Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19080
De la 07 Ianuarie 2003
122879147

Comentariul comentariilor (CLXXX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 September 2008, 23:00
Cum era de aşteptat, „Festivalul Verii deschis cu fapte antisociale”, adică unii tineri teribilişti, ca să nu le spune proşti de-a binelea, cum i-a zis recent portocaliul Boc gălbiorului de Tăriceanu, au trecut la distrus bunurile publice din parcuri şi de pe străzi.. Poliţiştii comunitari i-a prins asupra faptului şi i-a „recompensat” cu amenzi pe măsura isprăvilor lor izvorâte din trăirile bachice. Un cititor a intuit cam unde pot duce astfel de manifestări huliganice: „...urmează violurile...şi scuza: ERAM BEAT!” Şi mai urmează ceva. După ce poliţiştii îi reţin, judecătorii îi eliberează pe motiv că faptele lor nu prezintă pericol social. Poate când victima unui viol va fi o judecătoare sau vreo fiică de judecător, astfel de fapte nu vor mai fi lipsite de pericol social.
S-a anunţat „Schimbare de top în managementul E.ON Energie România”. Adică managerul actual, neamţul Günther Schubert, pentru merite deosebite în activitate a fost promovat de către şefii său să răspundă de o unitate similară în Bulgaria. Comentatorul „Da” şi-a manifestat nemulţumirea: „Minte de sparge acest neamţ... Ce-a făcut din E_ON Moldova Botoşani??? A făcut în aşa fel ca toţi oamenii inteligenţi să-şi dea demisiile, asta a făcut. N-a mai rămas nimic din aceasta întreprindere, doar câinii care mai ling tălpile, pupicuriştii şi pleava. Din femeie de serviciu au făcut operator calculator, din gardian mare şef. Asta a făcut noua structură. Să nu mai mănânce la .....ţi-au făcut salarii de zeci de milioane şi nu fac nimic. A obligat salariatul să-şi ia familia şi casa în spinare să se mute la Iaşi s-au Bacău. Care nu au fost de acord i-au dat afară. Asta a făcut neamţul. A obligat salariaţii să renunţe la tot, ptr.ce? După 30 de ani vechime nu mai era bun, dar pe ce criterii? "Mulţumim ptr. activitatea depusă" şi pa .E plin oraşul de patroni care-ţi dau cu tifla, au rămas mii de oameni înainte de pensie fără serviciu, asta a făcut neamţul şi alţii ca el. Să le fie ruşine, şi să nu moară până n-or păţi la fel. Au copii, Dumnezeu e mare.”
E greu de înţeles managementul economiei de piaţă, dar mai greu de înţeles politicile campaniilor multinaţionale cum este şi E.ON. Comentatorul, probabil fost salariat la IRE înainte de privatizare, n-a înţeles că patronul neamţ n-a venit în România să investească pentru a face pomeni sociale sau protecţie socială. Aceste atribute sunt politici de stat. Patronul investeşte să câştige, iar managerul face ce-i spune patronatul şi nu se ocupă de nevoile angajaţilor. Dacă femeia de serviciu a ajuns în faţa calculatorului, înseamnă că ea şi-a câştigat această promovare dând dovadă de capacităţi profesionale. Salariaţii vechi au fost primii concediaţi pentru că mentalitatea lor faţă de muncă este extrem de păguboasă pentru patronat.
Concentrarea deciziei pe anumite cente, cum este Bacăul sau Iaşul, a avut raţiunea sa. Mai exact reducerea personalului de birou, care nu este direct angajat în producţie. Marile companii străine nu vin în România să ţină în schemă birocraţi sau funcţionari care ard gazul prin birouri. Ele vin să câştige, iar pentru a-şi atinge scopul nu se dau înlături de la nimic şi nu vor încuraja protecţia socială, adică nemunca. Asta e!
Guvernul a găsit „Bani pentru mierea de albine care se va acorda preşcolarilor şi şcolarilor”. Mi se pare pertinentă observaţia semnată de „Prof”, care a punctat: „Fondurile necesare pentru lapte, corn şi mierea de albine sunt aruncate pe pereţii şi tavanele claselor. Corect ar fi ca aceste sume să fie incluse în alocaţii. Sunt profesor şi vă spun din experienţă.” Într-adevăr, suplimentul de la ora zece nu-i decât o risipă financiară inutilă. Promovat de către PSD, din raţiuni electorale, Programul cornul şi laptele a fost menţinut din aceleaşi raţiuni şi de către Guvernul PNL Tăriceanu. Tot mai multe voci clamează faptul că finanţarea acestui program este o decizie politică de aruncat bani pe fereastră. Cineva va trebui să ia taurul de coarne şi să oprească această risipă de bani din fonduri guvernamentale. Mult mai mare nevoie ar fi de aceşti bani să se cumpere rechizite şcolare pentru elevii săraci.
Reportajul realizat pe seama evenimentului consumat la Lunca şi intitulat „Festivalul harbujilor a debutat sub zodia ghinioanelor” a fost comentat în fel şi chip, adică după cum a înţeles fiecare din ceea ce a citit. „Mihai” a observat un fapt ce l-am sesizat şi noi. Un personaj din lumea interlopă a Botoşanilor l-a însoţit la eveniment pe preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac: „Mda, şi eu am fost mirat văzându-l pe Ţăbuleac în preajma acestui individ Bulgaru, care vindea ţigări de contrabandă în staţia de taxi de pe bulevard. Ăsta o fi unul dintre vajnicii consilieri personali care vor lucra la măreţele proiecte pentru aducerea banilor europeni? Nu prea cred....” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragostea profesoarei Negri pentru cultură a învins prejudecăţile
Expoziţia pictorului Simidreanu va putea fi pusă în valoare
Negociatorul şi pistolarul din ”Vine poliţia!”
Măsuri întreprinse pentru reluarea plăţilor prin Programul SAPARD
Ministrul David vrea să-i apere pe poliţişti de nocivitatea grupărilor mafiote
Două medalii şi trei menţiuni la Olimpiada Internaţională de Astrofizică
Poziţia României privind reforma Politicii Agricole Comune
Basarabia rămâne dependentă de relaţiile bilaterale cu Federaţia Rusă
Se pregăteşte să critice blajin Moscova pentru agresiunea din Georgia
Adoptarea limbii de stat şi revenirea la alfabetul latin, primul pas spre independenţă
Basarabia este binecuvântată şi apărată de Patriarhia Română
Durata concediului de maternitate ar putea creşte de la 14 la 18 săptămâni
Învinsă de ţigani la Craiova, Poliţia a atacat în forţă o mie de tineri paşnici
Băncile îşi INTEROGHEAZĂ clienţii români mai rău ca Securitatea
” Nu ne dai fisa medicala ? Nu îţi deschidem cont”
Program Tele'M Botoşani marţi, 2 septembrie
Horoscop
Evreul şi Fiscul
Un festival ce va trebui resuscitat
Ioan Rotundu
Tăriceanu... gol puşcă
Creţu n-a trecut examenul
Se va declanşa lupta împotriva cancerului uterin
Şomerii continuă să refuze locurile de muncă existente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog