Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15661
De la 07 Ianuarie 2003
122901310

Comentariul comentariilor (CLXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 August 2008, 23:00
În ultima perioadă, prin Botoşanii noştri se întâmplă nişte lucruri ciudate. „Pe tăcute, Victor Mihalachi a pus stăpânire pe parcul spitalului judeţean”, şi acesta nu-i singurul lucru ciudat.. Clădirea fostului Corp al Gardienilor Publici situată în str- Kogălniceanu a fost revendicată. Cu toate că se ştia de acest lucru, după ani de procese între Consiliul Judeţean şi Primăria Botoşani, clădirea a revenit primăriei. Iar primăria a băgat-o în reparaţii (câteva miliarde de lei), pe motiv că va deveni sediul Poliţiei comunitare. Gata reparată, clădirea va intra în curând în proprietatea celui care a revendicat-o. De ce Primăria Botoşani a cheltuit nişte miliarde de lei când ştia că deja imobilul şi-a găsit proprietarul de drept? Să nu aşteptăm răspuns la această întrebare pentru că nu-l vom primi niciodată.
Şi despre parcul din curtea spitalului judeţean se ştia că-i revendicat. Numai că în acest caz legea prevede şi varianta despăgubirilor. Cineva l-a îndrumat pe Victor Mihalachi să cumpere drepturile de proprietate ale acestui parc de la cel care a revendicat terenul. Ştiţi cumva cine? Eu cred că cel care va scoate acum din bugetul public o importantă sumă de bani pentru a răscumpăra de la Mihalachi parcul. Că Mihalachi, când a cumpărat terenul de la proprietar, ştia deja că va obţine un preţ bun prin răscumpărare de către stat.
Afacerea s-a pus la punct în detaliu, fiecare dintre părţile implicate şi-a primit cota cuvenită, iar noi stăm şi ne mirăm ca fraierii cum de un muncitor lipsit de educaţie a ajuns să facă importante tranzacţii imobiliare, ce ţin mai degrabă de segmentul ingineriilor financiare şi nu de gândirea limitată a unui muncitor constructor. „Old Deah” întreabă: „Chiar nu se găseşte leac pentru nebunul ăsta? Nu se poate ca un oraş întreg să fie subjugat de un nebun. Treziţi-vă oameni buni!”
Leac există, însă numai cei de la DNA îl pot aplica. Dar procurorii de la DNA tac şi iar tac. Ei acţionează numai la anumiţi stimuli politici, având reflexe condiţionate ca şi câinii lui Pavlov.
Pentru că în Consiliul Judeţean s-a creat o majoritate ostilă PDL, preşedintele acestui partid, „Flutur cere consilierilor judeţeni să nu-şi mai asculte şefii de partid”. Este interesantă calea găsită de Flutur de a-şi ajuta colegul de partid ajuns preşedintele CJ, şi mă refer aici la Mihai Ţâbuleac. În primul rând, nici un partid care a ajuns să fie la putere nu va face concesii celor din opoziţie, decât numai dacă, prin negocieri, s-a ajuns la o înţelegere. Apoi, este normal ca cei ajunşi la putere să-şi întărească pârghiile de acţiune prin a-şi plasa în punctele cheie ale administraţiei proprii oameni de încredere. A cere aleşilor unui partid să nu-şi mai asculte şeful sau să acţioneze împotriva intereselor de partid este mai mult o dovadă de infantilism politic.
Dealtfel, „Amicul” îi recomandă lui Flutur să-şi vadă de treburile sale de primar, că de cele ale CJ sunt alţii care au primit mandat de la electorat: „Domnul Flutur vezi de borşul matale din municipiul Botoşani şi nu comenta la adresa consiliului judeţean. Dacă a-i reuşit să păcăleşti botoşănenii şi acuma îi răsplăteşti fără nici o problemă cu cei 13 consilieri pe cei care cred în culoarea portocalie, nu aceeaşi făină se macină şi la moara consilierilor judeţeni, care nu au ajuns acolo la apelul PD-lături. Au în spate un electorat care au gândit foarte bine, nu ca fraierii din mun Botoşani care au fost înşelaţi.” Acest comentator pare să ştie mult mai multe de cât a lăsat să se înţeleagă din conţinutul comentariului. Se apropie momentul când vom afla anumite lucruri din culisele alegerilor locale care ne vor ajuta să înţelegem ce se ascunde în spatele unor decizii actuale luate prin CLM Botoşani şi CJ.
Sătul să tot asiste la o paradă a vorbelor fără fapte, preşedintele PSD, Constantin Conţac s-a decis să se implice în rezolvarea complicatei probleme a sporurilor de noapte de care zeci de mii de botoşăneni n-au beneficiat la calculul pensiilor pentru că arhivele fostelor fabrici şi uzine botoşănene n-au fost preluate de către nici o instituţie a statului, care să poată elibera adeverinţe de atestare a plăţii acestui spor. „Conţac şi-a propus rezolvarea problemei sporurilor de noapte” iar un „Păţit” a cerut să se ţină cont şi de o altă situaţie creată: „Adăugaţi pe acea listă şi Spitalul Judeţean Mavromati. Cei de acolo au dosit statele de plată până în iunie 1973, motivând că a fost un incendiu la arhivă. Este un arhivar pe nume Icuşcă, care a scos bani buni din această afacere. Oricum, legile reparatorii au fost făcute pentru o anumită categorie socială, nu pentru toţi fraierii, de aceea unii primesc drepturile foarte repede, iar alţii păţesc ca cei din zona industrială.”
Gestionarea arhivelor fostelor societăţi industriale este atât de încurcată, încât nu cred că va mai fi rezolvată vreodată şi problema sporurilor de noapte. Şi „Dan” are curiozitatea sa: „Ia să văd cum se zbate Conţac ptr. pensionari....???” Ca peştele pe uscat, cum altfel să se zbată. Furtuna din paharul cu apă va dura până după alegerile parlamentare, după care totul va intra în normal. Adică în aceeaşi stare de nepăsare ca şi până acum. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A murit Soljeniţin, scriitor anticomunist şi laureat al Premiului Nobel
Nuntă mare la românii din Timoc
Doar PD-L, PSD si PNL vor intra in Parlament conform unui sondaj INSOMAR
Cum a falimentat-o Danone pe tanti Miţa din Moeciu
Actele de eroism ale jandarmilor botoşăneni din timpul inundaţiilor
Amenzile de circulaţie date de Poliţia Rurală nu au bază legală
Cum te fură banca prin modificarea abuzivă a procentului penalităţilor de întârziere
Program Tele'M Botoşani marţi, 5 august
Cine-i ministrul imbecil?
Horoscop
Filozoful şi alcoolul
Locuri de muncă în Danemarca
A ajuns mita drumarilor la cine trebuia?
(Ana Brădişteanu)
S-a dat startul la examinarea online
Copil de 14 ani bătut până a făcut comoţie cerebrală
Tabără de locuinţe modulare pentru sinistraţi
Copil înecat într-o adăpătoare, căutat jumătate de oră de pompieri
198 case trebuie reconstruite la Botoşani
Autorităţile vor un dig, sătenii vor case pe vechiul amplasament
Conţac insistă că trebuie schimbată conducerea la Apa Grup
S-a găsit ţapul ispăşitor pentru inundaţiile de la Rădăuţi Prut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog