Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23068
De la 07 Ianuarie 2003
122908717

Comentariul comentariilor (CLXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 10 August 2008, 23:00
Când vine vorba de Ţâbuleac sau Ţurcanu, doi politicieni recent ajunşi în conducerea administraţiei judeţului, cititorii comentează la greu. Fiecare după cum îi simpatizează sau respinge ca personalităţi politice de valoare. Spuneam într-un editorial că preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, este născut sub zodia scandalului, sub acest aspect fiind o copie fidelă a caracterului preşedintelui Băsescu. Parcă pentru a nu-mi dezminte afirmaţia „Ţâbuleac şi cu Ţurcanu s-au clănţănit din nou… pe banii publici”. Măcar dacă întreg scandalul ar fi pornit de la ceva serios, de la o problemă crucială pentru judeţ, prezentă sau de viitor. Însă polemica dintre cei doi a fost generată de o folie pentru protecţia autoturismului de căldura soarelui şi de nevoia unui storcător de fructe, solicitate de către vicele Ţurcanu. Ţâbuleac i-a mai reproşat lui Ţurcanu că a folosit autoturismul CJ într-o deplasare oficială pe teritoriul Ucrainei, fără a avea aprobarea sa. Este ridicol să constatăm că preşedintele judeţului se ocupă de probleme care intră în competenţa administratorului de instituţie.
Scandalul dintre cei doi n-a făcut decât să ne întărească convingerea că avem de-a face cu doi politicieni mărunţi, propulsaţi în prim planul vieţii politico-administrative a judeţului printr-o greşeală de vot a electoratului. Spre nefericirea noastră, toată această tevatură va dura patru ani, timp în care problemele judeţului vor fi din nou abandonate, aşa cum s-a întâmplat în mandatul preşedintelui Conţac, şi el certăreţ de carieră cu fostul prefect Roman. Concluzia aparţine lui „Mihăiţă”, care a constatat că multă amărăciune că „Numai idioţi la conducerea judeţului. Vai de capul nostru! Unde o să ajungem??!!!” Suntem deja de râsul ţării. Urmează să ajungem şi de râsul Europei.
N-avem bani pentru sinistraţii de la inundaţii. Premierul Tăriceanu se plânge că bugetul este secătuit, motiv pentru care ajutoarele sociale au fost lăsate mai mult pe seama generozităţii populaţiei şi mai puţin pe alocări guvernamentale de sume. În tot acest timp „Poliţia română îşi bate joc de banii contribuabililor români”, dorind să schimbe actualele uniforme de stradă ale agentelor de poliţie cu unele mai sexy. Pentru astfel de propuneri trăsnite avem bani. Un comentator, ce cu siguranţă provine din rândul poliţiştilor, a comentat cam în genul: „Băi acesta, află şi tu că Sindicatul Pro Lex se autofinanţează, din cotizaţii si sponsorizări, nu din bani publici. Daca nu ştii astea, nu te mai baga în discuţii şi nu mai fă afirmaţii fără acoperire. Văd că ai o problemă cu poliţia şi poliţiştii, probabil aduni amenzi şi de-asta eşti aşa de pornit. Scrie adevărul şi nu transforma ziarul în obiect personal pentru a-ţi arăta tu frustrările.”
Mă miră superficialitatea comentatorului, damă mai ales este şi poliţist, cum am motive să presupun. Aceste articole ne sunt puse la dispoziţie de o casă de avocatură din Bucureşti, care şi-a asumat şi responsabilitatea publică de a apăra cetăţenii de abuzurile instituţiilor statului, în mod gratuit. La finalul fiecărui articol este indicată adresa de blog a celui care conduce această casă de avocatură, fiind creată puntea de comunicare dintre cititori şi apărătorii din oficiu. În ce priveşte autofinanţarea sindicatului poliţiştilor prin sponsorizări, ştim acest lucru. Şi la Botoşani s-a scris despre abuzurile poliţiştilor comise asupra unor persoane şi agenţi economici, pentru a fi determinaţi să facă astfel e sponsorizări. Să ne amintim de condiţiile în care unii agenţi economici rurali au „sponsorizat” construirea unor sedii de poliţie şi este suficient să avem imaginea modului în care se obţin sponsorizările.
Să mai limpezim şi faptul că introducerea unor noi uniforme pentru poliţiste nu se face pe banii sindicatului, ci ai ministerului, adică pe banii publici. Ştiu că unor poliţişti le vine greu să accepte reproşul că sunt plătiţi din banul public, deci trebuie să dea socoteală pentru activitatea lor şi cetăţeanului de rând, dar numărul acestora este tot mai mic. Vom continua să publicăm articolele primite pe adresa redacţiei de la această casă de avocatură, pentru că ele asigură dreptul la informare al cetăţenilor şi sancţionează public abuzurile comise de angajaţii statului, în cazul de faţă poliţiştii.
Ungurii veniţi din Ungaria continuă să ne sfideze la noi acasă, propovăduind prin Transilvania idei iredentiste şi îndemnând maghiarimea din localităţile transilvănene să militeze pentru revenirea la ţara mamă Ungaria. Articolul publicat de noi şi intitulat „Iredentiştii maghiari vor ca "Transilvania să fie din nou ceea ce a fost", n-a prea trezit interesul cititorilor. Doar vreo 350 au considerat de cuviinţă să ia act de cele ce se petrec pe teritoriul Transilvaniei în zilele noastre. De comentat, a comentat numai „Mad Onion”, ce consideră că „Singurii care pot face ceva, sunt LEGIONARII, GARDA DE FIER. Dacă aş putea acum, aş merge să mă înrolez la ei.” Nu ştiu dacă Garda de Fier va mai fi vreodată funcţională, dar poate că ar merita să învăţăm de la cinismul cu care italienii îi tratează pe români, în special pe cei ţigani. De vreme ce Europa numai murmură la măsurile introduse de Guvernul Berlusconi, de complezenţa faţă de drepturile omului, aş prefera să murmure şi la adresa Guvernului Tăriceanu, care să-i arunce peste graniţă pe toţi unguraşii ce propovăduiesc împotriva Constituţiei României chiar acasă la noi. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


“Şoseaua morţii” de la Copălău continuă să-şi ceară, anual, tributul de victime
Abuzuri la RAR
Atenţie la pepenii turceşti, că mustesc de chimicale
Program Tele'M Botoşani luni, 11 august
Horoscop
Cel mai puternic motiv pentru a intra... în Rai
Loc de muncă pentru persoane dinamice, serioase şi motivate
Executorul cu nume de fată i-a golit contul lui Bereşteanu
Protecţia Copilului – proba de foc pentru vicele Ţurcanu
Însărcinată în luna a IX-a, bătută măr de concubin
Deşi beată, femeia s-a bătut în parte cu şoferul
Expoziţie de artă plastică româno-ucraineană
Un copil de 2 ani a băut motorină în loc de suc
Cer sancţionarea celor care nu şi-au făcut datoria la inundaţii
A comis 4 infracţiuni în două zile
Ajutor comunitar pentru sinistraţii de la Rădăuţi Prut
PRM a murit, dar Niţură continuă să-l resusciteze
Spaţiile din jurul blocurilor vor fi închiriate
Coşmarul lui Vadim s-a adeverit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog