Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Decese
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2289
De la 07 Ianuarie 2003
78350688

Comentariul comentariilor (CCIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 September 2008, 23:00
Tot mai frecvent apar supoziţii că „Botoşaniul este faultat în spatele uşilor închise”, adică pierdem fonduri europene în favoarea altor judeţe din Moldova. Numai că cei vizaţi nu vor să recunoască acest lucru nici în ruptul capului. Personal cred că există o înţelegere, politică şi pe relaţii de altă natură, care văduveşte Botoşanii de primirea unor fonduri. Mă surprinde acest fapt, pentru că cei care în momentul de faţă promovează o politică anti-Botoşani numai pentru a lovi în PNL, PSD şi Conţac ştiu foarte bine că mai devreme sau mai târziu aceste jocuri murdare vor deveni publice. Chiar dacă ei nu vor mai fi în funcţiile ce le ocupă în prezent, vor trăi tot în Botoşani, iar noi îi vom putea scuipa ori de câte ori vom trece pe lângă ei.
Un „Votant” a comentat: „PSD doarme în papuci, de ce nu presează liberalii pe care-i ţine la guvernare?” Omule, pricepe, aici nu-i vorba de o treabă liberală, ci de una pseudo-liberală. Ai priceput aluzia?!
Deşi n-avea nimic comun cu articolul, un cititor ne-a luat la rost că n-am anunţat accidentul auto în care a fost implicat Liviu Conţac. „Cetăţeanul” i-a răspuns: „Când cineva trage un semnal de alarma pe o problemă care ar trebui să ne doară pe toţi, intră nişte cârcotaşi frustraţi şi anunţă că nu ştiu ce accident s-a întâmplat, de parcă ar fi singurul din anul ăsta, chiar botoşănenii nu merită să lupte nimeni pentru ei, pur si simplu nu-i interesează decât scandalurile ieftine şi cancanurile, jalnic, ne merităm soarta de balcanici”. Aşa este, „Cetăţeanul” are extrem de multă dreptate. În timp ce judeţul arde după fondurile europene, unii dintre noi sunt preocupaţi de un accident auto cu nimic ieşit din comun.
În primul rând că publicaţia noastră nu acordă prioritate accidentelor auto, actelor de violenţă, crimelor decât dacă sunt primite comunicate de presă oficiale. Prioritare în politica noastră redacţională sunt evenimentele politice, sociale şi economice ale judeţului, abuzurile comise de funcţionarii publici şi instituţiile statului, comentariile şi atitudinea civică faţă de anumite aspecte ale vieţii comunitare, comportamentul public al persoanelor publice sau care ocupă funcţii eligibile. Actele de violenţă şi agresivitate fizică, accidentele auto le lăsăm pe seama celor care cred că dacă le pun pe prima pagină, îi fac pe cititori să leşine de plăcere.
Cu un tupeu ieşit din comun, vicepreşedintele PRM, senatorul Lucian Bolcaş, ne-a făcut proşti, considerând că nu suntem în stare să pricepem cum trebuie să folosim votul uninominal, el fiind singurul român deştept în această materie politică. Pe fondul afirmaţiei sale total false, am scris editorialul „Cine-i prostul: noi sau tu?” „Observator” a adăugat: „Votul uninominal trebuie să fie aplicat. Dacă PSD şi PNL vor reuşi să-l menţină, candidaţii lor merită votul nostru. Cât despre PRM, nebunul de Vadim la balamuc, iar oamenii buni îşi vor găsi loc la alte partide, cum dealtfel se şi întâmplă.” Supărat „Udemeristul” a tranşat polemica în stil propriu: „Bolcaş, Vadim şi Codreanu cu clica lui sunt proştii neamului românesc, nu noi.” Subscriu!
Respectând tradiţia ca IŞJ-ul să funcţioneze numai ghidat politic de cei care îl controlează, şi generalul liberal Pavel Rusu s-a conformat acestui principiu de lucru consacrat încă din vremea când funcţia supremă o deţinea Picealcă. Primind ordin politic, el a numit, interimar, în funcţia de inspector cu problemele de manageriat o persoană total compromisă profesional şi ca imagine publică. Mult mai compromisă decât acea profesoară de muzică, care a dansat mai relaxată la o petrecere privată, şi pe care au condamnat-o cu „mânie proletară” atât conducerea IŞJ cât şi cea a Liceului de muzică.
Ancheta noastră intitulată „IŞJ a ridicat-o pe Mihaela Huncă din nou pe creasta valului”, a fost amplu comentată. Bineînţeles că, fiind vorba de un cadru protejat al IŞJ, „expiraţii profesional” i-au sărit în apărare, doar-doar vor reuşi să stăvilească şirul comentariilor care au evidenţiat trista realitate a decăderii morale şi profesionale în care a ajuns IŞJ-ul de vreo zece ani încoace. Am ales comentariul semnat de „CINE SEAMANA SE- ADUNA”, ce surprinde esenţa fenomenului: „Halal oameni promovează liberalul insp. general... dar de fapt el este dator vândut celor de la care a primit dreptul... şi trebuie să-i ocrotească, ba chiar să facă echipa cu ei... Liberalii afirmă că se luptă cu CORUPTIA, dar de fapt ei o PROMOVEAZA! şi-apoi ne mirăm că tinerii absolvenţi nu au posturi… Pana când se va continua aşa? Cine este următorul din IŞJ?” Avem şi un posibil răspuns dat de „Moş Teacă”, care crede că atunci „Când vom avea în fruntea IŞJ oameni tineri, astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla. Până atunci conduc tot cei care au condus şi în vremurile comuniste, în frunte cu cadristul Pavel Rusu. Ruşine, o mare ruşine!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cel mai tânăr milionar roman
Trei săptămâni de evenimente româneşti în oraşul canadian Quebec
Şocul financiar din SUA se extinde în întreaga lume
Tăriceanu în campanie electorală în Basarabia?
Biserica Ortodoxa Sârbă sfidează CE cu o zi înaintea discutării raportului Hermann
Ultima sută de metri pentru invenţiile studenţeşti
Program Tele'M Botoşani miercuri, 23 aprilie
Andra spune “O-la-la” la Pro Tv
Programul deschiderii stagiunii aniversare a Teatrului "Mihai Eminescu"
Horoscop
În familie
Vinde pe... Sebastian
Felicitare PDL pentru pensionari
Cum şi-a obţinut Vosganian iertarea păcatelor
Unde dă Marko şi unde crapă... Geoană
Copil de 5 ani îmbătat de gropari
Pensii …la distanţă
Păruială între două adolescente
16 % din terenurile judeţului sunt degradate
50 de ani de la înfiinţare şi 170 de ani de teatru în limba română
Cu becurile aprinse şi… ziua
Vorbe grele între Ţâbuleac şi Conţac, în şedinţa CJ de ieri
City managerul de la Primăria Botoşani va avea un salariu european
Ţurcanu şi-acuză colegii liberali că au votat politic şi nu legal
el le-a cerut demisia din CJ
Condoleanţe
Durata concediului pentru creşterea şi îngrijirea copilului se va majora
Pensia majorată se apropie tot mai mult de buzunarul pensionarului
Cozile s-au mutat de la farmacii la medicii stomatologi
Cererea de contraceptive gratuite se menţine
Unii primari refuză din comoditate ajutoarele de la UE
26 de botoşăneni au fost miluiţi de Guvern
Se clatină scaunul directorului de la DJDP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă