Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40377
De la 07 Ianuarie 2003
95186440

Comentariul comentariilor (CLXLIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 17 September 2008, 23:00
După ce a cheltuit 11 miliarde lei vechi pentru a realiza, chipurile, o intrare modernă în spitalul judeţean, investiţie care s-a dovedit total neinspirată, acum „Directorul Munteanu toacă banii spitalului pe un audit inutil”. Munteanu recunoaşte că acest audit nu aduce nici un câştig financiar spitalului, că este iarăşi o acţiune inutilă, dar continuă să cheltuiască banul public fără rost. Practic, auditul constă în a verifica documentele întocmite de medici, respectiv dacă aceştia au consemnat în fişa medicală toate serviciile aduse pacientului. Este ceva ca-n bancul cu miliţienii. Unul ştie să scrie, unul să citească iar al treilea îi păzeşte pe cei doi oameni de ştiinţă.
Risipa financiară cu care directorul Munteanu ne-a obişnuit deja, fără ca cineva să-l tragă de mânecă, a stârnit vii proteste din partea publicului. Aşa s-a întâmplat şi de această dată. „Anonim”, spre exemplu, este profund indignat: „Ce porcăriei! Se ştie, domnule manager, că pentru implementarea şi raportarea DRG, au fost instruiţi oameni de bază ai spitalului. A fost într-adevăr un început, dar în prezent nu există secţie de spital sau medic care să nu fi conştientizat importanta completării corecte a foilor cu codul de diagnostic CORECT şi implicit raportarea corecta a DRG. Bani aruncaţi pe apa sâmbetei.... Sau altundeva...”
Legat de acest audit sunt şi ceva bănuieli. „Bolnavul” îl suspectează pe directorul Munteanu de aservire politică: „Cine face acest audit .. unchiul TITI sau nepotul care are nevoie de bani pentru campanie?” Nu este de exclus ca această bănuială să devină certitudine şi nici n-ar fi primul caz când banii publici se scurg către visteria unui partid aflat la putere, spre indignarea partidelor aflate în opoziţie, că n-au şi ele ocazia de a se înfrupta.
Găselniţa directorului Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, medicul Gabriel Oprişanu cu declararea lunii septembrie „Luna sănătăţii”, care este şi candidatul PNL la Colegiul Botoşani pentru Senat, i-a luat prin surprindere pe contracandidaţii săi. Până ce aceştia s-au dezmetecit, Oprişanu a adunat capital electoral la greu. „6.000 de botoşăneni şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială şi nivelul glicemiei”, luând totodată act că cel care le-a creat facilitatea este medicul Gabriel Oprişanu, nume de care vor auzi din nou, imediat ce vom intra în campania electorală pentru alegerile parlamentare.
„Observator” a pipăit rostul acestor analize: „Suntem în anul de graţie 2008! Faptul că se ia o tensiune arterială sau o glicemie, este o mare realizare? Orice asigurat poate să facă acest lucru la fiecare cabinet al medicului de familie! Pentru asta trebuiesc amplasate corturi pe străzi, deservite de personal calificat? Foarte simplu putea fi o acţiune de rutină a Soc. CRUCEA ROŞIE! Dar dacă cei de la Crucea Roşie nu fac politică.........asta e!”
Comportamentul deviant al unor elevi în ce privesc manifestările cu tentă sexuală sau de violenţă în şcoli este tot mai frecvent filmat şi postat pe Internet. Abia a început şcoala şi o „Elevă de clasa VII-a filmată dezbrăcată în WC”. Interesant a comentat aceste eveniment „Dan”, care pune aceste manifestări pe seama lipsei de educaţie din partea factorilor responsabili: „Şi cine se face vinovat că odraslele voastre se dezbracă la fundul gol în şcoli? Profesorii, redactorii de la ziare s-au voi părinţii că nu ştiţi ce creşteţi? Sunteţi culmea! La 13, 14 ani cel mult, fetele din ziua de azi ştiu de toate, aşa le-aţi educat, duceţi-vă crucea până la capăt. De asta e plină România de vagabonde. Vouă, ca părinţi, ar trebui să vă fie ruşine cu ce aveţi în casă, nu altora.”
O opinie şi-a exprimat şi „MAD ONION”, care l-a citat pe sturlubaticul Mircea Badea: „Cineva spunea, şi pe bună dreptate, "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul". Parcurgem o perioadă când actul educaţional din familie şi şcoală a suferit profunde degradări. La această degradare au contribuit din plin televiziunea, radioul, ziarele şi revistele care au trecut dintr-o extremă în cealaltă, adică de la pudicitatea excesivă la dezmăţul erotic şi porno. Este consecinţa unei proaste interpretări a libertăţilor democratice sau una din faţetele negative ale democraţiei. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţurcanu a mai adus de la Guvern un purcoi de bani
Măcelarii s-au concurat la sânge în închirierea noilor boxe
Meşterii populari botoşăneni expun la Glodeni
Botoşănenii se simt bine şi viteji când sunt… beţi
Emoţii pentru cei care vor să devină vânători cu acte
Toamnă muzicală la Rapsozii Botoşanilor
Pro Democraţia ne va desluşi cum stă treaba cu uninominalul
Armata face noi angajări
Program Tele'M Botoşani joi, 18 septembrie
Traseismul în politică
Petre Roman se înfruptă iarăşi din banii publici
Aurica Bojescu: respingem acest început de asimilare forţată prin şcoli
Troc mârşav PNL-PSD
Cea mai nouă fiţă: diamante din cenuşa celor decedaţi
800.000 euro din banii contribuabililor, risipiţi pe Mihaela Rădulescu
Lege pentru castrarea pedofililor
Horoscop
Cocoşul mămicii şi găinile tăticului
Majorarea pensiilor cere bani mulţi
Încă se mai fac verificări la subvenţiile pentru ovine şi bovine
Botoşăneni care au de plată mii de euro pentru spitalizări prin Europa
Se cam strânge şurubul cu pensionarea anticipată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă