Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6406
De la 07 Ianuarie 2003
122892055

Comentariul comentariilor (CLXXXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 3 September 2008, 23:00
„Supărarea lui Flutur” a fost un articol scris după ce am avut un dialog cu primarul Cătălin Flutur pe seama editorialului meu intitulat „Făţărnicie portocalie”, prin care am criticat modul în care ADRNE Piatra Neamţ împarte fondurile structurale europene. Flutur a ţină să precizeze că vărul său, Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, în calitate de preşedinte al CRESC, Comisie care funcţionează în cadrul ADRNE, nu a nedreptăţit judeţul Botoşani în urma fondurilor împărţite în şedinţa din 30 iulie a.c. „Suzana M.” a ţinut să mai adauge: „Înainte de a vorbi, citiţi regulile de acordare a finanţărilor nerambursabile. Chiar dacă, principiul este: primul venit - primul servit, dacă scrii un proiect imbecil, sau nu depui toate documentele pe care le solicită finanţatorul, cine credeţi că vă aprobă acordarea finanţării? Oare lipsa "strategiei judeţene" nu a fost cumva o lipsă la dosar? Toată lumea, inclusiv dl. Conţac şi dvs. dl Rotundu trebuie să ştiţi că regulile impuse de finanţator, trebuie respectate! Nimeni nu dă ceva altcuiva, doar aşa de plăcere.” Corect, regula o face finanţatorul, dar ea trebuie să fie obiectivă, nepărtinitoare şi fără implicaţii politice, cum s-a întâmplat în şedinţa din 30 iulie a.c. Pentru că modul în care au fost împărţite fondurile în acea şedinţă a fost aspru criticat şi în presa ieşeană şi în cea naţională, nu numai la Botoşani. Mă refer la presa care scrie adevărul şi nu la cea de curte.
Comentariul „Suzanei M.” a avut şi un ecou. „Bojdeuca către Suzana” a fost direct în exprimare: „Dacă aş fi botoşănean, ţi-aş da un şut în fund şi te-aş expedia la Suceava, să-i ridici osanale lui Flutur. Crezi că Simirad nu ştie ce vorbeşte? Dacă voi n-aveţi interes să obţineţi fonduri, noi avem!” Nici „Suzi” nu s-a lăsat păcălită de aparenţe şi a conchis: „S-au pus cei de la PDL pe fonduri structurale să le împartă cum vor clienţii lor portocalii, ăsta-i adevărul, de ce nu-l vede nimeni?” Când ai pâinea şi cuţitul în mână nu te mai interesează de cel flămând.
Jandarmii ne-au remis un comunicat prin care au anunţat de „Braconieri prinşi în flagrant”. Iar aceşti braconieri au fost prinşi în coada iazului Dracşani, de la Suliţa. Se ştie că acest iaz este unul privat, iar jandarmii sunt plătiţi din banul public pentru activităţi bine definite prin lege şi nu să păzească peştele societăţii Piscicola, care poate angaja o firmă privată de pază sau să-şi pună proprii paznici. Acest aspect noi l-am mai semnalat, dar cei de la Jandarmeria Botoşani n-au oferit nici o explicaţie. Au tăcut ca peştele!
„Nedumeritul” a venit cu o întrebare: „Pe cei care au luat iazul cu inginerii tip FPS cine-i încadrează la braconaj? CÂT TREBUIE SĂ MAI AŞTEPTE VECHII PROPRIETARI DREPTATEA?” Vor aştepta mult şi bine adevăraţii proprietari să li se facă dreptate. Interesele sunt atât de mari, încât gruparea care a pus ochii pe iaz n-are de gând să renunţe la aşa mană cerească, în cazul de faţă mană apoasă. Iar guvernul liberal, care ar fi trebuit să rezolve problema, a demonstrat că-i de partea mafioţilor.
Televiziunile publică la greu şi pe bani mulţi reclama privind avantajele Internetului. Numai că firmele furnizoare de Interne ne păcălesc. Ne iau banii, dar Internetul funcţionează pe sponci. „Vagabondul care ocupă “banda” şi şmecherii de la RDS” a fost un articol dedicat acestui fenomen de păcălire în masă a abonaţilor la Internet. „MAD ONION” este un astfel de păţit: „Eu am la UPC contract pentru pachet tv-telefon-internet. Plătesc 75 ron pe lună pentru o bandă de 10MB la Internet şi de două luni mă chinui cu mai puţin de 1MB. Deci plătesc pentru 10MB şi am sub 1MB. Am telefonat la numărul lor unic, am fost personal la sediul lor. Nimic. Şi altă firmă prin zonă, care să fie mai serioasă, nu prea văd care ar fi. Aşa că nu doar RDS....”
Unul dintre păcăliţi sunt şi eu. Am încheiat contract de furnizate Internet pentru laptop cu Orange. Mi-au spus că au acoperire pe întreg judeţul. N-au arie de acoperite decât pe Botoşani, iar din viteza de 7,2 Mbs uneori nici nu pot încărca pagina Jurnalului, pentru că mi se oferă o bandă de câteva sute de kbs.
O nouă încercare de ocupare a funcţiei de director la Casa Judeţeană de Sănătate Botoşani a eşuat. „Creţu n-a trecut examenul”, iar postul a rămas la nivel de interimat. „Manivelu” a făcut următoarea observaţie: „O evaluare pe bune a funcţionarilor publici ar scoate la iveală dezastrul în care se scaldă administraţia. Firmele de recrutare reclamă o lipsă acută de personal pentru funcţii de conducere. O fi alta situaţia la Botoşani? Mă îndoiesc, atâta timp cât criteriile de promovare sunt ...câteodată bazate ţi pe profesionalism. Priviţi puţin şi spre învăţământul universitar şi o să aveţi o imagine.” O imagine dezastruoasă. Sunt profesori cu titlul ştiinţific de doctor, dar nivelul lor de cunoştinţe nu-i nici la nivel de absolvent de facultate. Cât despre opera ştiinţifică proprie, care să-i susţină titlul obţinut, nici vorbă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


MAE nu se luptă pentru intereselor românilor, ci pentru cele ale PETROM
mascarada procesului de la Haga
Cum îţi poţi pierde casa pentru ca nu ai plătit O ASPIRINĂ
specula bancară cu sănătatea romanilor
Profesorii de liceu vor preda de anul acesta istoria comunismului
Reabilitarea politicii externe şi marşului revizionismului rus
Vizita de propagandă a 10 etnici români din Kazahstan şi Kargastan la Bucuresti
Comunicat de presă ADRNE
Pro Tv lansează producţii noi în toamna 2008
Poliţia Comunitară se bucură de tot mai multă încredere
Au fost furate microfoanele prezentatorului
Program Tele'M Botoşani joi, 4 septembrie
Horoscop
Treabă pur românească
Olguţa, privită pervers de...
Văcari în conformitate cu normele europene
(Ioan Rotundu)
Controalele gestapoviste ale Poliţiei de Frontieră, alungă turiştii
La Tudora, lucrare închinată Domnului
Festivalul folcloric “Serbările pădurii” devine tot mai internaţionalizat
Greva fermierilor a sunat a ameninţare
Hoţii au prădat apartamentul directorului Oprişanu
prada a fost bogată
A început epurarea directorilor de şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog