Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
471
De la 07 Ianuarie 2003
74065986

Comentariul comentariilor (CLVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 31 July 2008, 23:00
Rămânând la nivelul gândirii copiilor supăraţi la joacă din te miri ce, „Preşedintele CJ se simte luat peste picior de doi tupeişti”, motiv pentru a se lamenta public. Pentru ca problema să fie rezolvată în favoarea preşedintelui, „Coco” îi face următoarea propunere: „Dle. Ţâbuleac, ăştia doi nu au nici frână, nici acceleraţie, nici bun simţ, ca să nu mai vorbim de minte. Zăbală-n bot, asta le trebuie şi totul v-a merge bine. Căpastru ca la cai şi-i potoliţi.” Cam pestriţ acest mod de gândire, ce aduce foarte mult cu modul de exprimare al celor doi acuzaţi. Nu aceasta-i calea de rezolvare a conflictului. Numai la masa negocierilor se va găsi soluţia unei colaborări în interesul judeţului.
Partea a doua a editorialului „Ce şanse au cei şase liberali să ajungă deputaţi?” a primit un răspuns de la „Mimi”, care a apreciat că „Şansele lor sunt direct proporţionale cu prostia lor, dar până la urmă vor ieşi parlamentari prin...”, votul celor proşti, proşti dar mulţi, ca să-l parafrazeze pe domnitorul Lăpuşneanu, din nuvela cu acelaşi nume semnată de C. Negruzzi. Adevărul stă şi în vorbele unui „Dac”, ce-a concluzionat scurt: „Toţi o apă şi-un pământ.” Referitor la aprecierile făcute pe seama candidaţilor liberali la Camera Deputaţilor, se pare că în privinţa omului de afacere Gheorghe Iavorenciuc, ce va candida în Colegiul Darabani, m-am cam pripit taxându-l fără nici o şansă. Recent am discutat cu câţiva primari din zonă, care mi-au citit editorialul, şi care m-au contrazis cu argumente că lucrurile stau altfel. Adică Iavorenciuc ar avea prima şansă, în faţa celorlalţi candidaţi. Despre această turnură a lucrurilor voi reveni cu un material separat.
Un prim reportaj realizat pe seama inundaţilor, la „Puhoaiele se retrag, autorităţile la fel, rămân nenorociţii” mă refer, a fost analizat de „Noe” într-un mod favorabil nouă: „Prin acest reportaj, problema inundaţiilor a fost abordată din punct de vedere social, a consecinţelor ulterioare şi nu a senzaţionalului. Este o dovadă a maturităţii politicii redacţionale la care a ajuns această publicaţie. Chiar dacă nu sunt botoşănean, unele articole le citesc cu reală plăcere pentru că au acel vino-încoace jurnalistic. La mai bine!” Ne străduim să fie cât mai bine. De cele mai multe ori reuşim, dar avem şi eşecuri. Dovadă că muncim!
De fiecare dată când sunt alegeri, noii consilieri municipali botoşăneni îşi încep lucrările abordând problema încălzirii în sistem centralizat. Şi de această dată, noii aleşi, au abordat aceeaşi temă. Numai că, prin modul în care au abordat problema „Consilierii au complicat şi mai mult sistemul de încălzire folosit de Termica”. Iată de ce „Dan” îi somează: „Domnilor consilieri, lăsaţi-ne pe noi să gândim ce e bine şi ce nu în favoarea noastră. Termica oricum nu mai are mult de trăit. V-a mai fătat mintea ceva. Fiecare trăieşte cum vrea, nu ne mai aburiţi cu prostiile voastre. De ce am accepta această idee? Centrala pe gaz e sfântă pentr-un apartament. A, nu le mai ies lefurile celor de la Termica? Să fie sănătoşi. Atâta timp cât oamenii lor s-au debranşat, nu mai avem cuvinte. Hoţie pe faţă, aşa se cheamă ceea ce fac ei.”
Societatea Termica este o vacă bună de muls, mai ales că hrana i-o asigurăm noi, acceptând să plătim pentru încălzire şi apă caldă nişte sume exorbitante. Schema de personal este supraîncărcată, salariile doldora, iar aleşii noştri numai nu vor să curăţe organigrama de balastul uman. Am să vă dau un exemplu: pentru a încheia un contract de publicitate cu Termica, în sumă de 300 lei, a trebuit să obţin avizul a nu mai puţin de cinci funcţionari, alţii trei urmând a aviza plata. Cu o firmă privată, aceeaşi operaţiune o rezolv în cinci minute şi cu un singur reprezentant.
Liberalii „Au făcut apel la colegii din ţară pentru ajutorarea sinistraţilor”, cel care şi-a asumat responsabilitatea de a coordona acţiunea de ajutorare fiind secretarul Florin Ţurcanu. „Batman” nu s-a putut abţine să nu-l pişte la imagine, dar şi să-l laude: „Îi „rău" pitbullul... şi de acţiune... Dacă-i pe bune... bravo.”
Îi pe bune, numai că nu toţi apreciază această acţiune liberală cu caracter umanitar. „Cetăţeanul”, orbit de furia şi duşmănia ce le are faţă de Ţurcanu, ne cere: „Nu mai mediatizaţi acest personaj caraghios, orice ar face nu convinge, incultura sa e doborâtoare!” Acest personaj este persoană publică ce are în spate mii de voturi ale botoşănenilor. Când vor primi ajutoarele, acei năpăstuiţi ai apelor nu se vor întreba dacă ele vin de la oameni culţi sau de la cei care au simţit nevoia să le fie alături la necaz. Prin acţiunea sa umanitară, Ţurcanu demonstrează mai multă cultură decât cei care-l dezavuează. Elena Udrea este prof. universitar pe probleme de geopolitică europeană şi habar n-a avut că Suedia are rege şi nu preşedinte, că această ţară nu face parte din U.E., comiţând aceste gafe de pe postul de consilier al preşedintelui Băsescu. După ce a debitat prostiile în cauză, Udrea este tot Udrea.
De ce pe Ţurcanu să-l judecăm cu altă măsură?! Pentru că este mai direct în exprimare, ceea ce nu convine unor anumiţi politicieni locali?! Sunt politicieni culţi, care vorbesc intelectual, frumos, ademenitor şi nu fac nimic din ceea ce promit. Aici îl includ pe senatorul de Botoşani, social-democratul academician Răzvan Theodorescu. Şi sunt politicieni mai puţin culţi, mai greoi în exprimare, dar care sunt buldozerişti în acţiune, în fapte. Aici îl includ pe Florin Ţurcanu. Întrebare: care dintre cele două categorii le preferăm? Nu vreau un răspuns. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cinci medalii pentru olimpicii români la fizică
Traficul de persoane face din români sclavi în Sicilia
Noi inscripţii xenofobe împotriva romanilor timoceni la Negotin
La Mulţi Ani, TUDOR GHEORGHE !
Doamene ocroteşte-i pe români!
Program Tele'M Botoşani vineri, 1 august
Horoscop
Răzbunarea evreului pe recepţionerul lacom
Rănile de după inundaţii sunt adânci, unele fără putinţă de vindecare
(Ioan Rotundu)
Pe tăcute, Victor Mihalachi a pus stăpânire pe parcul spitalului judeţean
Şi hoţi şi beţivi pe deasupra
Explicaţiile lui Elvădeanu referitoare la lacul de acumulare Stânca
Oprişanu se simte împovărat de griji
Rădăuţi Prut va fi reconstruit în alt amplasament
La împărţirea cărniţei de pe osul puterii, pedeliştii au primit zgârciuri
Dimensiunile dezastrului produs de apele Prutului
Preşedintele Ţâbuleac a înregistrat prima înfrângere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă