Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4243
De la 07 Ianuarie 2003
123137983
pnl

Comentariul comentariilor (CCLIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 December 2008, 23:00
Alegerile care au avut loc în Baroul Avocaţilor Botoşani au nemulţumit o parte dintre cei înscrişi în această asociaţie profesională liberală. Iar nemulţumirea cea mare a fost faptul că fostul decan al Baroului, avocatul Cornel Ursache, a candidat şi a obţinut cel de-al patrulea mandat, deşi legea prevede că funcţia de decan poate fi deţinută de către un avocat cel mult două mandate consecutive. „Scandal între avocaţii Baroului Botoşani” am anunţat noi nemulţumirea unor avocaţi, iar comentatorii şi-au dat cu părerea în fel şi chip. Cele mai multe opinii au avansat faptul că între unii avocaţi, judecători şi poliţişti funcţionează o înţelegere de sprijin reciproc în pronunţarea unor verdicte favorabile acelei părţi care dispune de resursele financiare necesare să-şi cumpere dreptatea.
„Călin” ne-a explicat un astfel de scenariu: „Petrovici a fost miliţian şi acum este veriga de legătură între poliţişti, avocaţi şi judecători. El îţi poate garanta, dacă ai bani să-l plăteşti, că îţi poate câştiga procesul. Din toată această poveste lipseşte avocatul Vasile Brânză. El l-a susţinut pe Ursache să fie ales din nou. Asta n-ai ştiut-o Rotundule!” Nici n-aveam cum să ştiu. Alegerile n-au fost cu presa de faţă, ci cu uşile închise. Dacă am aflat câte ceva, am aflat graţie Internetului şi poştei electronice.
Cu aluzie la vestitul slogan politic democrat-liberal,„Ei cu Ei, Noi cu Noi!” a comentat: „Dacă Decanul Cornel Ursache nu respecta legea de ce aş face-o eu? E normal ca o bătrână să facă închisoare pentru o pâine şi ăştia să măsluiască alegeri şi să se voteze intre ei? Pun mâna în foc că cine o face prima oară, o va face şi a doua oară! 15 dec. rezultatul va fi asemănător ....oho... câte modalităţi sunt de a măslui jocurile şi să fim serioşi că toată lumea ştie că jocurile se fac întotdeauna înainte ! "Alegerile" sunt praf in ochi.... iar ei fac parte din categoria "băieţilor deştepţi"!” Nu contest cele afirmate de comentatori, dar nici n-am informaţiile necesare să susţin că aşa este. Se vorbeşte de o mafie bine pusă la punct între anumiţi avocaţi, judecători şi poliţişti, dar nimeni n-a ieşit public să declare că a fost victima acestei mafii. Aşa că, hoţul neprins rămâne cel mai cinstit negustor.
„A fost desemnat managerul Primăriei Botoşani” în persoana Adrianei Zăiceanu, până acum director în cadrul aceleaşi instituţii. Ca manager, Adriana Zăiceanu se va ocupa de gestionarea principalelor lucrări de investiţii, de promovarea unor noi proiecte care să atragă bani guvernamentali şi europeni, va asigura buna funcţionare şi colaborare între direcţiile primăriei etc. „Ueeu” priveşte promovarea doamnei Zăiceanu ca o oportunitate cu care nu se va mai întâlni în viaţă: „Da, doamnă, ne-am prins , şi pt dumneata a trecut trenul prin gară şi cum nu va mai trece şi a doua oară , hop în el!” Un alt comentator o pune la încercare: „Doamnă, dacă într-adevăr eşti manager, vreau să văd ce investiţii aduci dta în amărâtul ăsta de Botoşani. Că de Conţaci şi Bidaşcă s-a săturat lumea cu escrocheriile lor cu tot!” Abia a preluat funcţia, care este una nouă şi cu multe necunoscute. Poate peste vreun an de zile să vedem şi ceva rezultate.
Ministrul Sănătăţii a luat act că şi la Botoşani există un „Refuz masiv al vaccinului preventiv de cancer uterin” la fetiţe. Părerile cu privire la acest vaccin sunt împărţite. Nici medicii n-au convingerea că această campanie de vaccinare este lipsită de riscuri. Speculaţiile sunt multe. „Ion” este nemulţumit că „ASP nu făcut nici un fel de campanie, dar Oprişanu a avut grijă să utilizeze instituţia pentru scopul său de viitor parlamentar. De ce în şcoli nu au ajuns prospectele vaccinului? De ce s-a ascuns acesta?” N-au lipsit nici acuzaţiile că vaccinarea ar fi de fapt o afacere a ministrului Nicolaescu. De vreme ce ministrul insistă atât de mult ca vaccinarea să aibă loc, ceva foc este, că altfel n-ar ieşi fumul.
Acum, că au trecut şi alegerile parlamentare, „Vicele Ghiorghiţă îşi va vedea visul împlinit”. Iar visul său este ca o firmă, sau chiar două, agreate de persoana sa, să ne umfle maşinile de pe stradă, după care să ni le restituie contra unei sume de bani. Este, dacă vreţi, un nou impozit pe maşină, dar pus mai şmechereşte, iar sumele încasate nu vor intra în visteria primăriei ci în cea a unor firme private. Un comentator a şi indicat numele unei astfel de firme: „Probabil că una din firme este MBB, iar licitaţia va fi câştigată de ea.” Personal, văzând cum au votat locuitorii Botoşanilor, spre ca viceprimarul Ghiorghiţă să-i cocoşeze şi cu alte forme de impozitare indirectă. Iar peste patru ani să fie şi el votat parlamentar, precum Buhăianu acum. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Soluţia resetării
Gestul disperat al lui Funar
Strigătul lui Iliescu către Geoană
Are multe calităţi care o recomandă să fie angajată
Sinistraţii nu se dau duşi de la module
ei au descoperit că viaţa pe banii altora este dulce şi frumoasă
1 Decembrie marcat prin discursuri scurte şi depuneri de coroane
Ţurcanu promite ca va fi un parlamentar activ
Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare
PSD în fruntea clasamentului la Botoşani
PSD îşi cam face probleme că nu-i băgat în seamă
Aproape 200.000 lei economie la alegerile parlamentare
Incendiu la societatea Lonfil
Bucurie, furie şi neputinţă
Ioan Rotundu
Se acordă subvenţiile la soia
Se primesc cereri pentru mărirea indemnizaţiei de creştere a copilului
În unele comune profesorii ar putea rămâne fără salarii
Unii medici de familie rurali încasează lunar sute de milioane de lei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog