Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
2854
De la 07 Ianuarie 2003
74014049

Comentariul comentariilor (CCXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 13 October 2008, 23:00
Bugetul Consiliului Judeţean Botoşani s-a evaporat, iar preşedintele „Ţâbuleac n-are nici mult clamaţii bani europeni din campanie, nici româneşti”. Rămas fără bani, Ţâbuleac acuză fosta conducere, care s-a arătat nechibzuită la formarea bugetului pe acest an. Numai că în şedinţa în care s-a votat bugetul judeţului pe acest an, voinţa şi-au impus-o consilierii democrat liberali, iar acum ponoasele le trage Ţâbuleac. „Cetăţean” îi aduce aminte: „Domnule preşedinte, da nu oamenii dumitale în frunte cu dl Alexandru au votat bugetul judeţului. Dar matale ai strigat în gura mare că aduci bani europeni pentru judeţ. Unde sunt banii promişi? Unde sunt proiectele pentru banii europeni, că pe cele moştenite le-ai pierdut în favoarea Sucevei? Eu cred că matale nu-ţi trebuie oameni care să te ajute că, deh, te pricepi la toate ca atunci când ţineai un economist pe post de şef contabil la Vinalcool şi spuneai în gura mare că dumitale nu-ţi trebuie şef contabil? Dacă aşa ştii să te porţi cu colaboratorii, acum descurcă-te singur, căci aşa meriţi.” Un comentariu care nu mai lasă loc şi la altele. Adică este complet.
„Profesorii se îmbracă de la reţeaua de magazine „SH”, ceea ce n-aş zice că-i ceva ruşinos. Am văzut avocaţi putrezi de bogaţi care cumpără îmbrăcăminte şi încălţăminte de la second-hand, fără să se jeneze faţă de cei din jur. Şi în Occident sunt astfel de magazine, a căror prag este călcat de lumea bună. În SUA există o zi pe an când magazinele fac reduceri substanţiale, iar americanii se calcă pe picioare să facă cumpărături, fără a simţi vreun resentiment sau a-şi face mustrări de conştiinţă că a cumpărat produse la preţ redus. Aşa că nu văd nimic ruşinos să te îmbraci de la seond-hand, chiar dacă-ţi scrie pe frunte profesor. Mulţi dintre cititori au gândit la fel. „Toto” chiar i-a luat peste picior: „Săracii profesori....le plâng de milă.”
Când te afli în preajma unui eveniment important, de pe urma căruia speri să obţii ceva trebuitor ţie, nu te apuci să faci scandal şi nici gafe. Reguli valabile şi în lupta politică. Numai că sunt partide predestinate să gafeze chiar în preajma evenimentelor care le poate ferici sau arunca în dizgraţie vreme de patru ani. „Liberalii au pus la cale excluderea lui Ţurcanu din PNL”, o decizie luată în pragul alegerilor parlamentare ce nu le va aduce PNL-ului un spor de voturi, ci o scădere. „Mihai” mai speră: „Nu cred sub nicio formă că Florin ŢURCANU o să părăsească PNL. Cred că este un atac murdar din partea adversarilor politici care se tem de ascensiunea lui fulminantă şi de faptul că şi-au dat seama că o să câştige alegerile.” Un alt comentator, „Nelu” are cam aceeaşi părere: „Îşi taie craca de sub picioare dacă fac aşa ceva pnl-iştii. Sunt mişcări tipice în campanie. ŢURCANU e prea important să fie lăsat deoparte. El practic a pus umărul la aducerea PNL-ului la putere pe plan local.” Într-un comentariu al meu făceam referire la acea vacă bună de lapte care varsă găleata plină, remarcă valabilă şi pentru gestul de acum al liberalilor. Oricum, au fost postate peste 30 de comentarii, noi fiind sigurul ziar care am publicat această informaţie în ediţia de sâmbătă. Celelalte publicaţii locale au preluat-o abia în ediţiile de ieri.
Actualul deputat democrat-liberal Cătălin Buhăianu stă la pupitrul biroului din sediul PDL, de unde lansează atacuri asupra adversarilor politici, crezând că acesta-i mijlocul ideal de a obţine încă un mandat. Ultima sa declaraţie de presă noi am intitulat-o „Ţânţarul Buhăianu vrea să-l doboare pe elefantul Conţac”, iar comentatorii l-au făcut pe Buhăianu cu ou şi cu oţet. E drept, nici Conţac n-a fost ţinut pe palmă, dar măcar bădia Costică nu candidează la parlamentare, aşa că-l doare-n cot de spusele lui Buhăianu şi de criticele altora care-l invidiază pentru averea acumulată. „Atila” a fost atras de fotografie mai mult decât de text: „Cel din fotografie este Buhăianu? Dacă da, ori are febră, ori este dus cu sorcova, altfel nu se explică strălucirea ochilor.” Nu cred că este corect să ne legăm de cum arată fizic unuia sau altuia. Ce-i frumos în oglindă nu-i şi pentru cel de pe stradă şi invers. Să ne batem în opinii şi nu în defecte ale fizicului.
Şi din nou despre PDL. Prin vocea avocatului Dan Humelnicu „Pedeliştii îi cer prefectului să-l demită pe Gabriel Oprişanu”, pentru că se foloseşte de funcţia publică în a-şi face campanie electorală. Am mai spus-o şi o repet: electoratul nu vrea atacuri la adversar, vrea oferă de guvernare, vrea programe, vrea să ştie pentru ce i se cere votul. „Doubl3b” este reprezentativ în ce priveşte această dorinţă a electoratului: „Băi, chiar nu înţeleg ce tot se leagă ăştia de Oprişanu. Întâi să se uite în curtea lor, şi să nu mai facă declaraţii jignitoare la adresa luminăţiei sale. Faceţi şi voi ceva si apoi comentaţi.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Wass Albert, medaliat al Crucii de Fier, omagiat, pe bani publici
Basarabia la mezat
Asistenţii medicali comunitari sunt pasaţi cu leafa la primării
Extinderea sistemul de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Botoşani
în urma lucrărilor de extindere, blocurile ANL Bucovina vor fi alimentate cu gaz
Monstruoasa coaliţie ne împinge către PSD
Ioan Rotundu
Horoscop
Secretul preotului
Doar pentru cei bolnavi după sex
Fixul lui Năstase
Votul uninominal e pentru tine!
Şedinţă organizată de viceprimarul de Dângeni în biserică
La Hudeşti, constructorii cam bat pasul pe loc
Preludiu electoral
Buletinele se schimbă greu sau deloc
Prigoana ciupercarilor
Sala Cinematografului „Unirea” închiriată moca
Criza medicamentelor ia proporţie
Începe vaccinarea contra gripei
Asistenţa socială lăsată pe mâna nepricepuţilor
Teledon – o gogoaşă răsuflată pentru sinistraţii botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă