Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22253
De la 07 Ianuarie 2003
90427764

Comentariul comentariilor (CCXXX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 November 2008, 23:00
Nici bine n-a ajuns pe meleagurile botoşănene că deja constănţeanul Viorel Pană, candidatul PSD-PC la Senat pe Colegiul Botoşani a şi început să toarne gogoşi electorale. Cică, venind de la Constanţa spre Botoşani, a observat că de la Tg. Frumos drumul european este extrem de prost şi că de ca fi ales, el îşi va începe activitatea de senator cu reparaţiile la acest drum. Ce nu ştie constănţeanul este faptul că parlamentarii botoşăneni au stors pe seama acestui drum mandate de senator şi deputat din 1996 încoace, încât botoşănenii nu mai dau doi bani pe astfel de promisiuni.
Apoi, constănţeanul, care a fost în Senat timp de două mandate, într-o legislatură fiind chiar şi vicepreşedinte al Senatului României, ar trebui să ştie că nu parlamentarii repară drumul, ci Compania Naţională a Drumurilor, care-l administrează. Iar Compania îl repară dacă i se dă bani. Iar banii îi primeşte de la partidul de guvernământ şi nu de la Senat. Cert este că Viorel Pană a venit la Botoşani cu ideea preconcepută că are de-a face cu o comunitate înapoiată, care va leşina la vederea unui şmecher politic de Constanţa. Îi spus eu că n-a nimerit-o, iar de la Botoşani se va întoarce la Constanţa cu coada între picioare, fără a mai trece prin Senatul de la Bucureşti.
I-au spus-o şi botoşănenii, prin comentariile postate la articolul „Pană s-a molipsit repede de la contracandidaţii săi… să mintă frumos”. Un anume „Aurel” i-a spus-o politicos: „Mai dragă domnule Pană, nu ştiu cine eşti, dar ştiu ce cauţi, mergi înapoi de unde ai venit, oraşul ăsta izolat nu este pentru matale!”
Un alt ghinion a constănţeanului a fost că s-a afişai public, de la prima sa sorire în Botoşani, cu madam Lozneanu, care are o imagine dezastruoasă ca om politic. Noi i-am definit imaginea prin titlul articolului „N-a avut rezultate politice, n-are nici caracter”. Viorel Pană este un om cu carte şi trecut prin multe în viaţă. Are experienţă în domeniul politic, are relaţii înalte, ceea ce ne-ar fi de folos dacă ar fi ales. Numai că el a venit la Botoşani fără a se informa asupra mediului politic, economic şi social, fără a şti cu ce persoane va intra în contact şi cum sunt acestea percepute la nivel de judeţ. N-a considerat să se informeze asupra mentalităţii localnicilor, a tradiţiilor, a personalităţilor cu care ne mândrim, care sunt punctele forte ale judeţului în privinţa valorilor culturale şi de patrimoniu, cu alte cuvinte, în ce constă spiritualitatea locului şi cum poate fi ea abordată pentru a-i pătrunde în inimă.
N-a considerat să stea de vorbă cu presa locală pentru a se informa de la sursă ce şanse are candidatura sa şi cum priveşte el faptul că a luat locul unui senator ca Gavrilă Vasilescu, care vreme de patru ani a făcut ceva pentru Botoşani. În ce-o priveşte pe Marcela Lozneanu, aceasta, cu toate neamurile sale a încercat să-şi posteze comentarii favorabile. N-a ţinut! Cred că cel mai bine a zugrăvit-o „Cosaşul”, care a tăiat în carne vie: „Lozneanca se pricepe la politică ca şi mâţa la calendar. Femeia asta nu ştie ce-i cu ea, dar să mai ştie şi ce trebuie să facă alţii. După aceste alegeri nu vom mai auzi de ea, cum n-am auzit nici până acuma.” Cine-şi mai aminteşte de senatorul dorohoian Nelu Pujină? Nimeni!
„Liberalii vor să ne vindece de „portocalită”, cel puţin aşa au declarat. Numai că până ce ei ne vor vindeca de „portocalită” s-ar putea să ne vindecăm noi de „gălbenarea” lor, dacă devin impertinenţi şi agresivi în a ne cere votul. Majoritatea alegătorilor au înţeles rostul votului uninominal şi procedura de vot, dar mai sunt unii bezmetici care fabulează. „Costin” a comentat: „Ţurcanu va ieşi pe locul 1 iar pe locul 2 va ieşi Ciubotaru. Liberalii vor face o surpriză foarte plăcut, dar Ţurcanu sigur o să câştige detaşat în faţa tuturor.”
În primul rând că Ţurcanu candidează în Colegiul Săveni iar Ciubotaru în Colegiul Botoşani Vest, între ei neputându-se stabili un clasament al câştigului politic. Apoi, până va câştiga Ţurcanu, s-ar putea să mai curgă apă pe Sitna, el privindu-i şupurirea de pe dealul Dracşanilor. Dacă în precampanie a pornit-o bine, pe parcurs a comis multe greşeli care s-ar putea să-l coste scump. Nu-i treaba mea să i le înşirui, are staff de campanie. Cu toate aceste mici şchiopături, imaginea PNL rămâne una bine cotată în preferinţele electoratului, vorba lui „Cetăţean”, care a adresat partidului felicitările sale: „Felicitări pentru PNL. Şi-a arătat adevărata forţă. Botoşaniul este galben pentru că cei 4 ani de guvernare liberală ne-a îndulcit puţin traiul. Deşi de dreapta, guvernul liberal a fost singurul care a avut grijă şi de cei de jos. FORTA PNL! SUCCES IN ALEGERI PENTRU CA MERITATI!”
Una din gafele lui Ţurcanu este de a se fi asociat cu preşedintele CJ, care este democrat-liberal şi care are interese contrare liberalilor. Într-o ultimă încercare „Nici cu trădătorul alături, Ţâbuleac n-a obţinut ce şi-a dorit”, adică un loc în Comisia Teritorială de Ordine Publică a CJ-ului, pentru un „portocaliu”. Iar trădătorul intereselor liberale a fost Florin Ţurcanu. „Supărat” n-a mai răbdat: „Băi Ţurcanule ! Tu eşti liberal sau pedelist, în pana mea, că pe poartă mi-ai trântit un afiş din care reiese că eşti din PNL? Chiar aşa arunci cu noroi în colegii de partid pentru un pupic de la Ţâbuleac? Eşti total neserios!” Iată de ce spuneam că Ţurcanu a început să facă greşeli care l-ar putea costa scump. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi cafeaua de dimineaţă
Horoscop
Numai ofiţer de credite la bancă să nu fii!
Preferinţele blondei Băsescu
Tânăr cu aspiraţii parlamentare
Onest om de afaceri, onest viitor parlamentar
Mai mult adevăr, mai multă dreptate!
Senatorul de care avem nevoie!
Noi isprăvi ale lui Gelu Străjeru
Sediul de campanie al lui „Gelu Străjeru” a fost cuprins de vâlvătăi
20 de tineri puteau să ardă de vii incendiatorul a fost văzut şi descris poliţiştilor
Suceveanul Flutur cere botoşănenilor să voteze cu PDL
Casa Memorială „Nicolae Iorga” în urmă la capitolul „vizitatori”
Întâlnire cu arta şi literatura la Stăuceni
Stolojan înfierează liberalismul cu adâncă mânie democrat-liberală
Adulţii botoşăneni nu se înghesuie la Muzeu
Boc vrea o Românie portocalie, începută de la Botoşani
Răfuieli politice între Ghiorghiţă şi Ostafie
Medicii, taxaţi de politic drept o gaşcă de criminali
Pedeliştii botoşăneni sunt hotărâţi să instaureze „Codul portocaliu”
Noua clădire a Colegiului Naţional „A.T. Laurian” a fost inaugurată
Deşi nu sunt medici de medicina muncii, patronii sunt amendaţi
Medicii tineri nu se simt atraşi spre Botoşani
Vaccinul împotriva cancerului de col uterin poate produce drame
Şi-a bătut nevasta cu sălbăticie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă