Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14449
De la 07 Ianuarie 2003
122874516

Comentariul comentariilor (CCXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 October 2008, 23:00
Încercând, duminică, să-şi lanseze candidaţii la parlamentare pe Colegiul Flămânzi, liderii PDL au avut o mare surpriză. „Portocalii democrat-liberali au luat o palmă usturătoare la Flămânzi”, în sensul că cetăţenii oraşului rural n-au dorit să participe la festivitatea anunţată. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât primarul oraşului Flămânzi este unul PDL şi deci ar fi trebuit ca festivitatea să fie una de anvergură. N-a fost să fie! Cât despre cauzele care ar fi dus spre acest eşec de imagine, să-i lăsăm pe comentatori să le arate cu degetul.
„Cetăţean” este unul dintre ei: „Bravo locuitorilor din Flamânzi: Aşa trebuie făcut cu cei care ne-au furat ţara şi fac numai promisiuni fără acoperire în fapte. Portocalii, galbenii, roşii si UDMR nu mai au ce căuta la guvernare. Să vină independenţii şi tinerii, care trebuie să elimine pleava politică.” Pe fond, comentatorul are dreptate. În ce priveşte concluzia finală, o ţară nu poate fi guvernată de independenţi, ci de un partid sau mai multe care au la bază un program. Apoi, mai trebuie să ne maturizăm şi noi în a da votul, să ne responsabilizăm atitudinea civică şi să nu mai votăm nulităţi, numai pentru că ne-a dat odată la patru ani o sacoşă cu ceva în ea. „Karina” trage o concluzie proprie: „De ce credeţi că oamenii nu s-au prezentat acolo. Sunt sătuli de promisiuni aiurea...oricum...bine le-au făcut!”
Dreptate pare a avea şi „XXX”, când constată că „Ce-i prea mult strică! Zicala se potriveşte şi în cazul PD-L-ului, partid care exagerează în a folosi culoarea portocalie. Aş sugera o comparaţie cu mediatizarea "măreţele realizări" din epoca trecută. Alegătorii au început să obosească.” Umărul la acest eşec politic pare să-l fi pus chiar primarul, dacă e să luăm de bun acest comentariu: „Flămânzenii nu au venit şi nu vor mai veni pentru că au fost păcăliţi odată de o nulitate care acum este primar - Constantin Pitorac. De când a intrat în primărie nu face decât să-şi bată joc de oameni şi să cheltuie nesăbuit banul public pe proiecte care nu vor fi niciodată realizate.”
Pentru că nu sunt suficienţi medici cardiologi, „Bolnavii cardiaci aşteaptă şi două săptămâni să fie consultaţi”. Este interesantă această criză de medici, despre care se spune că ar fi provocată cu un scop bine gândit. „Aurel” este aproape de adevăr: „Curios lucru, cardiologi sunt puţini, cabinete particulare suficiente, dacă ai şi bani...nici o problemă.” Sunt voci din interiorul Spitalului judeţean care susţin că între medicii cardiologi ar fi intervenit un pact. Acela de a descuraja prin orice metodă bolnavii să vină la consult în policlinică, ei urmând a fi dirijaţi diplomatic spre cabinetele particulare, pentru a rotunji veniturile medicilor cardiologi. Nu ştiu cât adevăr există în aceste zvonuri, dar ştiu că nu poate ieşi fum dacă înainte nu s-a aprins focul.
„Nemernic şi făţarnic până la capăt” a fost opinia mea exprimată prin acest editorial vizavi de poziţia preşedintelui faţă de cerinţele sindicale de majorare a salariilor bugetarilor. „Aveţi perfectă dreptate, domnule Rotundu. Dar mulţimea crede că Tariceanu nu vrea şi gata, mulţimea nu ştie să analizeze care ar putea fi consecinţele unei majorări de 50%, iar restul încearcă să pună gaz pe foc (Geoană, Boc şi Băsescu). Dar totuşi sperăm ca până la urmă să se înţeleagă de ce nu se doreşte această majorare salarială.”, este de părere un anonim. Opinia mea a fost susţinută şi de „Accacia”, fără rezerve: „DA! De data aceasta, un DA sincer. Aveţi perfectă DREPTATE! Vorba ceia: "Ăsta este adevărul, care ne zburleşte părul!" Cineva spunea: "Obligă-i pe oameni să clădească un turn împreună şi-i vei preschimba în fraţi. Iar dacă vrei să se urască, aruncă-le un pumn de grăunţe. Cam asta-i politica de azi ...”
Un anume Claudiu Mihoreanu are o viziune aparte: „Profesorii merită mai mulţi bani, mai mulţi decât unul ca tine, Rotundule!” Amice, în primul rând că eu îmi câştig singur salarul şi pe deasupra dau statului sume semnificative, sub formă de impozite şi taxe, sursă de venit pentru salariile profesorilor. Nimeni nu-i opreşte pe profesori, ca pe lângă leafa de bază să câştige şi alţi bani printr-un job suplimentar, ala cum fac colegii lor din întreaga lume. La noi toţi vor să trăiască pe picior mare, dar pe seama muncii altora. Eu nu vreau să muncesc pentru alţii, iar acei alţii, printre care şi tu, să muncească pentru a-şi câştiga existenţa, nu să stea la rând la pomana publică a politicienilor. Sper că ai priceput „loază”!
„Pacienţii sar de la un medic de familie la altul” pentru că nu sunt mulţumiţi de competenţa profesională a acestora. Un comentator a oferit o eventuală explicaţie: „Într-o ţară civilizată pacientul se programează la medic, medicul nu este plătit după înscrişi pe listă, ci pentru serviciile oferite... În România pacienţii mare procentaj vin la medic fără a se programa (mă refer la consultaţii curente, nu la urgenţe), medicii nu pot consulta decât superficial, nici vorba de dat explicaţii despre medicamente prescrise... Despre dotare a cabinetelor cu aparatură nu poate fi vorba atâta timp cât sunt obligaţi să amenajeze spatiile statului... Legea prevede şi coplata stimaţi cetăţeni nedumeriţi, informaţi-vă şi apoi să comentaţi!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Curtea cu Juraţi - o necesitate pentru sistemul juridic din România
Program SPORT 1 ( săptămâna 45/2008 )
Horoscop
Explicaţia Bubulinei
Ucraina se teme de România, în timp ce Rusia lucrează la dezmembrare
Drapelul secuiesc, ridicat pe clădirile statului român
România sub asediu
Ambasada Ungară atacă la baioneta publicaţia "Curentul"
Preşedintele Bush interpelat de comunitatea românească din America
Patriarhia Română nu recunoaşte caterisirea părintelui Boian de către BOS
CRIMINALII de la CNADNR au omorât o familie întreagă
haideţi să le răspundem şi noi pe măsură
Drumul care continuă să rămână ghimpele comunelor Coşula şi Copălău
Votaţi canidatul cu cele mai mari şanse de reuşită!
Votează "Omul tău!"
Votaţi paza bună, care să ne ferească de primejdia rea!
"Cancerul la sân - actualităţi şi perspective"
Cu BMW-ul în livadă
850 de imagini adunate de Vasile Şoimaru cu români şi pentru români
Încă o sală de sport pentru botoşăneni
N-a avut rezultate politice, n-are nici caracter
Vom plăti 394,35 lei gigacaloria la iarnă
Indianul mai are un pic de tăiat din „Forma”
Pană s-a molipsit repede de la contracandidaţii săi… să mintă frumos
nici n-a călcat bine prin Botoşani, că deja s-a pus pe fapte marimai trebuie să-şi găsească şi naivii care să-l creadă
Nici cu trădătorul alături, Ţâbuleac n-a obţinut ce şi-a dorit
Votând tinereţea, votaţi schimbarea!
Cadrele din învăţământ vor „vacanţă prelungită”
Se vrea închiderea laboratorului de analize din spitalul judeţean
Nu dau semne că s-ar teme de amenda lui Ţurcanu
Băsescu spune una, ministrul Nicolaescu vine cu alta
Voturile pierdute la profesori le vor recupera mai mult decât dublu de la părinţi
Tăriceanu s-a pus bine şi cu elevii de liceu
Liberalii vor să ne vindece de „portocalită”
cu doi medici candidaţi, promisiunea lor politică ar putea fi îndeplinită
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog