Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
30279
De la 07 Ianuarie 2003
76841559

Comentariul comentariilor (CLIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 24 July 2008, 23:00
Când în urmă cu aproape doi ani Lucullus mi-a propus, din oglindă, rubrica „Gastronomie” ca o rubrică care să promoveze bucătăria botoşăneană şi românească totodată, m-am gândit mai întâi la ce audienţă va avea. Apoi, când mi-a explicat că rubrica va fi condimentată cu accente umoristice, nefiind una pur tehnică, de explicare a unor reţete, m-am lăsat convins. L-am atenţionat, totuşi, că riscă să fie acuzat de una sau de alta, de vreme ce va scrie de bine sau rău despre bucătăria din restaurantele botoşănene. Şi-a asumat un asemenea risc, aşa că s-a pus pe treabă. De atunci au fost publicate zeci de miniarticole despre gastronomia botoşăneană, unele mai savuroase şi pofticioase la lectură, altele mai sărate şi pipărate la adresa unor patroni de unităţi de alimentaţie publică. Din păcate, Lucullus nu poate să susţină această rubrică cu articole zilnice, având şi alte preocupări personale.
Nu scriam aceste rânduri, dacă la ultimul articol apărut şi intitulat „Doi mici pe-o strachină de borş cu stârlici” nu s-ar fi creat o dispută publică pe seama acestei rubrici. Ignorând ignoranţa de care suferă „Mişto” o să mă opresc asupra comentariului semnat de „Gurmandul”, conceput astfel: „Am şi eu o întrebare: Lucullus a plătit cârnaţii, micii şi ceafa celor din hală sau le-a primit mită că-i reporter?” I-a răspuns un alt cititor: „Lumea s-a schimbat, e mai onestă decât ai fost tu învăţat. Citesc cu multă plăcere această rubrica, îmi place umorul folosit de reporter şi modul în care sunt descrise mâncărurile mă face să le simt lipsa şi mai mult. Mulţumesc şefului de redacţie şi reporterului pentru această rubrică.” Pentru astfel de cititori se merită să menţinem rubrica şi s-o garnisim cu bucate noi, în sens jurnalistic vorbind. Nu putem să nu participăm, în mod sincer, la bucuria altora, bucurie izvorâtă din efortul muncii noastre.
Aflăm că „Vrerea lui Ţâbuleac nu este şi cea a consilierilor judeţeni”, iar vrerea noului preşedinte al CJ este să se înconjoare cu un număr de cinci consilieri personali. „Un cititor” susţine demersul lui Ţâbuleac: „Iar sunteţi priceput în toate, păi nu-i normal să-ţi iei specialişti să poţi veni cu nişte proiecte reale şi nu aberaţii?” Iată şi ce răspuns a primit de la un alt cititor: „...dacă ar fi aleşi pe criterii normale şi nu pe cumetrii, da... Dar, sunt sigur, iar ar fi prilej de recompensă politică sau de angajare de neamuri... Fratele, sora, unchiul, vărul sunt CEI MAI BUNI SPECIALISTI. Formează un clan care...dacă nu prea te ajută, măcar nu te sapă”. Şi „Zambila” a simţit nevoia să-şi exprime o părere: „Dacă îi permitea legea 10 consilieri, 10 aducea, că-s mulţi cu foamea în gât, mai puţin cu competenţa.”
Cert este că rostul celor cinci consilieri nu este de a întocmi programe de accesare a fondurilor guvernamentale sau europene. Rostul lor este să-l consilieze pe preşedinte în a adopta decizii care să corespundă cu nevoile practice şi care să nu încalce legea. De unde şi necesitatea ca aceşti consilieri să fie personalităţi ale domeniului în care-l vor consilia pe preşedinte şi nu nişte membri de partid răsplătiţi pentru munca din campania electorală. Mai ales că aceşti consilieri nu vor fi angajaţi prin concurs, ci vor fi numiţi de preşedintele Ţâbuleac.
În disputa dintre preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac şi cei doi vicepreşedinţi, respectiv Florin Ţurcanu şi Constantin Conţac, de partea lui Ţâbuleac a intrat în luptă şi deputatul PD-L Radu Drăguş. La articolul intitulat „Deşi Drăguş se crede profesor, Ţurcanu şi Conţac nu vor să-i fie elevi” comentariile au curs şuvoi, dar toate împotriva deputatului. Semn că electoratul nu şi-a schimbat cu nimic în bine viziunea despre parlamentarul Radu Drăguş. Este pentru Drăguş semnalul că, în situaţia votului uninominal, nu-i va fi uşor să obţină un nou mandat de deputat. Iată cum l-a descris „Farfuridi”, pe deputatul Drăguş: „Da noi, botoşănenii, cu ce suntem de vină că avem în frunte unul ca acesta. Ce a făcut concret 4 ani? Drăguş face declaraţii electorale, dar noi ştim deja de ce e în stare, să arunce cu noroi în ceilalţi pentru a se cocoţa unde vrea el, în parlament, cât o să mai suportăm mârlănia şi prostia?”
Nici de pe urma editorialului „Porcăieli ca la uşa cortului”, deputatul Drăguş nu s-a ales cu vorbe mai dulci. Un „Coleg de partid” îl aduce cu picioarele pe pământ: „Drăguş, ştii că nu te suportă mulţi colegi şi vrei să ieşi în faţă cu fel de fel de declaraţii. Sfatul meu şi a mai multor colegi este să stai mai la fund, că aduci deservicii partidului.” Ştiu din experienţă că două, trei comentarii negative, mai ales când vin din interiorul partidului sau de la duşmani, nu exprimă corect imaginea unei persoane. Altfel spus, deputatul Drăguş nu este oaia neagră a PD-L. Sper s-o şi poată dovedi, la alegerile parlamentare din toamnă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţurcanu susţine că sancţionarea şefei de la Direcţia de Integrare ar fi nejustificată
Spitalul Judeţean are toate şansele să rămână fără parc
Program Tele'M Botoşani vineri, 25 iulie
Ţurcanu se ia în clanţă cu băncile
Taxă pe utilajele mai mari de 12 tone
O botoşăneancă a găsit o importantă sumpă de bani pe holul Spitalului Judeţean
Pompierii botoşăneni au trimis două echipaje de intervenţie la Suceava
Artificiu pentru plata datoriilor la stat ale SC Apa Grup
Camere de supraveghere rutieră amplasate ilegal
Otrăvurile de la supermarket
Şase medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Matematică
Voronin bate iar câmpii
Cum ne fură companiile de electricitate prin metoda “consumului estimat”
Horoscop
Vă propune un troc
Testamentul ardeleanului
Educaţia sexuală
Preşedintele CJ Botoşani îl face pe subalternul său infractor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă