Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14896
De la 07 Ianuarie 2003
77559941

Comentariul comentariilor (CLII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 23 July 2008, 23:00
Pentru că n-a fost consultat de către preşedintele Consiliului Judeţean în privinţa ordinii de zi referitoare la prima şedinţă oficială de după alegerile locale, vicepreşedintele „Conţac se simte marginalizat şi chiar ignorat”. Comentatorii şi-au făcut datoria, ca de fiecare dată când au în faţă o ştire în care apare numele de Conţac. Adică l-au spurcat din cap până în picioare, că tare ne este dragă, unora dintre noi, să-i spurcăm pe alţii. Mai ales când sunt mai avuţi ca noi şi mai bine situaţi pe treptele puterii. „Titi” i-a zis-o fără menajamente: „Aşa şi trebuie să se simtă, ptr. că este o realitate. Cam târziu şi-a dat seama că nu este dorit de nimeni.”
Conţac a ajuns vicepreşedinte al CJ prin votul a zeci de mii de botoşăneni. Deci, nu se poate spune că nu este dorit. Apoi, Conţac, vrem nu vrem, reprezintă încă cel mai puternic partid din judeţ. Este dreptul acelor peste o sută şi ceva de mii de alegători, aproape două sute de mii, care şi-au manifestat opţiunea politică pentru PSD să fie respectaţi, aşa cum şi cei care PD-L sunt respectaţi de către preşedintele Mihai Ţâbuleac. Chiar dacă Ţâbuleac a ajuns preşedintele CJ printr-un vot uninominal majoritar portocaliu, odată ce-a depus jurământul de preşedinte al judeţului, el reprezintă pe oricare dintre noi şi nu numai votanţii PD-L. Motiv pentru care Conţac are dreptate, iar noi trebuie să avem pretenţia să fim respectaţi aşa cum liderii PD-L cer Parlamentului şi Guvernului Tăriceanu să fie trataţi cu respect şi în mod egal cu liderii PSD sau PNL. Când nu-ţi respecţi adversarul, să nu aştepţi să fii respectat atunci când vei ajunge în locul său.
Primarul Flutur ne-a anunţat că încep lucrările de refacere a centrului vechi al Botoşanilor. Conform proiectului aprobat de către Direcţia Monumentelor din cadrul Ministerului Culturii, unele clădiri de pe strada Săvenilor, nedeclarate monumente istorice, vor fi refăcute în stil modernist, adică din beton şi sticlă. Aşa se va ajunge că „Biserica Uspenia se va reflecta în beton şi sticlă”, deşi această clădire este o bijuterie istorică a oraşului, ctitorită în evul mediu. „Beatrice” este de părere că „Iar clădirea din sticlă se va potrivi "de minune" cu cele din Centrul Vechi! Domnule arhitect al municipiului, credeţi că e normal?” Să nu-l acuzăm pe Dan Sandu, arhitectul şef al Botoşanilor, pentru ceea ce nu este vinovat. Proiectul a fost întocmit de către firme desemnate de Ministerul Culturii şi aprobat de către Direcţia pentru Protecţia Monumentelor, arhitectul Sandu fiind prea mic pentru a fi luat în seamă. Cred că şi „Alegătorul” s-a simţit mai bine după ce l-a înţepat pe viceprimarul Florin Ghiorghiţă: „Şi mutaţi apoi ţiganii în clădirea de "clestar". Gheorghiţă, ia să mergi să te reflecte şi pe tine, să vezi că te-ai îngrăşat pe banii noştri, şi n-ai făcut nimic, nimic.”
Printr-o declaraţie de presă, preşedintele CJ, democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac a remarcat că prin Sănătatea botoşăneană sunt multe lucruri nerezolvate, iar pacienţii sunt cei care suportă zilnic incompetenţa celor care răspund de acest sistem. Declaraţia preşedintelui CJ l-a cătrănit rău pe şeful Autorităţii de Sănătate Publică, medicul liberal Gabriel Oprişanu, care n-a întârziat să vină cu replica. „Oprişanu cere preşedintelui Ţâbuleac demisia de onoare”, a fost răspunsul celui care răspunde de destinele Sănătăţii botoşănene. „Grecu” i-a luat partea lui Ţâbuleac: „Oprişane ai tu grijă de sănătatea pacienţilor, că ai tare multă treabă de făcut în acest sens. Deocamdată Ţâbuleac e ales de populaţie, pe când tu ..”
Dacă informaţia ieşită din sediul PNL, cum că Oprişanu va candida la Camera Deputaţilor, poate că va ajunge şi acesta să se împăuneze cu voturile alegătorilor. Până atunci va mai suporta reproşuri gen celui semnat de „K.k.k.”, unul nu tocmai plăcut: „Dacă ţi-ar cere ţie demisia populaţia asta pe care o sfidezi, ce ai zice dle.Oprişanu? Ţi-ai da-o? Ia mai lasă-ne cu textele astea, că aşa ştim şi noi să facem administraţie, când ne supără cineva să ne simţim lezaţi în orgoliu (că doar atâta avem şi noi din belşug) şi să cerem demisia. Ia mai puneţi mâna şi mai faceţi şi ceva treabă, că ne-am cam saturat de populismele voastre.”
Iar „Eu” îi prezintă şi ceva concret: „O întreagă mafie în sănătate. Oprişanu să nu vorbească, ci să facă controale inopinate, căci am fost sâmbătă la spitalul de copii să fac unui copil de şase luni o testare la urgenţe şi am fost refuzată pe motiv că nu se fac tratamente ambulatorii.” La obiect a comentat şi „Doctor Jivago”, care a observat: „Comentariul nu a afectat imaginea sistemului sanitar, ci a incompetenţilor care îl păstoresc! Din punctul meu de vedere, în sistem nu s-a schimbat nimic în ultimii 20 de ani... poate doar s-a vopsit gardul! Se va schimba ceva când guvernanţii vor înţelege că şi la Botoşani sănătatea foloseşte ca motor "leul" şi nu trocul politic! Până atunci...s-avem zile!”
Nici Ţâbuleac n-a scăpat nescărmănat. „Arin” i-a amintit de cum este imaginea sa publică: „Ţâbuleac este pervers şi îngâmfat, ulciorul nu merge de multe ori la apă, o să i se înfunde, chiar nu realizează că este depăşit de evenimente?” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum l-a îmbogăţit Elodia pe Cioacă
Bancpost a furat din banii de alocaţie ai unui copilaş de 7 ani
Ardeleanul la maternitate
Horoscop
Secretarii de primării nu mai vor să fie la cheremul primarilor
Anularea taxei locale pe ilumint public, la discreţia consilierilor
Ce veţi învăţa la cursurile Lamaze
Petrecere de lansare Gilmaro
Ieşire la grătar pentru românii din Baden
Unei centenare italience îi este dor de copilăria de la Castelul Peleş
Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie
Rusia, un nou episod în abordarea relaţiilor internaţionale
Un român ne face să ne mândrim cu el în Italia
Instruiri pentru primarii nou aleşi în funcţie
Medicii au devenit, oficial, informatorii celor de la Protecţia Copilului
CAS pasează răspunderea medicilor de familie
Spitalul TBC se află la mâna judecătorilor
Poliţişti de frontieră urcaţi în grad de ziua lor
Universităţile Populare ar putea fi reactivate
ANFP i-a tras clapa lui Sorescu
Pompierii botoşăneni şi suceveni vor simula o luptă cu inundaţiile
Se dezleagă gura sacilor cu ajutoare UE
150.000 lei investiţi în pieţele botoşănene
Preşedintele Ţâbuleac îşi răsplăteşte clientela politică
numai că răsplata vine din banii publici şi nu ai PD-L
În căutare de donatori de sânge
Pachetul de servicii medicale gratuite va fi subţiat ca număr
Pe cine a mai tâmpit fumatul?!
Lup singuratic sau înconjurat de consilieri?
Ioan Rotundu
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă