Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7371
De la 07 Ianuarie 2003
122579310

Comentariul comentariilor CLXXXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 September 2008, 23:00
Cert este că dragii noştri consilieri municipali au votat fără vreo reţinere sau rezervă propunerea societăţii Urban Serv de a ne majora taxa de salubrizare cu 50%. N-am auzit nici o voce din opoziţie care să fi sancţionat public această măsură extrem de abuzivă şi plină de desconsiderare la adresa locuitorilor municipiului Botoşani. Iar dacă „Liviu Conţac acuză maşina de vot PDL că ne-a băgat adânc mâna în buzunar” s-au găsit câţiva ţucălari ai PDL care să încerce să diminueze impactul declaraţiilor acestuia şi să-i păcălească pe botoşăneni în a înţelege gravitatea situaţiei create. Azi, maşina de vot PDL din Consiliul Local Municipal Botoşani a votat majorarea cu 50% a taxei de salubrizare, mâine va vota o altă majorare, şi apoi o alta, fără putinţă din partea noastră de a ne opune în vreun fel.
Primul care a încercat să abată atenţia botoşănenilor de la crudul adevăr a fost „Mişu”, care a schimbat subiectul cu unul demult răsuflat: „Daca e aşa de atent la problemele botoşănenilor, atunci ar trebui să-şi aducă aminte, poate cu tot cu familie (Conţac senior), că a promis în campanie la locale că va repara drumul Botoşani - Vorona, stricat nu de altcineva decât de maşinile de la Transporturi Auto, de unde ridică dividende de "vreo câteva zeci de miliarde". Să ne lase în pace cu demagogii ieftine şi declaraţii de faţadă. Toată lumea ştie că începe campania electorala.” Şi dacă începe campania electorală, noi trebuie să acceptăm majorări sfidătoare la impozitele şi taxele locale? Curioasă optică la acest comentator. Noi să plătim ca proştii, iar el să ne sfideze de pe o poziţie socială unde s-a cocoţat cu ajutorul PDL. Astfel de politicieni care pun interesul lor privat şi de partid deasupra interesului public, în limbajul lui Petrică Suceveanu, cândva renumit om de afaceri, erau definiţi „scârnăvii politice”.
„Nedumeritul” s-a apropiat mai mult de subiect şi adevăr: „Mă întreb ca tot omul, o astfel de mărire a taxei nu trebuie fundamentată tehnic şi temeinic ,dacă nu a fost fundamentată temeinic prefectul are datoria să o conteste, nu politic aşa cum insinuaţi, ci legal, deoarece majorarea taxei nu-i susţinută tehnic cu documentaţie necesară acestei majorări. Prin această majorare se vede cât este de preocupat Flutur şi P.D.L-ul de botoşăneni. Ruşine portocaliilor!”
O reacţie vehementă la comentariul semnat de „Mişu” a avut-o şi „Botoşăneanul”, poate puţin cam aspră prin limbajul folosit: „Măi Mişu, dacă eşti prost de ce ieşi în lume şi nu stai acasă? Aici este vorba de o taxă majorată abuziv de PDL şi nu de drumul la Vorona. Mi s-a băgat mâna în buzunar şi eu nu vreau să fiu fraierit. Să vină candidaţii PDL să-i votăm la Parlament?! O să le dăm noi voturi.”
Bineînţeles că cei angajaţi politic şi cu obligaţii faţă de PDL au continuat să comenteze pe seama familiei Conţac şi nu pe fondul problemei: majorarea aberantă a taxei de salubrizare. Semn că mulţi dintre aceştia n-au uitat abilitatea şi arta denigrării publice a unei persoane, specifice sistemului comunist. O oarecare „Olguţa” a ţinut să răspundă unor astfel de comentarii: „Şi ce-ai fi vrut să câştigi tu licitaţiile? Dacă nu le lua Conţac le lua o puşlama din alt judeţ. Măcar au rămas banii la noi şi nu s-au dus la cei din Galaţi, care-şi bat joc de drumurile de prin judeţ. Du-te şi vezi drumurile lucrate de Arcada Galaţi şi cele de Conţac şi după aia vorbeşte.”
Nici că se putea o concluzie asupra acestor dezbateri, mai bună ca cea semnată de către „Răspuns”, care a pus accentul pe subiect într-un mod realist şi nu cu patimă politică: „Omul a fost de bun simţ şi aridicat o problemă pt cei mulţi, dar observ că populaţia din Botoşani îşi cam merita soarta! În loc să luăm atitudine faţă de preţurile ce ni se impun: apă, gaz, gunoi etc tot timpul cârcotim pe lângă subiect. Tema era salubrizarea nu asfalt, nu transporturi; pentru aia să răspundă dumnealor la momentul potrivit!”
În timp ce PDL ne-a pricopsit cu o taxă majorată, simbolul acestui partid, preşedintele „Băsescu a venit până la Răduţi Prut doar pentru a critica guvernul”. Doar „Cicanica” s-a ostenit să-l bage în seamă: „Băsescu a început campania electorală. Numai că nici dracul nu-i mai ia în seamă pe portocalii.”
Nu-i chiar aşa! Sondajele, dacă sunt şi adevărate, indică pentru PDL vreo 40%. Când ne vom apropia şi mai mult de data alegerilor, s-ar putea să fie acreditaţi cu 51%, spre liniştea şi pacea sufletească a preşedintelui Băsescu. De observat că gestul lui Băsescu de a veni la Rădăuţi Prut pentru a critica guvernul este cam costisitor pentru buget. Şi nici capital politic n-a adunat!
Mai aflăm că de la comentatorul „Popa” că cei „11 agenţi de pază angajaţi la Poliţia Comunitară” s-a făcut la solicitarea primarului Cătălin Flutur pentru un scop bine definit, respectiv: „Pe ăştia i-a angajat pentru paza la Pacea si Eternitatea la insistenţa primarului!” Dacă afirmaţia este adevărată, înseamnă că primarul merită toate felicitările botoşănenilor. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi sinistraţii 2008
Şi-a propus să transforme AlfaLand într-o istorie vie a arhitecturii
un orăşel de vis se naşte sub buza Botoşanilor
De azi, Măruţă se întoarce cu un altfel de… ”Happy Hour”
„Ziua Porţilor Deschise” şi-a închis porţile
Şi-a descărcat nervii pe… geam
Misiune de asigurare a ordinii publice la Vorona
Pompierii voluntari s-au luptat din greu cu vâlvătaia
Program Tele'M Botoşani luni, 8 septembrie
Horoscop
Nefericitul şi specializarea
Supliciile lui Bănică jr.
Realitatea îl contrazice...!
Câştiguri incredibil de mari
Sfânta nesimţire a neamului românesc
Dispreţul cere dispreţ!
Ioan Rotundu
Fonduri nerambursabile de peste 20 de milioane de lei aşteaptă accesare
Părinţi neglijenţi şi copii piromani
Unii asistenţi maternali încă mai uzează de educaţia cu bâta
Probleme pe piaţa muncii botoşănene
Aglomeraţie la corturile „Lunii sănătăţii”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog