Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24456
De la 07 Ianuarie 2003
122884523

Comentariul comentariilor (CCVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 October 2008, 23:00
Liviu Conţac, candidatul PSL la parlamentare, a declarat presei locale că „Se fac deja negocieri pentru a se crea un monopol al firmei UTI la Botoşani”. Monopolul ar consta în faptul că firma UTI ar primi exclusivitate să introducă în oraşul Botoşani o reţea subterană de cablu, pe care s-o închirieze apoi televiziunilor prin cablu sau altor firme interesate, cum ar fi de telefonie. Având monopol, firma ar putea practica tarife ridicate, costul reflectându-se în abonamentul la populaţie, adică în buzunarul nostru, ceea ce n-ar fi deloc corect şi în avantajul botoşănenilor.
Nu ştiu cât adevăr există sub acest aspect, dar „Călin” n-a scăpat prilejul de a lovi în PDL şi primarul Flutur: „N-ar fi singura afacere, domnule Conţac, de când e Flutur şi Ţâbuleac, numai astfel de afaceri se fac. Ce bordurile care se pun în toată ţara, în toate oraşele n-au ajuns şi la Botoşani? Ghiciţi a cui a fost ideea şi cu ce firme se pun borduri în toate oraşele ţării şi mai ales cu ce preţuri? Şi oare când o să termine de pus borduri scumpe ca de aur? Da Conrecul şi Victor Construct pe banii cui lucrează de ani de zile?” Omul are o problemă cu „portocalii”.
N-a inventat primarul Flutur bordurile şi nu este afacerea sa. Oraşul arată acum mult mai aspectuos şi se vede mâna omului gospodar. Banii sunt din fondurile europene nerambursabile, aduşi prin programele întocmite. Că s-au dus la Conrec sau Victor Construct, îi bine. Au rămas în judeţul nostru. Mai rău a fost că printre constructori s-a aflat şi o firmă ieşeană, care s-a dovedit a nu fi serioasă. Mă refer la cea care a lucrat bulevardul Eminescu, şi de pe urma căreia noi am avut de suportat multe necazuri.
Abia i s-a uscat cerneala de pe mandat, validat în locul lui Mihai Ţâbuleac, care a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani că „Senatorul Alexandru este supărat că nu toţi îi acceptă „avansurile”. Alexandru s-a oferit să ajute primăriile şi primarii, dar majoritatea lor l-au refuzat. De unde şi supărarea sa. „Sanda” a pipăit rostul acestei oferte de ajutor, aparent dezinteresată: „Adică ce poate rezolva Alexandru? Urmăreşte să-şi facă campanie electorală pentru următorul mandat. S-a făcut de ras prin Parlament de cum a păşit acolo, să ne lase...” Comentatoarea a făcut aluzie la faptul că, abia ajuns în Senat, Alexandru a trebuit să voteze. Numai că a încurcat bilele între ele, motiv pentru care întreg votul a trebuit anulat. Altfel spus, Alexandru a intrat în Senat călcând cu stângul. Poate că după actualele alegeri, dacă norocul îi va surâde, va călca cu dreptul.
Cu chiu, cu vai a sclipuit şi PRM-ul o listă de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Numai că „Peremiştii şi-au anunţat candidaţii la parlamentare, dar le mai trebuie” oameni, având colegii neacoperite. Cum nu se înghesuie nimeni, cei din PRM n-ar face rău să organizeze o tombolă de participare cu un premiu de vreo două miliarde de lei vechi, exact suma care să acopere cheltuielile unui potenţial candidat. Cu siguranţă că vor găsi candidaţii de care mai au nevoie. Pentru că a fost vehiculat şi numele unui potenţial candidat, ajuns în PRM prin migrare de la PSD, „Hihii” nu s-a putut abţine: „Stelică Fasniuc? Hihihihiii! Nici beat dacă eşti nu poţi pune ştampila lângă numele lui. Ăştia au picat cu totul în hilar şi grotesc!” De adăugat că au picat şi din atenţia electoratului.
Chiar dacă nu i-a cerut-o nimeni, „Codreanu l-asigură pe primarul Flutur de sprijinul său”. Preşedintele PRM n-a explicat cum poate să-l sprijine pe primar, de vreme ce partidul său n-are nici un consilier local. Apoi, în CLM Botoşani primarul Flutur are o majoritate zdrobitoare, etichetată de către unii lideri din PSD drept „maşina de vot PDL”. Citind printre rânduri declaraţia lui Codreanu, ne dăm lesne seama că liderul PRM vrea să atragă atenţia asupra faptului că alianţa PRM – PDL din Parlament este funcţională şi la Botoşani. Ceea ce nu cred că-i face plăcere lui Flutur. Iată şi ce părere are „Cititor”, despre o astfel de declaraţie: „România, ţara de parveniţi, trădători şi c...e! Codrene, nu te mai strofoca atâta, oricum PRM-ul în frunte cu il lidero maximo vaccin Tudor o să fie în curând pe linie moartă. OUT din istorie!”
Scandalul dintre o directoare de liceu din Dorohoi şi lidera de sindicat al SIP, Maria Ţiprigan s-a închis. Finalul: „IŞJ a făcut-o pe Azoicăi scăpată de sancţiune”, chiar dacă ea s-a opus ca liderul de sindicat să participe la şedinţele Consiliului de administraţie, cum prevede legea. S-a găsit şi un „Gigel”, ce a postat următorul comentariu: „Boafia asta sau cum o mai cheamă - Ferman sau nu ştiu cum, să mai ia o pauză. Un sindicat nu poate funcţiona cu trei membri cât au ei în ”Ghica Vv”. Mai mult e nevoie de 15 membri pt. a constitui o anexa a Sindicatului lu’ madam Ţipirigan. Din această cauză, 5 min. PAUZĂ!” Era bine pentru comentator dacă tăcea. Legea este de partea liderului Ţiprigan şi în acest conflict de interese ea are dreptate, vinovată de abuz de funcţie fiind directoarea Azoică. O plângere penală nu i-ar strica. Ar aduce-o cu picioarele pe pământ şi ar afla că legea trebuie respectat în conţinutul şi spiritul ei, iar unitatea de învăţământ nu este proprietatea sa privată. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Păţania managerului cu mintea slabă
Omul este sincer: vinde că-i crişcă măseaua după bani
Explicaţia Don Juanului Geoană
Dragoste de Iliescu
Dispută aprigă între şcoli, din cauza microbuzelor şcolare
Discursul românului basarabean în apărarea românilor din Timoc
Vladimir Putin, renegat de propria mama
Comisia Europeană propune prelungirea concediului de maternitate
Istoria României după 1989 la patru mâini
Vitali Klitschko se bate din nou!
Micii stranieri alintaţi de profesori
Maşină incendiată cu intenţie
Ţâbuleac condamnă irefutabil, făcând praf prezumţia de nevinovăţie
s-a găsit ţapul ipăşitor pentru starea proastă a drumurilor din judeţ
Au răcnit că vor în locuinţe ANL, iar acum au datorii de 80.000 RON
Se caută traseu alternativ pentru drumul DJ 208 C
CJ Botoşani este în pragul unui colaps financiar
Raliu pentru vitezomani la Botoşani
Şeful Gărzii Financiare a fost uns subprefect
să fie promovarea recompensa efortului depus în campania alegerilor locale?
Fostul prefect Cristian Roman încurajează promovarea foştilor săi „locotenenţi”
Angajaţii de la Permise Auto au şanse să intre de Crăciun în „casă nouă”
Ţurcanu are privilegiul de a verifica băncile
Soarta Gărzii Financiare a rămas pe mâinile lui Calimandriuc
Şi grefierii vor salarii mărite
Ţărăncuţele au apetit sexual şi devin mame la vârste tot mai fragede
Avertizare Hidrologică de Cod Portocaliu pentru Botoşani
Dispariţia profesorului Ion Smedescu
Dispariţia profesorului Ion Smedescu
Prelungire COD PORTOCALIU Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog