Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39474
De la 07 Ianuarie 2003
95144698

Comentariul comentariilor (CCV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 October 2008, 23:00
Costinel Ciubotaru, „Primarul de Suliţa a ciripit la Securitate”, iar cel care l-a descoperit a fost duşmanul său de moarte, suliţanul Florin Ţurcanu, cu care primarul se află în conflict de mai mulţi ani. Numai că pe suliţeni prea puţin îi mai interesează ce-a făcut primarul lor în vremurile de glorie comunistă. Au trecut aproape 20 de ani de când ne-am despărţit de vechiul sistem, ieşit deja din actualitate şi intrat în istorie. Partea neplăcută pentru primar ar putea fi faptul dacă s-ar pricopsi cu un nou dosar pentru fals în declaraţii. Pentru că atunci când şi-a depus candidatura a declarat că n-a colaborat cu fosta Securitate. Pentru primar acea declaraţie este călcâiul lui Ahile unde liberalul Florin Ţurcanu poate lovi fără teama de ricoşeu.
Comentatorii şi-au dat cu părerea, fiecare după priceperea sa sau după cum îi este interesul politic. „Doru”, spre exemplu, a preferat să-l laude pe primarul turnător: „Lasă omul în pace că a făcut multe pentru sătenii lui acum când a adus fonduri să mai facă ceva pentru comuna, acum vreţi voi.... ce aţi făcut voi ceilalţi numai grijă de averea voastră aţi avut ... dacă sătenii l-au ales de unde ştii că a fraudat. El este primar din 1990, înseamnă ca lumea îl iubeşte..” Primarul Ciubotaru a fost anchetat de DNA pentru că s-ar fi înfruptat din fondurile europene. A trecut de la PSD la PDL şi a scăpat de dosar. Deocamdată!
Aşadar, nu-i cheie de biserică. Iar primar nu este din 1990. Cel puţin aşa susţine „Coroi”, un alt comentator: „N-a fost primar din 1990. A fost în intervalul 1996 - 2000 şi apoi a revenit din 2004. Este o fire violentă şi a fost condamnat pentru că a bătut un cetăţean nevinovat, când era primar în 1996. Este anchetat de către DNA pentru că a furat din fondurile SAPARD. Pentru a se pune la adăpost, anul trecut a migrat de la PSD la PDL, unde i s-a promis că dosarul se va închide. Şi s-a închis!” Răfuiala dintre Ţurcanu şi primarul Ciubotaru abia este la început. Cu siguranţă că se pun la cale şi alte lovituri sub centură. Aşteptăm!
O profesoară de la Liceul de muzică Botoşani, acum un an, s-a distrat la o petrecere privată cum a ştiut ea mai bine. Numai că abia acum cineva a considerat să facă publice fotografiile de la acel eveniment. Aşa s-a ajuns că „Puritanii” din IŞJ linşează profesional o profesoară”, adică au folosit pozele drept suport juridic să-i ia catedra, adică să renunţe la serviciile sale. Noi am considerat toată tevatura o imixtiune în viaţa privată a persoanei. „Pensionar” a apreciat modul nostru de a aborda un astfel de subiect: „Vă felicit pentru modul în care aţi abordat subiectul. Aşa este. În timpul meu liber fac ce vreau, nu am nevoie de aprobări şi cu atât mai puţin de comentarii. Sunt convins şi eu şi toţi cei cu capul pe umeri că „judecători”, sunt mult mai corupţi moral decât inculpata, dar nu au avut şansa de a fi filmaţi. Eu în locul fetei, i-aş da în judecată pentru imixtiune în viaţa privată. Lupii moralişti îşi arată colţii.”
Sunt mulţi acei profesori care se prezintă beţi la ore, care se pişă în clasă şi care sunt binecunoscuţi la nivel de IŞJ, dar nu i-a dat afară de la catedră. Prin cancelariile de licee şi şcoli se organizează chefuri, profesorii se destrăbălează mai dihai decât această profesoară de muzică, totul sub privirile elevilor, dar n-am ştiinţă ca IŞJ să fi luat vreo măsură cu cei în cauză, deşi cazurile au apărut şi în presă. Să mai avem în vedere că cea „incriminată moral” este profesoară de muzică, adică are alte sentimente despre viaţă, o percepe altfel, nu ca profesoara de matematică sau fizică. Apoi, a trecut un an de atunci, iar distracţia n-a fost în şcoală, ci într-un club unde elevii n-au acces. De ce atâta asprime în a judeca fapta sa? Desigur, totul are un scop ascuns. Îl vom afla cât de curând. Părerea mea şi a „Justiţiarului”, care a comentat: „Profesoara nu are nici o vină atât timp cât nu erau elevi prin preajmă. Ce se întâmplă cu dreptul la imagine? Mai funcţionează în România sau nu? Să plătească cei care şi-au permis să o fotografieze fără acordul ei.”
În urma unor decizii luate în şedinţa Consiliului Judeţean de marţi, vicepreşedintele de sorginte liberală „Ţurcanu şi-acuză colegii liberali că au votat politic şi nu legal”. Surprins de o aşa poziţie, „Un oponent” a comentat: „Nu am crezut că voi ajunge să spun asta vreodată: FELICITĂRI, d-le Ţurcanu!”
De asemenea a avut loc un schimb de „Vorbe grele între Ţâbuleac şi Conţac, în şedinţa CJ de ieri”, adică în aceeaşi şedinţă de marţi. Totul a pornit de la refuzul preşedintelui Ţâbuleac de a finanţa lucrările de continuare a reabilitării drumului judeţean Botoşani – Liteni prin Vorona. „Cetăţeanul” s-a situat de partea preşedintelui: „Domnul Ţâbuleac impune-te şi obligă-i să care balastul pe calea ferată că există posibilităţi, ori să-l transporte cu maşini de tonajul celui cu care se făcea în anii anteriori. Nu am bani să repar autoturismul din cauza acestor transportatori de balast. Să nu puneţi botul, că şi în curtea dvs MBB cară balast, nu pentru unii mumă şi alţii ciumă.” Cam sărăcuţ în cunoştinţe de economia preţului de cost acest comentator. În primul rând că transportul pe CFR s-a prăbuşit de mult, datorită preţului ridicat. În al doilea rând, preşedintele CJ nu poate obliga proprietarii de maşini ce tonaj să aibă acestea. Este obligaţia CJ-ului să continue să modernizeze acest drum, aşa cum a început, pentru că întreaga problemă se reflectă asupra economiei judeţului dar şi asupra bugetului judeţean.
Orice restricţie impusă transportatorilor asupra acestui drum va duce la o creştere a preţului de cost pentru drumurile care se modernizează şi reabilitează în judeţ, ceea ce înseamnă că CJ-ul va plăti mai mult pentru aceste lucrări. Din păcate, problema drumului s-a transformat în una politică, de răfuială între Ţâbuleac şi Conţac, motiv pentru care Ţâbuleac a blocat continuarea lucrărilor de modernizare. Nu există altă cale de rezolvare, decât continuarea lucrărilor de modernizare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rapsodie de toamnă cu preţuri nesimţite şi înjurături scuipate în barbă
Comunicat de presă
Raport de activitate - Gelu Ciubotaru
Horoscop
Politeţea lui Bulă
Buruiană dă tolul în vileag la... A.N.I.
Este necăsătorită şi caută...
Românul şi cuponarul
Egoism social, sau cei 322 + Băsescu
Ioan Rotundu
Sindicaliştii vor mărşălui pentru un trai decent
Distracţie de anvergură la Dorohoi
Scandalul profesorilor cerşetori s-a mai atenuat
Conţac nu se lasă iar Ţâbuleac nu cedează
Politicienii botoşăneni mai presus de Eminescu sau Enescu
După ce minciuna a stat cu regele la masă, am fost primiţi în UE
acum preşedintele CJ se întreabă cum de avem oraşe-sate
Drăguş este îngrijorat de cum lucrează primăriţa de la Călăraşi
Conţac este terorizat de apeluri ascunse
Au speculat incidentul în mod abject
Constructorii promit că sinistraţii se vor muta la timp în noile case
Guvernul, când aude de judeţul Botoşani, este şi chior şi mut şi surd
Temerea farmaciştilor n-are justificare
Nereguli în comerţul cu bijuterii
Mediul va închide mai multe fabrici de lactate şi abatoare
Guvernul liberal ne-a mai băgat încă odată mâna în buzunar
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă