţie, că nu deputăţia este mai importanta decât onoarea. Mai mult, nu or să conteze pentru matale acţiunile liberale la municipiu. Ţi-o spun eu, de aici, din capitala lumii. Eu sunt in USA de două săptămâni, iar matale mă acuzi de campanie ELECTORALĂ. PENIBIL!” Penibil, nepenibil evenimentul s-a consumat, făcând loc altuia. Se apropie campania electorală oficială, când spiritele se vor aprinde din te miri ce. La revedere! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dădaca” Fran vine la ”Happy Hour”
Lista taxelor şi impozitelor care trebuie plătite de SRL
Scandal în împărţirea ajutoarelor europene
ajutor alimentar pentru săraci oferit cu jumătate de mână
Locul de joacă pentru copii, în curând realitate
Revolta voronenilor ia amploare
ei vor face lanţ uman să oprească mastodonţii firmelor de construcţii
„Numărul” a fost bun
Horoscop
Zâmbetul larg al PSD
PSD-ul din oglindă
Puteţi paria, şi încă gratuit
Mită electorală
Program Tele'M Botoşani marţi, 30 septembrie
Congresul Romanilor Americani (CORA)
Comunităţile româneşti din ţările vecine sunt tratate cu “Divide et impera”
Se apropie Zilele Holocaustului
Stadionul Municipal este reabilitat în proporţie de 60 %
Aragazuri de la sepepişti pentru sinistraţi
Lenea şi comoditatea scad numărul beneficiarilor la Legea 416
Directoarei Nicolau îi creşte nasul… de atâtea minciuni
Cine îl crede?
„Puritanii” din IŞJ linşează profesional o profesoară
profesoara a dansat la o petrecere privată într-un mod provocator
Şantaj politic sau protecţie adevărată?
Cei de la Protecţia Copilului nu ştiu că un drept salarial câştigat nu poate fi luat înapoi
„Marea debarasare” recidivează
Românul şi „pe vino-ncoace”
Condoleanţe
Primarul de Suliţa a ciripit la Securitate
el susţine că nu şi-a turnat colegii de catedră, ci i-a apărat de rele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă