Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Important
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
13748
De la 07 Ianuarie 2003
73906315

Comentariul comentariilor (CLIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 July 2008, 23:00
Disputa dintre preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihia Ţâbuleac şi vicepreşedintele Constantin Conţac se acutizează de la o zi la alta. Pentru că Ţâbuleac a anunţat că va acorda prioritate executării lucrărilor de modernizare la trei din cele opt drumuri judeţene, iar cele trei drumuri alese sunt pe raza unor comune cu primari PD-L, vicepreşedintele Conţac n-a scăpat prilejul să clameze că „Preşedintele Ţâbuleac îşi răsplăteşte clientela politică”.
Un cititor, ce ni s-a prezentat sub numele de „Americanu”, s-a enervat pe declaraţiile lui Conţac, pe care le-a asimilat cu „Chestia asta cu isteria lui Conţac îmi aminteşte de isteria lui Egner, când imediat după alegerile din 2004, tot continua să conteste ceea ce voia să facă Flutur... da mă lăsaţi, vă rog?! Conţac, meri la PNG că acolo îţi mai este locul ... sau la pubela istoriei... Cum bine ai zis la lansarea candidaţilor botoşăneni ai PSD, "istoria se scrie cum o facem noi" ... iar tu o faci prost, şi istoria va avea grija de tine!” Este adevărat că istoria îl va judeca, dar după faptele lăsate în urmă şi nu după vrerea unora sau altora dintre noi. În schimb, „Păpădie” s-a răfuit cu Ţâbuleac: „Ce ne-am săturat de scandalurile inventate ale lui Ţâbuleac, o secătură de om. Ăsta nu poate face echipă cu nimeni, un zero cu pretenţii plin de minciuni şi perversităţi. O să crape pe limba lui otrăvită.” Patimi politice, ce mai!
Iar nu mai sunt bani pentru medicamente şi iar bolnavii cronici umblă bezmetici de la o farmacie la alta. În toată această nebunie, care se repetă periodic, „CAS pasează răspunderea medicilor de familie”. Cică medicii de familie, care în iulie şi august preferă să plece în concediul de odihnă, ar fi prescris bolnavilor reţete pe trei luni în avans. De unde şi lipsa banilor care să acopere necesarul de medicamente gratuite şi compensate pe care farmaciile ar trebui să-l elibereze. Cineva ne-a cerut: „Nu dezinformaţi populaţia! Conform dispoziţiilor legale în vigoare medicul de familie poate prescrie medicamente pe 3 luni unui pacient cronic stabil la cererea şi sub semnătura pacientului. Medicul/ii a/au respectat legea când a/au prescris reţeta/fonduri reduse comparativ cu cerinţele bolnavilor, aceasta este realitatea !!! Nu faceţi diversiune!!!” Nu noi dezinformăm sau creăm diversiuni. Totul porneşte de la CAS, iar noi nu facem decât să preluăm şi să transmitem mai departe informaţiile ce ni se oferă.
„Secretarii de primării nu mai vor să fie la cheremul primarilor”, motiv pentru care au pus de-un congres naţional pentru a hotărî cine să le fie şef. „Eu” se întreabă: „Care secretari? Care funcţionari publici? Sunt marea majoritate din comune nişte amărâţi de tractorişti, şoferi, tehnicieni agronomi, căruţaşi care ştiau a scrie, care ori au făcut 8 clase, o şcoală profesională şi apoi ajutaţi de PCR, o parte au făcut Ştefan Gheorghiu, sau mai nou alt Ştefan Gheorghiu în spatele Parcului Eminescu şi sunt de acum funcţionari publici şi telectuali! Taie şi spânzură, încurcă lumea în numele guvernului - ăştia sunt secretarii din judeţul Botoşani cu f,f,f, mici excepţii.” Îl informez pe stimatul comentator că situaţia la care face referire nu mai există demult. Aproape 90% dintre secretarii de primării sunt absolvenţi ai facultăţii de drept şi drept administrativ sau sunt studenţi în diferiţi ani. Apoi, nu este spre binele nostru ca secretarul să fie subordonat, profesional, primarului.
Legea 215/2001 privind administraţia publică locală asigură secretarului o anumită autonomie de decizie faţă de primar, ceea ce este normal dacă avem în vedere că secretarul este piesa de bază care asigură desfăşurarea activităţii Consiliului local. O să vă dau doar un exemplu. Potrivit art. 85 lit. „d” din lege, secretarul „avizează pentru legalitate dispoziţiile primarului”. Cred că sunteţi de acord cu mine că îndeplinirea corectă a unei astfel de obligaţie nu se poate face din postura de subordonat al primarului.
Luând act că „ANFP i-a tras clapa lui Sorescu”, adică s-a amânat examenul în urma căruia acesta ar fi revenit în funcţia de prefect, comentatorii şi-au exprimat fel de fel de păreri. „Ueeu” are o bănuială: „Am mai spus, halal concurs, bineînţeles preşedinte comisie e prietenul Roman, probabil ceilalţi din comisie aşteaptă un „ordin" sau poate dă cineva mai mult?” Cristian Roman face parte din comisia de examinare pentru că funcţia deţinută în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, cea de secretar general, îi conferă acest drept ce este mai mult o obligaţie de serviciu. Şi să mai afle comentatorul că între Cristian Roman şi Gheorghe Sorescu n-a existat şi nu există o strânsă relaţie de prietenie. Cei doi se respectă, şi atât! Ne auzim săptămâna viitoare. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vom primi bani pentru medicamentele cumpărate
Cei care s-au încălzit astă iarnă cu gaze au de primit bani de la stat
Nu trebuie să-şi mai facă griji pentru medicamente
Dilema Sfântului Petru
Tânăr student ucis de trăsnet chiar în ziua în care s-a înscris la masterat
Pagube considerabile provocate de fulgere locuitorilor şi firmelor
Ioan Gyuri Pascu este inspector şef
Conţac pregăteşte debarcarea lui Ţâbuleac
la volanul CJ se pregăteşte liberalul ŢurcanuŢâbuleac nu pare să fie speriat de această ameninţare
Îi sfătuieşte pe directorii de instituţii să nu dea curs dorinţelor PNL
Demersuri pentru construirea unui bazin de înot
74 gospodării inundate la Botoşani
Cod portocaliu până sâmbătă la 16.00
Creşte preţul la gigacalorie
Deţinuţii vor să pună umărul în lupta cu inundaţiile
Prestaţia liderilor de filiale PD-L luată la disecat
Liberalii şi-au stabilit în colegii candidaţii la parlamentare
Un bucureştean a zdrobit în instanţă Poliţia în cazul radarelor mobile
Ghid de urmat pentru încasarea banilor de la spital, daţi pe medicamente
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Înţelegerea dintre ministrul Nicolaescu şi patriarh
Harta inundaţiilor, după codul de avertizare
Întâmplări în drum spre Pensiunea „La Moldoveanu”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă