Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12018
De la 07 Ianuarie 2003
81936782

Comentariul comentariilor (CLXXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 September 2008, 23:00
S-au cam înmulţit prin judeţ numărul de „Persoane şi instituţii, victime ale fraudelor prin telefonie mobilă”. Toată păcăleala pusă la care de astfel de escroci are la bază lăcomia românului de rând de a câştiga bani nemunciţi, dorinţa de îmbogăţire peste noapte, care-i întunecă raţiunea, devenind victimă uşoară. Nu degeaba se spune că „lăcomia strică omenia”. Numai că printre păcăliţi au început să apară tot mai frecvent persoane care au statut de funcţionar public, mai ales angajaţi prin primării. Fără a-şi pune cel mai mic semn de întrebare, aceşti funcţionari se lasă atraşi în plasa întinsă de escroci, afectând grav şi prestigiul instituţiei la care sunt angajaţi. Iată cum i-a judecat „Manivelu” pe aceşti funcţionari, campioni la prostie: „'...87 de primării ţepuite..." Revin la un comentariu de acum câteva zile cu referire la "calitatea" oamenilor din administraţie şi remarc ce "intelighenţii" avem prin administraţiile din comune. Trăiască PCR! (pile, cunoştinţe, relaţii).”
Abatorul de la Roma a fost sancţionat, pentru aruncarea oaselor de animale în locuri neamenajate, cu o amendă în sumă de un miliard lei vechi, iar noi am tras concluzia că este „O amendă care poate băga Doly Com în faliment”. Însă dreptate are şi „Piromanul”, care ştie din viaţa de zi cu zi că astfel de amenzi sunt mai rar încasate: ,i>„Vă ţineţi de glume, unde aţi auzit voi că cineva a plătit amenzi aşa mari? Nici măcar acele de radar nu se mai plătesc acum, toate se anulează în instanţă. Dacă madam Zelincă face dovada vreodată că, patronul Căzăcuţ a plătit un miliard amendă ,eu îmi dau foc în fata Prefecturii.” Cel mai posibil este să-şi negocieze amenda prin a o schimba cu o donaţie la PNL.
Tot mai mulţi sunt cei care se pun la adăpostul PNL. La Călăraşi, în turul doi al alegerilor la primar au intrat un liberal şi o funcţionară din primărie, membră PNG. În prag de alegeri, însuşi Florin Ţurcanu a însoţit echipa inspectorilor sanitari care s-a deplasat în Călăraşi, pentru a închide magazinele soţului celei ce a îndrăznit să-şi măsoare forţele electorale cu candidatul PNL.
Olga Vrajotis a câştigat alegerile, a ajuns primăriţa Călăraşilor din partea PNG, iar acum este primar PNL. Mai mult, în magazinele soţului se vine pâinea „Poieniţa”, produsă în brutăria familiei Ţurcani din Dracşani. Vedeţi cum mână pe mână se spală şi amândouă obrajii?!
Am simţit o anumită revoltă, când am aflat că senatorii au amendat legea deconspirării foştilor informatori ai Securităţii în sensul ca numele preoţilor, procurorilor, judecătorilor şi persoanelor care au ajuns turnători „prin constrângere” să nu mai fie dezvăluite public. Iar revolta mi-am exprimat-o prin editorialul „Minciuna va sta, moral, cu preoţii la masă!” Deşi editorialul a înregistrat peste o mie de cititori, doar doi dintre ei au comentat. „Raluca” m-a consolat: „Staţi liniştit, domnule Rotundu, deja oamenii ştiu cam cine sunt şi ce hram poartă majoritatea popilor. Securişti precum popa Diaconu, limbişti precum popa Zaiţ sau analfabeţi precum Alupei (cel ce-şi caută preoteasă pe Internet) îşi vor găsi sfârşitul la coşul de gunoi al istoriei.” Aceste nume de preoţi au fost primele clamate public după 1989. Dar sunt şi preoţi care stau cocoţai în funcţii înalte şi care au autoritate morală asupra preoţilor mult mai în vârstă, care n-au intrat în jocul Securităţii, şi nu este drept.
Ştiu un astfel de preot, acum protopop, care l-a umilit pe preotul Zare, deşi datorită acestui preot a ajuns unde este acuma. Alţi doi protopopi au afaceri comerciale: brutărie, magazine, baruri etc. şi nu se sfiiesc ca la slujbe să predice despre etica şi morala creştină. În Botoşani, în momentul de faţă, sunt cel puţin patru preoţi care sunt suspectaţi chiar de colegii lor că au fost informatorii Securităţii. Nu este corect ca aceşti preoţi, care şi-au încălcat jurământul faţă de Dumnezeu, să pozeze în exemple de moralitate socială, să pretindă „săru’ mâna părinte”, când mâna lui a păcătuit odată cu sufletul, scriind rapoarte informative despre cei care s-au spovedit sau despre colegii lor, şi ei slujitori ai Domnului.
„Păcală” vrea să ştie: „Şi cu ofiţerii care au slujit Securitatea cum rămâne? Iau pensii grase şi râd de amărâţii pe care i-au schingiuit şi obligat să-şi toarne vecinii şi membrii familiei. O listă cu aceşti criminali cu epoleţi când o să apară, după ce crapă?” Numele lor a fost publicat cu ceva ani în urmă. Problema este însă alta. Ei nu pot fi judecaţi decât odată cu cei care au adus şi susţinut comunismul în România, pentru că fac parte din sistem, pentru că asta era treaba lor, pentru asta erau plătiţi. Ori, preşedintele Băsescu a organizat o întreagă mascaradă cu condamnarea comunismului, scăpându-i astfel de consecinţe şi pe securişti. Corb la corb nu-şi scoate ochii! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reglementări privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase
S-a lansat primul manual de istorie a comunismului din Romania
La aniversarea Diktatului, EMI cere autonomia zonelor în care trăiesc maghiari
Drame în viaţa unor tineri arestaţi pe nedrept, fiind acuzaţi de un viol inexistent
Gabi Jugaru nu mai face farse
Ilegalitatea taxei pe apa de ploaie
Drumuri şi spaţii verzi igienizate la început de an şcolar
Centrul de zi, pentru copiii cu probleme, în clădirea fostului CAP
Program Tele'M Botoşani vineri, 12 septembrie
Horoscop
Profesorul umilit… logic de student
Păcatul originar al Monei Muscă
Conţac se pregăteşte de guvernare
Ruga social-democraţilor către prof. Dănuţă
Demiterea lui Diaconu
ca o „recompensă” pentru salariul de 8000 lei/lună, Diaconu a mărit pierderile societăţii
Record de datorie la… apă
Oprişanu râvneşte să vadă America
Apa Grup nu vrea să plătească amenda
Benzina la control!
Oroşanu se dă la directoarea Curelariu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă