Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29462
De la 07 Ianuarie 2003
105974448

Comentariul comentariilor (CLV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 July 2008, 23:00
De când consiliul judeţean rezultat în urma alegerilor s-a constituit, n-a fost zi lăsată de la Dumnezeu ca în interiorul conducerii să nu apară câte un scandal. Cei doi vicepreşedinţi, Florin Ţurcanu PNL şi Constantin Cnţac PSD (fost preşedinte) sunt într-un permanent conflict cu preşedintele liberal-democrat Mihai Ţâbuleac. Treburile judeţului trenează, iar scandalurile iau amploare de la o zi la alta. Noul preşedinte Ţâbuleac, pe lângă faptul că a limitat drastic competenţele celor doi vicepreşedinţi, a trecut, se pare, la etapa a doua. Cea de epurare a CJ de oamenii de încredere ai lui Conţac, din perioada cât acesta a fost preşedinte. O primă victimă se anunţă a fi Viorica Timofte, directorul Direcţiei de Integrare Europeană, cunoscută ca persoană devotată lui Conţac încă din perioada când i-a fost secretară de cabinet.
Vicepreşedintele liberal „Ţurcanu susţine că sancţionarea şefei de la Direcţia de Integrare ar fi nejustificată”, luând astfel apărarea colegului Conţac şi considerând încercarea preşedintelui Ţâbuleac de a o îndepărta pe Timofte din funcţia de director drept un abuz.
Comentatorii, mulţi dintre ei cunoscători ai activităţii Vioricăi Timofte, i-au luat apărarea. „Colaborator” a fost primul: „D-ra Timofte este singurul director din CJ care îşi merită funcţia. Ar fi o pierdere pentru judeţ dacă vă lăsaţi influenţaţi de faptul că a lucrat cu fostul preşedinte CJ. Un specialist bun poate lucra cu oricine.” Un alt susţinător este „Ueeu”, care declară: „Sunt de aceeaşi părere, am lucrat o perioadă cu Viorica Timofti şi nu ai ce să-i reproşezi pt ca e conştiincioasă şi chiar dacă nu ştie ceva nu se lasă până nu rezolvă, aşa că e clar ce urmăreşte dl.Ţâbuleac de data asta, şi nu pot fi acuzat de pupincurism PSD-ist.” Dacă nu sunt doi sau mai mulţi comentatori cu pseudonimul „Ueeu”, atunci acest comentator trebuie crezut. Opinia sa este una corectă şi nepartinică, mai ales că din comentariile sale de până acum a dovedit că este un oponent consecvent al PSD.
Cum spunem, scandalul între cei doi vicepreşedinţi şi preşedintele CJ se umflă de la o zi la alta ca aluatul pus pe cuptor, la crescut. Preşedintele Ţâbuleac s-a radicalizat în declaraţii, mai ales faţă de vicepreşedintele Conţac pentru activitatea sa de fost preşedinte CJ. „Preşedintele CJ Botoşani îl face pe subalternul său infractor”, iar cititorii s-au săturat să tot citească despre scandaluri care n-aduc nimic bun pentru imaginea şi activitatea judeţului. „Enervatul” s-a supărat, şi pe bună dreptate: „Măi, nu mai lăsaţi o dată gâlceava deoparte? Iar vă ciorovăiţi în loc să vă daţi mâna ca să meargă bine treaba în judeţ? Dacă nu dovediţi că sunteţi preocupaţi doar de bunul mers al treburilor publice pentru care aţi fost aleşi, ar trebui să vă căraţi cu toţii la dracul şi să ne lăsaţi fără şefi, că şi aşa nu sunteţi buni de nimic!”
Iată şi o opinie similară, semnată de „Americanu”, şi el supărat pe toate aceste scandaluri: „Deci... am impresia că scandalul Băsescu - Tăriceanu se reproduce, multiplică, la o scara mai mică între Conţac şi pârlitul de Ţâbuleac. Oare asta am dorit noi, botoşănenii?! Nu ne era de ajuns circul din ţară, trebuia adus şi direct la noi în "ogradă"?” Avem şi o „Iri”, care oferă o soluţie: „Are dreptate enervatul. Dacă se doreşte lămurirea acestei probleme de ce nu se sesizează autoritatea pentru achiziţii, să facă verificări pentru această procedură sau chiar şi pentru altele? Vorbele nu rezolvă nimic.”
Tot acest scandal nu este deloc favorabil celor din PD-L. Şi aşa sunt mulţi cei care regretă că au votat cu PD-L la recentele alegeri locale. Este de aşteptat ca acest partid să-şi susţină în colegiile din judeţ candidaţii la parlamentare. Trecând de la un scandal la altul, nu vor obţine simpatii de vot. Dimpotrivă, vor stârni sentimente de ură, ceea ce nu cred că au nevoie. Poate că cei din conducerea PD-L vor avea inspiraţia să facă o analiză a comportamentului lui Ţâbuleac, nu numai de când este preşedinte CJ, ci de când a devenit politician de vârf în PNL. Vor putea constata că traseul politic al acestuia a fost presărat numai cu scandaluri. De vor voturi la toamnă, cei din PD-L vor trebui să găsească căi de temperare a energiilor cu tentă scandaloasă ce formează aura de politician a lui Ţâbuleac. Altfel vor avea o problemă, o mare problemă cu electoratul. Pentru că într-un colegiu vor candida şi persoane din PNL şi PSD, care vor fructifica la maximul în favoarea lor atmosfera de scandal promovată de preşedintele Ţâbuleac, totul în dauna candidaţilor PD-L.
Noi am publicat un articol cu explicaţii la modul „Cum ne fură companiile de electricitate prin metoda “consumului estimat”, iar un cititori a ţinut să ne completeze cu alte informaţii: „EON fură bieţii clienţi. Lunar, dacă ai plătit cu mult peste ceea ce ai pe contor, nu ai cui să te plângi. Cei de aici te trimit la Bacău, râsul plânsu nu alta, vezi pensionarul disperat că vorbeşte la EON Moldova? Nici nu ştie unde să sune şi dacă sună, îl pune vreuna la punct de iese năuc şi-şi cere scuze de deranj, trăim vremuri apocaliptice, au vândut curentul electric, gazele, extracţia, terenurile agricole şi suntem terminaţi de hoţii ăştia, de fapt am vândut tot, suntem o naţie de slugi bune de plată pentru marile concerne. Unde-i Coroi, să facă oleacă de ordine?”
Nu de un Coroi avem nevoie, ci de un Guvern capabil să ne apere de abuzurilor furnizorilor de servicii. Din păcate acest Guvern nu s-a format încă. Poate după alegerile parlamentare din toamnă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 28 iulie
Gânduri în două sec unde de disperare
Flutur vrea ca primăria veche să aibă rol de reprezentare
Liberalii au sărit în ajutorul sinistraţilor
Salvat din ştreang, pentru 5-a oară
Lista monumentelor istorice luată la ochi de specialişti
Votul uninominal continuă să dea frisoane celor din PRM
Teatrul „Mihai Eminescu”, campion la venituri
Pe botoşăneni îi ţine punga mai mult pentru apartamente vechi
Buchet de festivaluri pentru botoşăneni
Şeful CJ Botoşani acuză Guvernul de mită electorală
Inundaţiile au făcut ravagii în judeţ
Puhoiul de ape i-a scos pe epidemiologi pe teren
Pretind că sunt serioşi!
Angajaţii AJOFM vor convinge şomerii să accepte condiţiile patronilor
Din septembrie se aplică noi limite de vârstă pentru pensionare
Ce şanse au candidaţii liberali să ajungă senatori?
Ioan Rotundu
Creşte numărul taţilor ce preferă postura de mamă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă