Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2500
De la 07 Ianuarie 2003
123922514

Comentariul comentariilor (CLXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 August 2008, 23:00
Este o certitudine că cele mai mari afaceri pe seama banului public le fac drumarii. S-a ajuns ca-n România să se cheltuiască miliarde de euro pe fel de fel de autostrăzi şi drumuri naţionale, fără ca să mai apucăm a circula pe acele benzi atât de costisitoare. La scară mai mică, şi în judeţul nostru s-a format o gaşcă de drumari care se înfruptă copios din banii bugetului. Cum scrii despre astfel de subiecte, cum îţi sar în cap găştile şi cei care le apără interesele, fiind bine recompensaţi. Aşa s-a întâmplat şi după ce noi am publicat ancheta intitulată „A ajuns mita drumarilor la cine trebuia?”.
Fără a ţine cont de informaţiile înserate în conţinutul articolului, fără a lua în consideraţie declaraţiile unor oficiali, o parte dintre comentatori ne-au acuzat că-l denigrăm voit pe preşedintele Ţâbuleac şi-i luăm apărarea fostului preşedinte Conţac. Nici unul dintre aceşti comentatori n-a venit cu argumente care să infirme concluziile noastre. Situaţi pe post de cozi de topor de culoare portocalie, ei au combătut puternic, ca să-i vadă stăpânii cât sunt de activi.
Iată o mostră de astfel de comentariu semnat de „Un om”, în realitate un marcant membru PDL: „Alo, dar sunteţi nesimţiţi. Verificaţi cine a organizat licitaţiile, nici măcar nu era Ţâbuleac în consiliu. De ce nu te întrebi cum drumurile câştigate de Conţac au toţi banii asiguraţi, sau tot Ţâbuleac e de vină. Vedeţi că Conţac vă manipulează pe toţi, iar la Dorohoi e dezinformare. Întrebaţi auditorii!”
În primul rând că noi n-am pus la îndoială modul în care s-a organizat licitaţia pentru cele opt drumuri aduse în discuţie. Dimpotrivă, am publicat sumele cu care fiecare constructor a licitat şi a câştigat. Noi am adus în discuţie faptul că, de când este preşedinte, Ţâbuleac şi-a făcut o prioritate de activitate majorarea valorii investiţiilor doar la trei din cele opt drumuri. De vreme ce constructorii au oferit suma cu care au crezut că pot realiza investiţia, de ce acum vor o majorare a valorii investiţiei? N-a intervenit nimic nou în realizarea drumurilor ca să impună o creştere a costurilor. Nou sunt interesele celor doi construcţii, care sunt convinşi că vor mai putea ciupi câteva miliarde de lei şi de la Ţâbuleac, destul de flămând financiar. Conţac a recunoscut că patronii de la societăţile Codin Dorohoi şi ALDP Iaşi au încercat să-l mituiască pentru acelaşi lucru. Pe noi ne-a incitat faptul că exact refuzul lui Conţac a găsit susţinere la Ţâbuleac. Motiv pentru care ne-am întrebat dacă avem de-a face cu o coincidenţă sau cu un început de corupţie.
La Şcoala specială de la Dorohoi lucrurile stau cum le-am descris noi. Adică s-a umflat valoarea lucrărilor de la un miliard la 4,5 miliarde lei vechi. Iar Bordaş, ce-a pusă de Ţâbuleac să conducă licitaţia de încredinţare a lucrărilor a dirijat lucrarea către SIMCOS, firma unde lucrează a cum fostul vice Ciuştea, exact cel care a umflat valoarea investiţiei, dar şi către societatea fiului său. Nici un comentator nu s-a întrebat dacă este legal ca mama să-i dea cadou fiului lucrări pe seama bugetului public pe care tot ea îl gestionează?
Trebuie să remarc faptul că au fost şi comentatori care au înţeles încotro îşi canalizează preşedintele Ţâbuleac forţele şi că atitudinea sa trebuie sancţionată şi nu încurajată. „Alcibiade” este un astfel de comentator: „Acesta-i abia începutul. Vă va arăta el Ţâbuleac ce poate. Deja Flutur nu mai are nici o putere asupra sa. Circul a început, intrarea gratuită!” Demn de băgat în seamă este şi comentariul semnat de „Codina”, ce pare să cunoască multe din culisele PDL: „În sfârşit, iată şi o publicaţie care mai spune şi un crâmpei de adevăr. Numai că şi Conţac are vina lui şi cred că ar fi normal să i se arate. Se aude că Flutur regretă amarnic că l-a sprijinit pe Ţâbuleac să ajungă preşedinte. Trebuia să ştie din cele petrecute la PNL că Ţâbuleac nu este omul care să nu se răzbune. Flutur l-a blocat în a mai candida la parlamentare, Ţâbuleac l-a blocat la judeţ. Iar noi tragem ponoasele. Am fost şi rămânem nişte fraieri.”
Să mai luăm act că vicepreşedintele „Conţac insistă că trebuie schimbată conducerea la Apa Grup”. Problemele de la societatea Apa Grup sunt mult mai complicate. „Cetăţean” ne cere: „Domnule Rotundu, vă rog să vă informaţi despre contractul de concesiune al serviciului de apă dat de Consiliul Judeţean la SC APA GRUP. Să vedeţi că acolo s-a stipulat ca pierderile de apă în reţeaua Botoşaniului sunt de 30%. Ce a făcut această conducere PC-istă să reducă pierderile, pentru că în acel contract s-au angajat să le reducă treptat în fiecare an. Dar salarii fără penalizări au ştiut să ia.” Se şopteşte prin culise că directorul Nicolau i-ar fi dat lui Ţâbuleac suma de 30 mii euro ca să fie menţinut în funcţie şi în următorii patru ani. Alaltăieri am avut o discuţie mai lungă cu directorul comercial Cristian Romanovschi, în care am abordat şi acest subiect. Voi relata totul într-un material separat. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat în scop umanitar
Nemţii au pus preţ pe forţa vântului din zona Flămânzi
Fiu de poliţist la un pas de a deveni infractor
Măruţă şi Andra spun ”da” la starea civilă
Evreul şi linia erotică
Horoscop
Apartament luxos scos la vânzare
Program Tele'M Botoşani joi, 8 august
Împrumuturi avantajoase pentru casă pentru românii din Italia
Istoricul George Coandă în „International Biographical Centre”, la Cambridge
Atelier de creaţie pentru românii din Montreal
Cuvântul IPS Arhiepiscop Nicolae la praznicul Schimbării la faţă a Domnului
Creşterea economică a României întrece aşteptările
Limba română, pe cale de dispariţie în Moldova
Influenţa limbii ruse descreşte în plan mondial dar creşte în Republica Moldova!
Născut sub zodia scandalului
Ioan Rotundu
Băsescu le-a vestit sinistraţilor din Baranca că Dumnezeu este cu ei
Preşedintele Băsescu umilit de-o sinistrată… pentru hohotit
Un nou termen pentru inaugurarea Sălii Polivalente
Festival internaţional de folclor la Galaţi
Sinistraţii îşi vândă animalele fiindcă nu au ce le da de mâncare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog