Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21364
De la 07 Ianuarie 2003
76734743

Comentariul comentariilor (CLI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 22 July 2008, 23:00
Florin Ţurcanu, lider PNL şi mai nou vicepreşedinte al CJ Botoşani a declarat că „Nu vrea ca Suliţa să fie SRL-ul lui Costinel Ciubotaru”, comuna Suliţa fiind şi locul său de baştină. Mai exact el este născut în satul Dracşani, comuna Suliţa. Iar ca actualului primar să nu-i reuşească interesul de a transforma comuna într-un SRL, Ţurcanu a declarat că va face demersurile legale ca localitatea Dracşani să iasă de sub administraţia comunei Suliţa şi să devină comună de sine stătătoare. Interesantă optică. Urmând logica lui Ţurcanu, oricare dintre noi putem cere Guvernului să ne transforme localitatea de naştere în comună, pe varii motive, care fiecare dintre noi să aibă SRL-ul său. Problema ar fi să ajungem vicepreşedinte CJ, ca Ţurcanu, sau măcar lider de partid, tot ca el. Oare n-ar fi mai nimerit ca Ţurcanu să-l aducă pe primarul doritor de comună SRL pe drumul legalităţii? Cred că ar fi calea cea mai puţin costisitoare şi totodată democrată. În ce-l priveşte pe primarul Ciubotaru, acesta deja este cercetat în câteva dosare, cu unul pricopsindu-se de pe urma dezvăluirilor făcute de noi legat de modernizarea unui drum, fondurile alocate fiind jumulite la greu.
Un suliţean, cunoscător al preocupărilor primarului, îi recomandă „Insistaţi grozav pe tema maşinii, domnule primar .......pentru comună sau.......nu vă puteţi ţine promisiunea făcută cuiva anume cu interese în zonă.” Mai trebuie de adăugat că primarul Ciubotaru a fost ales în 2004 ca primar social-democrat. Pentru a se pune la adăpost de dosarele în care este cercetat, s-a refugiat în PD-L. Personal, nu-i garantez că umbrela PD-L va sta mult timp neciuruită de către cei din DNA. Epoca Băsescu este pe sfârşite.
Economistul ajuns manager general al Spitalului Judeţean Botoşani, Doru Muntianu, dă semne că de când a fost cocoţat în acest post se pricepe şi la medicină. „Muntianu zice că Spitalul judeţean n-are nevoie de medic ginecolog” iar comentatoarea „Pacienta” îi dă şi răspunsul cuvenit priceperii sale medicale acumulată peste noapte: „Pentru că aşa o cere interesul de partid. Contăm noi pentru ei? Răspunsul sa-l dea Oprişan.” Contăm în măsura în care, pe spezele noastre, ei mai pot ciuguli câte un ban din bugetul statului. În rest… suntem lăsaţi în seama preoţilor.
Conducerea societăţii Termica ne anunţă că „Nu sunt bani de păcură pentru la iarnă”. Interesant anunţ! Îmi aminteşte de vremurile când primarul Botoşanilor era Florin Egner iar noi tremuram la greu sub plapumă, aşteptând să ajungă în gara Botoşani vagoanele cu păcură promise, care n-au mai ajuns nici în ziua de azi. Să ne întoarcem la acele vremuri? Nu cred, că timpul-i ireversibil. Sper ca primarul Flutur să termine cât mai repede curăţenia în oraş şi s-o înceapă pe cea de la Termica. Ar cam fi timpul! „Naşu” a comentat: „De aia ia Termica 10 milioane pentru o debranşare ? Botoşăneni, mai staţi la CET sau vă tăiaţi repede, până nu vă-ngheaţă oasele?!” Este un îndemn care merită studiat.
Pentru că Vasile Răileanu, directorul Poliţiei comunitare Botoşani, a declarat public că oamenii săi au luat măsuri cu cei care-şi expun pe străzi, la vânzare, autoturismele aduse de prin Europa, noi am constatat că „Laudele comunitarului şef Răileanu sunt contrazise de realitate”. În acest sens am exemplificat cu fotografii şi numere de maşini provizorii sau definitive ale autoturismelor expuse la vânzare chiar în faţa Primăriei Botoşani – Secţia urbanism, locaţie cunoscută drept Casa Cărţii sau a Căsătoriilor, situată chiar la intrarea în piaţa mare. Culmea, acest sediu al primăriei este păzit chiar de către poliţiştii comunitari, sub nasul cărora se petrec zilnic fel de fel de ilegalităţi, fără ca ei să se simtă deranjaţi. Nici şeful Răileanu nu-i deranjează, deşi ar avea motive. Trec zilnic pe lângă ei şi mai de fiecare dată sunt beţi. În special după amiaza şi în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când au loc oficieri de căsătorii.
Legat de lipsa de activitate a poliţiştilor comunitari, care toacă inutil mulţi bani publici, „Anonim” a comentat: „Să fim serioşi! Nu asta este treaba lor! Oare nu-i cunosc pe bişniţari? Oare nu văd altercaţii pe străzi? CE FAC? Dau, chipurile, amenzi celor care anunţă că-şi vând maşinile... Să raportăm partidului realizări!” Nici măcar amenzi nu dau, se fac că le aplică, prostindu-ne pe faţă şi păcălindu-şi şefii.
PSD ne-a anunţat că „S-a dat startul la promisiuni electorale”, el prezentându-ne oferta sa electorală. „Nedumeritul” şi-a manifestat nedumerirea: „Atâţia ani cât a fost P.S.D. la guvernare, de ce nu au făcut măcar 25 la sută din ce spun acum? Sunt nişte gogoşi electorale, eu unul sper să nu mai prindă la electorat. Ce a reuşit să facă actualul guvern pt. pensionari P.S.D.-ul n-a reuşit în trei mandate. Având în vedere că actualul guvern este minoritar, a trebuit să facă adevărată echilibristică pentru a reuşi să-şi îndeplinească 90 la sută din promisiunile electorale. Bravo, P.N.L.”. Galben la culoare acest comentator. Pensiile au fost majorate de liberali la presiunea PSD-ului, iar pensionarii ştiu asta. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul italian de interne vrea expulzări în 48 de ore fără acordul judecătorilor
Vizita Ambasadorului României în Canada la românii din Saskatchewan
Trei români au fost primiţi de către ministrul de interne al Italiei
Modalităţi de obţinere a cetăţeniei italiene
Arestaţi la domiciliu
Noi controale pe capul medicilor de familie
Şmecheriile practicate de patroni cu salariaţii angajaţi pe subvenţie
Program Tele'M Botoşani miercuri, 23 iulie
Îşi motivează absenţele de la lucru cu certificate medicale îndoielnice
Logică de profesoară blondă
Horoscop
Italia oferă salarii mari pentru o anumită profesie
Drame HIV/SIDA ştiute doar de medici
Despre onorarea reţetelor compensate Oprişanu are părerea sa
Vrerea lui Ţâbuleac nu este şi cea a consilierilor judeţeni
noul preşedinte vrea să aibă la dispoziţie cinci consilieri personali
Deşi Drăguş se crede profesor, Ţurcanu şi Conţac nu vor să-i fie elevi
A investit aproximativ 60.000 lei în şantierul arheologic de la Vorniceni
piese de ceramică de acum 5 – 6 mii de ani, descoperite la Vorniceni, vor fi expuse la Vatican şi în Polonia
Guvernanţii îşi aduc aminte de săracii Botoşanilor
Rapsozii Botoşanilor vor urca pe scena Festivalul „Cerbul de Aur”
Vor şti poliţiştii să utilizeze calculatorul, sau îl vor lăsa în cutie?
Gheorghe Sorescu trece azi prin proba de foc
S-a săturat de incompetenţii de la CAS
Porcăieli ca la uşa cortului
Ioan Rotundu
Anunţ important!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă