Fără a ţine cont de informaţiile înserate în conţinutul articolului, fără a lua în consideraţie declaraţiile unor oficiali, o parte dintre comentatori ne-au acuzat că-l denigrăm voit pe preşedintele Ţâbuleac şi-i luăm apărarea fostului preşedinte Conţac. Nici unul dintre aceşti comentatori n-a venit cu argumente care să infirme concluziile noastre. Situaţi pe post de cozi de topor de culoare portocalie, ei au combătut puternic, ca să-i vadă stăpânii cât sunt de activi.
Iată o mostră de astfel de comentariu semnat de „Un om”, în realitate un marcant membru PDL: „Alo, dar sunteţi nesimţiţi. Verificaţi cine a organizat licitaţiile, nici măcar nu era Ţâbuleac în consiliu. De ce nu te întrebi cum drumurile câştigate de Conţac au toţi banii asiguraţi, sau tot Ţâbuleac e de vină. Vedeţi că Conţac vă manipulează pe toţi, iar la Dorohoi e dezinformare. Întrebaţi auditorii!”
În primul rând că noi n-am pus la îndoială modul în care s-a organizat licitaţia pentru cele opt drumuri aduse în discuţie. Dimpotrivă, am publicat sumele cu care fiecare constructor a licitat şi a câştigat. Noi am adus în discuţie faptul că, de când este preşedinte, Ţâbuleac şi-a făcut o prioritate de activitate majorarea valorii investiţiilor doar la trei din cele opt drumuri. De vreme ce constructorii au oferit suma cu care au crezut că pot realiza investiţia, de ce acum vor o majorare a valorii investiţiei? N-a intervenit nimic nou în realizarea drumurilor ca să impună o creştere a costurilor. Nou sunt interesele celor doi construcţii, care sunt convinşi că vor mai putea ciupi câteva miliarde de lei şi de la Ţâbuleac, destul de flămând financiar. Conţac a recunoscut că patronii de la societăţile Codin Dorohoi şi ALDP Iaşi au încercat să-l mituiască pentru acelaşi lucru. Pe noi ne-a incitat faptul că exact refuzul lui Conţac a găsit susţinere la Ţâbuleac. Motiv pentru care ne-am întrebat dacă avem de-a face cu o coincidenţă sau cu un început de corupţie.
La Şcoala specială de la Dorohoi lucrurile stau cum le-am descris noi. Adică s-a umflat valoarea lucrărilor de la un miliard la 4,5 miliarde lei vechi. Iar Bordaş, ce-a pusă de Ţâbuleac să conducă licitaţia de încredinţare a lucrărilor a dirijat lucrarea către SIMCOS, firma unde lucrează a cum fostul vice Ciuştea, exact cel care a umflat valoarea investiţiei, dar şi către societatea fiului său. Nici un comentator nu s-a întrebat dacă este legal ca mama să-i dea cadou fiului lucrări pe seama bugetului public pe care tot ea îl gestionează?
Trebuie să remarc faptul că au fost şi comentatori care au înţeles încotro îşi canalizează preşedintele Ţâbuleac forţele şi că atitudinea sa trebuie sancţionată şi nu încurajată. „Alcibiade” este un astfel de comentator: „Acesta-i abia începutul. Vă va arăta el Ţâbuleac ce poate. Deja Flutur nu mai are nici o putere asupra sa. Circul a început, intrarea gratuită!” Demn de băgat în seamă este şi comentariul semnat de „Codina”, ce pare să cunoască multe din culisele PDL: „În sfârşit, iată şi o publicaţie care mai spune şi un crâmpei de adevăr. Numai că şi Conţac are vina lui şi cred că ar fi normal să i se arate. Se aude că Flutur regretă amarnic că l-a sprijinit pe Ţâbuleac să ajungă preşedinte. Trebuia să ştie din cele petrecute la PNL că Ţâbuleac nu este omul care să nu se răzbune. Flutur l-a blocat în a mai candida la parlamentare, Ţâbuleac l-a blocat la judeţ. Iar noi tragem ponoasele. Am fost şi rămânem nişte fraieri.”
Să mai luăm act că vicepreşedintele „Conţac insistă că trebuie schimbată conducerea la Apa Grup”. Problemele de la societatea Apa Grup sunt mult mai complicate. „Cetăţean” ne cere: „Domnule Rotundu, vă rog să vă informaţi despre contractul de concesiune al serviciului de apă dat de Consiliul Judeţean la SC APA GRUP. Să vedeţi că acolo s-a stipulat ca pierderile de apă în reţeaua Botoşaniului sunt de 30%. Ce a făcut această conducere PC-istă să reducă pierderile, pentru că în acel contract s-au angajat să le reducă treptat în fiecare an. Dar salarii fără penalizări au ştiut să ia.” Se şopteşte prin culise că directorul Nicolau i-ar fi dat lui Ţâbuleac suma de 30 mii euro ca să fie menţinut în funcţie şi în următorii patru ani. Alaltăieri am avut o discuţie mai lungă cu directorul comercial Cristian Romanovschi, în care am abordat şi acest subiect. Voi relata totul într-un material separat. La revedere!