Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
4742
De la 07 Ianuarie 2003
74780443

Comentariul comentariilor (CV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 29 April 2008, 23:00
În dorinţa de a mai aduna ceva voturi, zbătându-se precum peştele pe uscat, Guvernul Tăriceanu alunecă tot mai mult spre ridicol. O propunere, total contrară realităţilor româneşti, a fost aceea de a dota elevii de gimnaziu şi liceu cu laptopuri. O astfel de măsură nu şi-a permis-o nici cel mai dezvoltat stat al lumii: SUA. Dacă o astfel de propunere s-ar aplica, costul pe care românii ar trebui să-l suporte ar fi de un miliard de dolari. Ce multe s-ar putea face cu această sumă, pentru îmbunătăţirea vieţii românului de rând! Din păcate, au fost şi voci care au susţinut această idee, nerealizând imposibilitatea aplicării acesteia în învăţământul românesc, motivele fiind de ordinul miilor. Legat de această potenţială decizie guvernamentală, eu am scris editorialul „Cu laptopul, la păscut vaca”.
Iată un comentariu pro, semnat de „Un cetăţean”, susţinător al demersului guvernamental: „Elevii merită o şansă! Decât să alerge mingea pe imaş, mai bine să navigheze pe Internet! Nu costurile proiectului sunt importante, ci câţi elevi din România ar putea avea în viitor un MBA (Master Bussiness Administration). Dacă lui Enescu nu i s-ar fi pus o vioara în mână pe motiv că era scumpă ar mai fi ajuns marele Enescu? Schimbarea implică durere, dar cine o depăşeşte învinge! Punctul forte al problemei nu sunt costurile, ci SCHIMBAREA MENTALITĂŢII NOASTRE. Când va avea loc, vom intra în occident, nu doar cu violatorii şi cu găinarii, ci si cu geniile!” Comentatorul încearcă să se folosească de un exemplu unicat: modul în care George Enescu a ajuns celebru. Numai că o astfel de comparaţie devine inutilă, dacă am da la toţi elevii câte o vioară, spre exemplu. Devine inutilă pentru că nu toţi au talentul lui Enescu, cum nu toţi elevii au aplecare spre utilizarea calculatorului, chiar dacă l-ar avea în posesie. Apoi, comentatorul minimalizează costul. Ori, tocmai costul este uriaşa problemă pentru România de astăzi. Faţă de cât bugetul actual, o asemenea investiţie, pe lângă inutilitate, ar duce la prăbuşirea firavei creşteri economice.
Pragmatic, „Anonim” intuieşte că „Se prefigurează o noua mega-afacere pentru cei care ştiu să profite din ea!” În ce-l priveşte pe „Doru”, el s-a situat pe aceeaşi baricadă cu mine: „Domnule cetăţean, degeaba îl ridiculizezi pe autorul articolului că n-ai dreptate. Toate argumentele sunt de bun simţ şi nu mai cine contrazice de dragul contrazicerii poate avea aceeaşi opinie cu dumneata. Pentru fiecare lucru este un timp, iar pentru laptopuri nu este încă timpul. Nu la noi. Mă "bucur" totuşi că cei care pornesc cu "posibilităţi" vor face bani dintr-o afacere care pute din start, dar care , bineînţeles, v-a primi sprijinul guvernanţilor. C-aşa e la noi!”
Cu un tupeu precum cel al ţiganilor, primarul Avrămenilor, Gheogrhe Cârnu a jumulit, în folos propriu, piatra de pe drumul comunal Aurel Vlaicu – Ichimeni, supus reabilitării, că a ajuns biata cale de legătură cu centrul de comună mai proastă ca înainte de a fi supusă modernizării. Despre furtişagurile care s-au comis asupra acestei lucrări noi am tot scris, dar fără vreun efect. Aşa se face că în ajunul Paştilor alţi doi cetăţeni din Ichimeni au venit la redacţie să reclame proasta execuţie a lucrărilor şi furturile care au avut loc. În loc să aibă o reacţie constructivă, când a aflat că a fost din nou reclamat la Jurnalul, primarul a preferat să mă înjure în fel şi chip. I-am răspuns cu articolul „Înjură-mă cât vrei, dar repară drumul!”
Pe primar îl doare în cot de aceste reclamaţii. În Ichimeni trăiesc câteva zeci de familii, cel mult 150, nesemnificative ca voturi pentru Cârnu. De unde şi dispreţul său pentru aceşti locuitori şi pofta ce-a poftit-o de a se rostui din banii alocaţi modernizării drumului. Iată şi o opinie mai aparte, semnată de „Alegătorul”, dar nu unul din Ichimeni: „Domnilor, datorită acestor analfabeţi de primari suntem unde suntem. Mă uitam la acesta din poză: ce moacă de beţivan! Din cauza acestora am ajuns de râsul lumii. Am fost acum la Aurel Vlaicu, te îneci în noroi, jigodiile astea de primari care bagă bani în buzunar şi nu rezolvă nimic pentru oameni, nu ştiu cum îi suportă.”
Îi suportă pentru că nu există o unitate a forţelor politice. Fiecare sat susţine candidatul său. Cum satele mici n-au nici o şansă să-şi impună un candidat, ies primari cei care au rude mai multe. Primarul Cârnu a primit de la Gigi Becali o sută milioane de lei, bani cu care a botezat şi cununat, pentru a aduna noi voturi. Acum l-a părăsit pe Becali în favoarea PNL şi nu m-aş mira ca după alegri să migreze la PSD, având în vedere la câţi bani i-a păpat prof. Mircea Dănuţă, sub promisiunea că fa fi candidatul social-democraţilor în alegerile ce sunt în pregătire. Se pare că PNL a plusat mai mult ca prof. Dănuţă, dar alegerile trec iar banii primiţi de Cârnu se vor cheltui. Un om ca el, lipsit de etică şi morală, va sări repede în barca PSD, mai ales dacă acest partid va câştiga alegerile la nivel de judeţ. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Umor cât încape… dar scoţian
Horoscop
Necesitatea unei înţelegeri economice europene
Educaţia în catrene
Blestem
Botoşăneni masoni
Activitatea sportivă
(file de monografie)
Redusul
Privatizare conjugală
Program Tele'M Botoşani miercuri, 30 aprilie
A trecut Paştele, ce să facă cu ele, le vinde!
Scuza lui Bulă
Tragedia soacrei şi celebritatea măgarului
Cu ochii-n patru pe distribuitorii de lapte şi corn
Omagiu adus veteranilor de război
Licitaţie aflată la cheremul ministerului Culturii
Inundaţiile au avariat două corpuri de şcoală
Autorităţile pledează pentru ca drumul expres să treacă şi prin judeţul Botoşani
Conducere nouă la Protecţia Copilului Botoşani
PNG se simte copleşit de bogăţia celor din PD-L
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă