Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14056
De la 07 Ianuarie 2003
76460225

Comentariul comentariilor (CCXXI)

  • 21 October 2008, 23:00
Încă un „Sediu de campanie inaugurat sub stropi de agheasmă”, iar beneficiarul este Gheorghe Ciubotaru, candidatul liberal la Camera Deputaţilor în Colegiul Botoşani Vest. Evenimentul a fost unul remarcat de botoşăneni, dar şi mai remarcat de către cititori, care au abundat în comentarii. „Dy” s-a bucurat că intrăm în rând cu Europa, măcar din punct de vedere al campaniilor electorale: „Se vede că PNL-iştii au o viziune europeană a tot ceea ce înseamnă un trai mai bun. Să dea Domnul să ajungă ei la guvernare, că poate aşa mai avem şi noi o şansă, căci de PSD-isti ne-am saturat....doar ei ne-au adus în pragul disperării şi în acelaşi timp de râsul lumii.” Probabil că acest comentator trăieşte într-o lume virtuală, de n-a aflat că de patru ani suntem guvernaţi de PNL, iar guvernarea lor a însemnat patru ani de scandal Tăriceanu – Băsescu.
Şi „Ancuţa” are o percepţie favorabilă liberalilor: „În sfârşit cuiva care chiar îi pasă de problemele şi greutăţile noastre! PNL-iştii chiar încearcă şi reuşesc să facă viaţa mai bună, să facă ceva pentru noi! HAI PNL! Ne bazăm pe voi.” Cam de curte acest comentariu, dar cu ceva sâmbure de adevăr. Un alt candidat liberal, dar la Senat, „Oprişanu acuză partidele că-au adus la Botoşani „Agamiţi”. Şi cum să nu acuze omul, când la Botoşani au sosit „păsările călătoare”, pentru a-şi băga mandatul în buzunar şi a mai reveni peste alţi patru ani. Numai că botoşănenii nu sunt proştii lor, aşa cum cred ei. Chiar dacă suntem mai săraci şi mai la capăt de ţară, nu nevindem conştiinţa pe o sacoşă cu niscaiva alimente, oferită de aceşti venetici politici. „Alegător” are pretenţia sa de votant onest: „Să fie candidaţi locali accept, dar fără hoţii şi afaceri necurate in spate. Să povestească la alegători cum au făcut bani mulţi şi cinstit. Care are mai multe poze in ziare este mai suspect.” Este de admirat insistenţa cu care UDMR-ul a depus candidaturi la parlamentare în toate judeţele ţării. Un vot de aici, unul de dincolo, la nivel de ţară se adună şi pot însemna unul sau doi deputaţi în plus. Disciplina de partid cu care acţionează cei din UDMR ar trebui să fie luată exemplu şi de către celelalte partide.
„Ce mai caută Pricopi la Urban Serv?” ne-am întrebat, de vreme ce personajul nostru susţine că a modernizat activitatea societăţii prin dotări cu maşini de mare randament, iar noi plătim o taxă de salubritate majorată cu 50%. „Ghiţă” este frământat de aceeaşi întrebare: „Cu cât a redus costurile maşina de maturat? Si… pe unde mai lucrează, că nu o mai văd? Să întreb şi cât a costat? Şi care e salariul mecanicului? Mai bine nu...” Vă spun eu pe unde mai lucrează maşina. Fix la ora 00.00, noapte de noapte poate fi văzută pe strada Împăratul Traian, zona unde-şi are cartierul comercial unui dintre fraţii Bidaşcă. Mătură partea de stradă circulată, care este curată. Partea mizerabilă rămâne mizerabilă, pentru că este banda unde sunt parcate maşinile locatarilor de la blocuri. Lucrez noaptea şi după ora 00.00 şi mă umflă râsul, dar şi plânsul când mă gândesc pentru ce plătesc taxa, să văd cum pe ploaie maşina stropeşte strada şi o perie.
Un „Fost salariat” ne aminteşte cam cine a fost şi este acest Pricope, ce ne jupoaie la buzunar: „Oare îşi mai aminteşte cineva de o societate Teta, aşa se numea SRL-ul lui Pricopi, care a funcţionat 3 ani şi apoi a dat faliment, toţi salariaţii au fost trimişi în şomaj, ec. Ghiţescu a făcut accident vascular cerebral şi a murit! Au rămas 2 copii fără tată! Toate cheltuielile le înregistra pe Teta, îşi mai făcuse o societate de agricultură, unde folosea tractoarele şi muncitorii de la Teta. Cum a mai fost încadrat Pricopi şi numit director când rezultatele erau grăitoare, adică dezastroase. Tot pe mâna lui a dat primăria banul public? Să-i mai dea primăria bani ca să aibă de unde se înfrupta!” Poate că primarul Flutur, care l-a cărat pe Pricopi de la PNL la PDL, va deveni mai atent cu acest personaj, care sub nicio formă nu-i un brand pentru partid.
Interesante au fost şi comentariile referitoare la editorialul „Pornesc la luptă cu prima şansă”, un fel de analiză asupra şanselor pe care le au candidaţii la alegerile parlamentare, la început de campanie. Unii comentatori m-au acuzat că manipulez electoratul în favoarea PDL, pe motiv că am băiatul viceprimar democrat-liberal şi că sunt amic cu primarul Flutur. „Leibitz” a postat un astfel de comentariu: „Lăudând PNL şi PDL, Rotundu le adoarme vigilenţa, ca cei din PDL să poară acţiona în voie. Să nu uităm că feciorul lui Rotundu este viceprimar PDL. Sângele apă nu se face. Părerea mea!” Nimic mai fals. Tot ce-am scris sunt concluziile desprinse după multe dialoguri cu primarii, consilierii locali şi formatorii locali de opinie de prin majoritatea comunelor din judeţ. Aproape zilnic sunt prin judeţ, discut cu oamenii, evaluez potenţialul unor candidaţi şi nu-mi exprim opinii de pe scaunul din faţa calculatorului, cum au făcut mulţi comentatori. Unii dintre cei acreditaţi cu şanse m-au sunat să-mi mulţumească. Le-am sugerat să mulţumească electoratului, să-l trateze cu respect şi în continuare, să nu-i trădeze încrederea pentru a nu intra în dizgraţie. Dacă vor proceda aşa, se va îndeplini proorocirea din editorial. De şi-o vor lua în cap, vor suporta consecinţele. La revedere! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bush cel… deştept
Gluma lui Boc
Produce efect psihologic şi este un bun paznic
Lolek şi Bolek au părăsit corabia PDL
(Ioan Rotundu)
Reclamantul va suporta cheltuielile de expertiză medicală
cum expertizele costă, nimeni nu va mai avea curajul să-l reclame pe medic
Este candidat oficial al PNL
Va reuşi Dorin Chirtoacă să schimbe „limba moldoveneasca”?
Cazul "Mailat" o operaţiune informaţională antiromânească
Serbia continuă politica antiromânească distrugând un sat românesc din Voivodina
Extremiştii unguri împiedică amplasarea statuii lui Andrei Şaguna
Majorarea dobânzilor la creditele pentru persoane fizice poate fi contestată în instanţă
Bine ai venit în infernul de la Botoşani, măi dragă Pană!
Agamiţă de Constanţa este un traseist politic redutabil
Flutur se consideră faultat la fonduri şi acuză Guvernul de pomană electorală
Buchet de manifestări sportive şi culturale la inaugurarea Sălii Polivalente
Botoşănean arestat pentru omor în Spania
Şeful Poliţiei şi vicele Ghiorghiţă şi-au tras permis de vânător
Gaz metan şi în cartierul Tulbureni
Peste 100 de concurenţi la Concursul Naţional „Mihail Sorbul”
Comunicat de presă
Banii aşteptaţi de Protecţia Copilului s-au dus pe drumuri
Virozele şi pneumoniile fac ravagii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă