Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7787 lei
1 USD = 4.3149 lei


Număr accesări
Astăzi:
8918
De la 07 Ianuarie 2003
72514893

Comentariul comentariilor (CCXXXVI)

  • 9 November 2008, 23:00
În privinţa afişajului electoral „Conţac are dreptate, dar oficial nu i-o dă nimeni”. Observaţia Preşedintelui PSD, Constantin Conţac este corectă. Nici un partid sau candidat n-a respectat dimensiunile legale ale materialului publicitar expus în diferite locuri, autorizate sau neautorizare de primării. Este dovada că cei care ne cer votul să ajungă în Parlamentul României, n-o fac pentru a aplica legislaţia existentă şi nici să ne pricopsească cu legi mai bune. O fac, ca şi cei de până acum, pentru interesele lor personale.
Iată de ce n-am dorit să accept publicitate de la actualii parlamentari, care mai candidează pentru încă un mandat. Cei care candidează pentru prima oară, în opinia mea, au mai puţine păcate. Dintre două rele vom alege răul cel mai mic. Nicio instituţie a statului, abilitată să ancheteze încălcarea legii electorale, n-a considerat să demareze vreo anchetă cu privire la afişajul incriminat. „Gogu” vine cu o explicaţie: „Ca de obicei i se dă dreptate, dar nimeni nu-şi asumă responsabilitatea, ţara nimănui, instituţiile statului colcăie de incompetenţi şi corupţi.”
În loc să fie preocupat de problemele judeţului, pentru că anul se apropie de sfârşit şi ne va întreba ce-am făcut o vară întreagă, „Pedelistul Ţâbuleac a dezgropat iar securea războiului” şi se ceartă iar cu Conţac ”Nedumeritul” îşi exprimă dezamăgirea, şi nu este singurul: „Ţâbuleac este moralitatea întruchipată. Dacă-i aşa, de ce nu se apucă de treabă şi de promisiunile făcute în campania din vară: aducerea de fonduri, de investitori, crearea de noi locuri de muncă. ..Nu cred că-l împiedică d-l Conţac .De ce îl preocupă vendeta şi nu soarta şi prosperitatea oamenilor din judeţul Botoşani.”
Există o explicaţie. Ţâbuleac aparţine unui partid care şi-a făcut din scandalurile publice un mod de existenţă. Viaţa fără scandal ar fi pentru Ţâbuleac ca nunta fără lăutari. Să-i dăm dreptate şi lui „007”, pentru că o merită: „Nici unul nu mai breaz ca altul! Fiecare dintre cei doi au păcatele lor. Ce este mai grav este că nu au bun simţ şi că se bălăcăresc pe banii noştri. Dacă am fi o societate civilă unită am organiza din când în când câte un referendum şi i-am trimite la păscut oile penitenciarului.”
Mai aflăm că, după ce-a dezgropat securea războiului cu Conţac, “Ţâbuleac iar lăcrimează că n-are bani!” Şi nici n-o să aibă, pentru că el n-are deschisă nici o uşă la Guvernul Tăriuceanu. Nici n-ar avea tupeul să se ducă la Bucureşti, pentrru că ştie că n-a lăsat loc de bună ziua când a plecat din PNL. Bani de la guvern poate aduce doar Ţurcanu şi Conţac, care au şi mai adus dealtfel.
Scâncetele lui Ţâbuleac îmi amintesc de un coleg din şcoala primară. Îmbrăcat vara cu nişte pantaloni scurţi, venea de acasă cu pacheţel cu mâncare, din care nu-i lipsea felii de pâine cu miere de albine. Mânca şi-i curgea din miere pe picioare. L-a descoperit câinele directorului de şcoală, şi-l lingea pe picioare. Iar el scâncea în fiecare zi, fără să-i treacă prin cap să-şi şteargă picioarele cu o bucată de ziar, sau pur şi simplu să plece fin faţa câinelui, ori să-l fugărească. Stătea la lins şi scâncea, uneori chiar trecând la plâns. Aşa şi preşedintele Ţâbuleac, stă în birou şi scânceşte, poate chiar va plânge, căci va avea de ce. Vine sfârşitul de an, trebuiesc bani la bugetari, trebuiesc decontate lucrări, iar el n-are la ce ieşi din birou şi la ce poartă bate pentru ajutor.
Iar de, ferească Dumnezeu, alegerile le va câştiga PSD-ul, cum se arată pe la orizonul electoral, Ţâbuleac va fi preşedinte doar cu numele, iar de noi va fi vai şi-amar. De va câştiga PSD-ul alegerile, nu-i rămâne decât demisia. Pentru că ce le face acum social-democraţilor, de aceştia vor veni la putere, se vor răzbuna înzecit şi într-un mod cumplit.
„Voinea” l-a simţit aşa cum este: „Plângăciosule! Nu ştii decât să te vaiţi. Du-te la guvern şi stai acolo până aduci bani şi nu aştepta să ţii aducă alţii. Tu aşa eşti învăţat, să ţi se aducă totul pe tavă ca la Vinacool şi după ce eşti servit te ştergi cu picioarele de acei oameni. Ţi-a venit rândul să fii şi tu umilit cum ai umilit pe alţii. Du-te şi ploconeşte-te la guvern, căci nu ai încotro, altfel lasă-ne şi du-te din politică, că de când ai venit te smiorcăi ca un copil mic şi nimic nu faci concret.”
Nu l-a iertat nici „Nedumeritul”, care se consideră trădat în aşteptările sale: „Mă tem că cel ce a întors spatele oamenilor din judeţul Botoşani este chiar d-l Ţâbuleac, care în campania din vară avea bani suficienţi pentru a promite lapte şi miere pentru întreg judeţul iar acum se smiorcăie, aruncând responsabilităţile pe oricine numai să nu-şi asume incompetenţa personală. Afară de smiorcăieli nu l-am auzit să fi făcut ceva concret din promisiunile din campanie. Ruşine lui şi nouă că am crezut în el.”
Nu cred că Ţâbuleac va ceda şi va colabora cu cei din preajmă, în interesul judeţului. Este prea plin de sine, prea pretenţios, prea mândru ca să-şi învingă orgoliile personale. Păcat, pentru că are şi părţi bune în construcţia personalităţii sale, dar se lasă dominat de patimile politice, de unde şi insuccesele înregistrate de vreo doi ani încoace. La revedere! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Candidaţii pedelişti se tem de votul uninominal
ei se ţin strâns de mâna lui Flutur
Terenurile de joacă motiv de zâzanie între politicienii
Atentat la bannerul lui Liviu Conţac!
Liberalii vor patinoar fără antren
Oprişanu îşi propune să promoveze firmele autohtone
Nu mai vrea profesoare cu rubaşcă, ci cu mini-jupe
prostituţia politică dă naştere la idei trăsnite
Spitalul Judeţean este singurul din ţară care a primit finanţare ministerială
Mistreţilor le-a venit vremea la vaccinat!
În loc de palme şi bâte, fursecuri şi prăjituri
Horoscop
Tot ce-a construit, a făcut-o în mod cinstit!
merită să-l votăm!
Ardeleanul şi livada
Mita electorală nu mai este ce-a fost odată!
Ioan Rotundu
Finanţiştii nu renunţă la grevă
Sunt bani, şi totuşi spitalele nu-i au în cont
Bolnavii de cancer au probleme cu tratamentul
Certificate medicale suspectate de diagnostice închipuite
Românul şi ceasul al 12-lea
Lider de sindicat unic candidat, în unanimitate votat
nu au fost admise critici, ci numai laude şi politicienii au ridicat osanale dictaturii sindicale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă