Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23487
De la 07 Ianuarie 2003
92773697

Comentariul comentariilor (CCXLVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 20 November 2008, 23:00
Mai nou, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani umblă cu cuc-uri. „Ţâbuleac a găsit omul cu „cuc”, tocmai potrivit ca director DJDP”, iar personajul selectat pentru această funcţie nu-i nimeni altul decât Gabriel Gontaru, un colecţionar de ceasuri cu cuc. Cei care-l cunosc spun că atunci când Gontaru este stresat, punea ceasurile să-i cânte „cucuri”. Aşadar, cu ajutorul lui Ţâbuleac, lui Gontaru „i-a cântat cucul din faţă”, adică a venit timpul ca omul să prospere. Şi cum să nu prospere, când Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri este cea mai bună vacă de muls, care nu dă semne de-a stârpi, deşi criza economică a dat năvală peste noi.
„Iancu” simte că tot aranjamentul este unul de natură politică: „El ar trebui să vegheze ca toate lucrările de întreţinere şi reparaţii de la drumuri să se realizeze de calitate, indiferent ce societate le execută, deoarece CJ este proprietarul şi administratorul drumurilor judeţene. Dar pe acest Ţâbuleac îl freacă grija ca să dea la societăţile PDL-iste afaceri, vrea să strice managementul existent pentru că nu este de la PDL. Să aibă grijă că s-a pus cu cine nu trebuie.” Demersul preşedintelui Ţâbuleac de a numi la DJDP un alt director în persoana lui Gontaru este sancţionat şi de un alt cititor: „Nu se schimbă nimic. Geanina Pintilii era omul lui Conţac. Acest Gontaru este omul lui Ţâbuleac. Ce este dureros este că schimbăm, dar punem în loc nişte nepregătiţi şi stricăm şi ce mai era bun.”
La Dorohoi, în cadrul Colegiului Naţional „Ion Ghica Voievod”, dihonia care s-a instalat în rândul cadrelor didactice nu pare să mai plece. Dimpotrivă, conflictul dintre directoarea Azoicăi şi o parte dintre cadrele didactice s-a acutizat, îmbrăcând noi forme. Lidia Baroi, profesoara de istorie, specializată în limbajul de mahala condimentat cu cuvinte porcoase, l-a spurcat copios, prin vorbe, pe un coleg al său. Cineva a avut inspiraţia să filmeze scena cu telefonul, apoi să posteze filmul pe Internet, iar scandalul a luat dimensiunile cuvenite. „Profesoară porcoasă în limbaj” am semnalat noi prin articolul publicat, iar un „Părinte” a comentat: „Dacă staţi numai 3/4 ore pe zi în şcoală şi nu mai încăpeţi unii de alţii, ce v-aţi face să staţi 8/10/12 ore pe zi? Sigur ieşiţi cu ochii scoşi. Nu aveţi de lucru, aveţi prea mult timp liber. Păziţi numai ziua de salarii. Dacă vă va da o mărire de 100% tot nu sa va schimba nimic. Mai bine vedeţi-vă fiecare de treabă. Aveţi pretenţii de intelectuali. Halal intelectuali!”
Prin învăţământul dorohoian se petrec multe lucruri ciudate, dar cei de la IJŞ au alte preocupări. Ei îşi fac calcule cam ce partid va câştiga alegerile şi cum trebuie să procedeze pentru a-i intra în graţii, pentru că vremea liberalilor a cam trecut şi vântul aduce prin adierile sale miros de trandafiri. Elev bătut de director, profesori care se înjură reciproc, directoare demisă şi repusă în funcţie pentru că s-a făcut liberală sunt numai câteva aspecte alarmante, faţă de care IŞJ Botoşani n-a luat nici o măsură sancţionatorie.
În cadrul acţiunii „Luna Sănătăţii”, mulţi dintre botoşănenii care şi-au făcut analizele medicale au descoperit că suferă de anumite boli, cea mai frecventă boală fiind diabetul. Articolul „Bolnavi fără să ştie”, a atras atenţia unui cititor păţit în ale analizelor medicale: „Nu minţiţi, de exemplu eu am făcut analizele în august 2007 şi nici până la această dată nu am primit un răspuns de la medicul de familie. Vă informez că am aflat printr-o cunoştinţă de la laboratorul din Săveni că am mari probleme cu glicemia. Vă întreb: dacă eu continuam acelaşi regim de viaţă, oare ce se întâmpla? Dar acest medic pe nume Rotaru cum a putut încasa salariul fără nesimţire şi fără să-i pese de nimic? Întreb oare de ce ministerul a cheltuit atâţia bani cu analizele dacă acestea sunt secrete? Care este efectul lor ? Va spun eu sunt 0 acolo unde medicii procedează la fel.”
În urma unei anchete desfăşurată în comuna Dobârceni noi am publicat articolul „“Dany Ema” ţepuieşte pe seama drumurilor, ALDP-ul le distruge”. Un cititor ce s-a considerat a fi „Curajosul”, a postat următorul comentariu: „Rotundule, n-ai mers până la capăt cu adevărul. În spatele firmei Dany Ema se află fostul prefect Cristian Roman, cel care a luat mită de la Victor Mihalachi zece mii de dolari, dar a dat câştig de cauză la licitaţie lui Dany Ema. Ai uitat scandalul de pe Somax?” Eu nu pot să-mi permit să dau ca certe informaţii neverificate. N-am dovezi că fostul prefect Cristian Roman are legături de afaceri cu firma Dany Ema, numele său nefigurând printre acţionarii acestei societăţi. Simplele presupuneri nu sunt şi dovezi. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Relaţia client – bancă, atent monitorizată de ANPC
Rusia planificase demult invazia Georgiei
Câţi spioni şi agenţi de influenţă mai are Rusia în NATO şi UE?
Un gând bun înainte de alegerile parlamentare 2008
Comunicat de presă
Horoscop
Spectator la teatru
Vă invită la muncă în Grecia
Voronenii se burzuluiesc din nou
Ţâbuleac a hotărât: firma MBB va asigura deszăpezirea
patronul firmei este membru PDL şi consilier municipal
Coace o creştere de preţ la apă, dar după alegeri
deşi societatea este pe chituci, liderul de sindicat vrea mai mulţi angajaţi şi salarii mai marisursa financiară: creşterea preţului la apă
Candidaţii PSD sprijiniţi de etnii
O afacere cu panouri publicitare amplasate pe spaţiul verde şi trotuare
afacerea pare să fi ieşit din laboratorul PDL
Mută problemele dintr-o parte în alta, ca să iasă basma curată
Beneficiarii de credite semnează contractul ca pe vremuri primarul
Ciubotaru crede că le-a venit în ajutor cu noi reglementări juridice
Surpriză, noul subprefect nu este interimarul Mihai
Microbii nu se mai lasă speriaţi de antibiotice
Încă o prelungire pentru programul de evaluare a stării de sănătate
Produse electrice cu probleme
Banc Post, cea mai reclamată bancă
A crescut cererea de medicamente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă