Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13314
De la 07 Ianuarie 2003
106261686

Comentariul comentariilor (CCXLVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 November 2008, 23:00
Crezând că ne poate îmbrobodi pentru a obţine ceva voturi, un anume „Grosaru a venit la Botoşani cu un sac doldora de promisiuni”. Tipul candidează la Parlament în numele comunităţii italiene din România, iar promisiunile făcute nouă nu l-a costat nimic, doar că şi-a consumat energia deschizând gura. Şmecheraşul venit la Botoşani este deputat de Suceava, validat la 17 decembrie 2004 în numele Comunităţii italiene din România şi speră să-şi reînnoiască mandatul. Neînţelegând despre cine-i vorba, „Cetăţean” a comentat: „Du-te tu la tine în ţară, că suntem sătui de mangafalele italiene din confecţii, care plătesc foarte prost, precum şi de afaceriştii italieni care prostesc ţăranii şi le iau pământul pe nimic. De asemenea investitori nu avem nevoie. Lăsaţi-ne în sărăcia noastră, că suntem sătui de boieri până peste cap.” Îmi pare rău pentru acest comentator că a greşit persoana, dar trebuia să-şi dea seama că-i politician român get-beget după promisiunile făcute cu atâta largheţe sufletească. Dealtfel, asupra acestui şmecheraş politic de doi bani voi mai reveni printr-un alt material de presă.
Trecând prin zona străzii Împăratul Traian, unde muncitorii de la Conrec sparg asfaltul abia turnat în toamna anului trecut pentru a înlocui o conductă a Termicii, „Cu „energizantul” său, Gelu Străjeru a intrat în graţiile muncitorilor de la…” Iar energizantul este salamul de biscuiţi, proaspăt lansat pe piaţa produselor alimentare sub numele de „Gelu Străjeru”, de către candidatul liberal la parlamentare Gheorghe Ciubotaru. „Studentul şomer” a apreciat gestul candidatului, însă are şi o observaţie: „Frumos": da să-i îndemne să dea la lopată mai repede şi nu din şezut? Sau la asta Gelu Prajitură nu se pricepe, ci doar la papagal [pt naivii care îl mai cred].” Răutăcios comentatorul, pentru că „naivii” care-l cred se anunţă a fi mulţi.
Scandalul iscat între profesorii de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi nu i-a scos din amorţeală pe cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani pentru a lua măsurile ce se cuvin. Suntem în prag de alegeri, iar profesoara porcoasă la vorbă pare să aibă ceva sprijin politic. Aşa că, generatul Rusu preferă să aştepte la ce va ieşit din urnele electoratului după alegerile din 30 noiembrie, pentru a nu-şi complica viitorul carierei profesionale. Noi ne-am întrebat dacă „Va da, oare, socoteală doamna?” Radical în decizie, un anume „Gelu” a concluzionat: „Afară din învăţământ, ce tot discutam atâta...Să vină altul, că sunt slavă Domnului destui care caută un serviciu.”
La Mihălăşeni s-au descoperit ape sulfuroase şi noroi cu calităţi terapeutice. Italienii s-au interesat de valorificarea acestui potenţial terapeutic, dar comuna n-are căi de acces, fiind izolată, iar toamna, iarna şi primăvara aproape că este inaccesibilă. Noi ne-am intitulat reportajul „Averea din mocirlă”, arătând că izolarea comunei este consecinţa unor răzbunări politice de la nivelul judeţului. „Nedumeritul” sugerează autorităţilor judeţene: „Preşedintele CJ, d-l Ţâbuleac, trebuie să lase acuzele şi toate invectivele la adresa adversarilor politici, să se ocupe de atragerea de fonduri străine prin proiecte de dezvoltare pt. toate comunele judeţului, indiferent de culoarea primarilor sau poate comunele cu primari neportocalii nu fac parte din judeţul Botoşani. Ruşine acestor politicieni care nu servesc interesul tuturor botoşănenilor, stigmatizându-i pe cei de altă culoare.” De la alegerile parlamentare din 2004 încoace, parcă ne aflăm sub zodia unui blestem. Între prefect şi preşedintele CJ n-a existat colaborare, între preşedintele CJ şi vicepreşedinţi aidoma. Nici în momentul de faţă aceste relaţii nut sunt bazate pe colaborare, ci pe lovituri sub centură, fără a se ţine cont că aceste şicane reciproce lovesc în interesele judeţului.
Închei acest articol prin a-i explica unui cititor extrem de precar la cultura juridică cum şi cine are dreptul de iniţiativă legislativă. Comentatorul a criticat, cu ceva timp în urmă, faptul că Gheorghe Ciubotaru n-a iniţiat o lege prin care să anuleze taxa de radio-tv, dar promite că va face acest lucru dacă va fi ales parlamentar. Am încercat să-i explic în ce condiţii juridice se poate da dovadă de iniţiativă legislativă, dar omul n-a priceput o iotă şi continuă s-o ţină pe-a sa. Îi mai explic pentru ultima oară că Ciubotaru, în calitatea sa de vicepreşedinte ANPC, nu avea competenţa de a iniţia un proiect legislativ de anulare a taxei în cauză.
Legislaţia la care Ciubotaru a lucrat, şi care s-a aprobat recent de Guvern, este o legislaţie iniţiată de Guvern şi încredinţată spre lucru organismului său de specialitate, în cazul de faţă ANPC. Taxa radio-tv se află în gestiunea ministerului Culturii, iar Ciubotaru nu se poate subroga competenţelor acestui minister, pentru că s-ar ajunge ca cei de la Agricultură să facă legi pentru Justiţie, sau cei de la Interne să reglementeze activitatea Finanţelor. Comentatorul putea afla şi singur aceste informaţii, dacă citea Constituţia României, art. 74 referitor la iniţiativa legislativă, art. 74 al. 1 „Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.” E limpede, nu! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autorizaţia de mediu, valabilă pentru o perioadă mai lungă
Programul de achiziţionare a calculatoarelor pentru elevi
Sprijin financiar pentru operatori economici
ANC propune scăderea tarifelor la telefonia mobilă
Horoscop
Românul este român chiar şi în… Canada
Conţac, păpuşarul
Ajutaţi-l să-şi împerecheze odrasla!
Stă cel mai bine în Colegiul Flămânzi
Îl poate bate pe Florin Ţurcanu
Cu un pas în faţa adversarilor
Îi dă lui Buhăianu fiori de spaimă
Îl va trimite acasă pe constănţeanul Pană
Geoană spune că Stolojan este iepurele – diversiune al lui Băsescu
dacă vor să-şi refacă Alianţa DA, să şi-o refacă în opoziţie, spune Geoană
Ţâbuleac glacial chiar şi în faţa senectuţii
prefectul uman şi diplomat l-a întors pe moş din greva foamei
Geoană visează din nou la o Moldovă trandafirie
Vărul Flutur de peste Siret cere ajutorul vărului din Botoşani
Botoşanii ar trebui să contribuie cu o sumă mare la modernizarea aeroportului Salcea
Învins de hoţi, şeful Poliţiei vrea să devină agresiv cu proprietarii de autoturisme
Câmpanu dezvăluie secretul numirii lui Paul Secrieru ca subprefect
îşi va primi Corneliu Mihai contribuţia înapoi?
S-a rezolvat în totalitate problema celor evacuaţi din casele naţionalizate
Alţii mai fac şi altceva în afară de campanie electorală
Şi-a uitat „capul” pe taraba din piaţă
Lui Corneliu Mihai i-au fost tăiate aripile
Românul şi „ochiul boului”
Gravide în prag de concediere, salvate de ITM
Candidat la Senat, trimis în judecată pentru omor din culpă
Pentru că n-au de lucru, cei din învăţământ îşi fac
Ţarcă ar vrea să-i vadă pe patroni după gratii
Nemulţumirile salariale se înmulţesc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă